|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   steptok bakterija
14.5.2011 20:55:26   
Anonimen
koliko vas je takih,ki ste se testirale za steptok in koliko vas je tistih,ki vam je zal da se niste?JE res,da j testiranje nesmisel,tako informacijo imam user posted image ?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: steptok bakterija
14.5.2011 20:59:50   
mišk
V prvi nosečnosti so mi jo odkrili čisto "po neumnosti", ker sem imela enkrat neko paniko, kao da mi voda odteka in so mi mimogrede še ta test neredili. In je bil pozitiven. Ob porodu sem dobila antibiotik, po porodu pa ga je dobila tudi hčerkica.

V drugo pa so mi avtomatsko naredili test (nesamoplačniški), ker sem jo imela v 1. nosečnosti, ampak je v drugi potem nisem imela.
Jst lahko rečem samo HB, da so mi naredili ta test, saj sem slišala že za preveč primerov, ki so se žalostno končali...user posted image

Če bom še kdaj noseča hočem ta test, pa naj bo samoplačniški ali ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.5.2011 21:08:30   
Neycha
jaz sem mojega ginekologa prepričevala 30 tednov naj mi naredi test, ker je bila prijateljica pozitivna, pa mi ga ni hotel narediti. je rekel, da se ne splača... Ker sem vseeno vztrajala, mi ga je naredil in sem pozitivna.
Vem, da ob prihodu v porodnišnico dobiš antibiotik v žilo. ta bakterija je odraslim povsem nenevarna, ob otrokovem stiku z nožnico pa se prenese nanj, kar ima veliko negativnih posledic. test se dela v 38. tednu nosečnosti, ker bakterija v telesu ni prisotna ves čas in je lahko ob prezgodnjem testiranju rezultat negativem pa se bakterija kasneje pojavi.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.5.2011 21:15:29   
Doll
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

koliko vas je takih,ki ste se testirale za steptok in koliko vas je tistih,ki vam je zal da se niste?JE res,da j testiranje nesmisel,tako informacijo imam user posted image ?

Nisem se in ni mi žal

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.5.2011 21:32:04   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: Neycha

jaz sem mojega ginekologa prepričevala 30 tednov naj mi naredi test, ker je bila prijateljica pozitivna, pa mi ga ni hotel narediti. je rekel, da se ne splača... Ker sem vseeno vztrajala, mi ga je naredil in sem pozitivna.
Vem, da ob prihodu v porodnišnico dobiš antibiotik v žilo. ta bakterija je odraslim povsem nenevarna, ob otrokovem stiku z nožnico pa se prenese nanj, kar ima veliko negativnih posledic. test se dela v 38. tednu nosečnosti, ker bakterija v telesu ni prisotna ves čas in je lahko ob prezgodnjem testiranju rezultat negativem pa se bakterija kasneje pojavi.

bakterija je najbolj nevarna nedonošenčkom, torej bi bilo smiselno vedeti pred 38. tednom, če je prisotna. okuženih je pribl. 25% žensk, okužb novorojenčkov je glede na to malo. zato testa ne delajo avtomatsko. meni se kljub temu zdi zelo smiseln, v končni fazi se zgodijo hude stvari, čeprav malokrat.

(odgovor članu Neycha)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.5.2011 22:08:39   
tix
Meni so nardili test nesamoplačniški zaradi pogostih vnetij in raznih izcetkov, sama se nisem mislila dat, bil je pa neg 

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
14.5.2011 22:21:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tix)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
15.5.2011 8:39:52   
alda
Kar testiraj se!!!
Prvič mi je niso naredili in tudi porod je bil hiter -od predrtja mehurja do rojstva le slabih 50min.,
v drugo pa mi je voda odtekla spontano zjutro ob 7h-rodila pa šele ob pol polnoči, .
Sicer sem bila hospitalitirana že 9dni prej, pa mi testa niso naredili, pa tudi preventivne antibiotične zaščite mi ni dal zdravnik, tako da je bil sine cel dan izpostavljen bakteriji in posledično imel hudo sepso ob rojstvu.
samo sposobnosti pediatrinje se imamo zahvalit, da je takoj odkrila, da s fantom ni lih dobro in še preden so pršli prvi rezultati testov uvedla antibiotik in ga tako rešila. Na žalost dveh otrok prej niso mogli/ eno 3,mesca prej, eno pa 7dni za tistim/.
Tako da lej rajši plačaj test, saj ni nič takega-le vzorec vzamejo kot za Pap test, kot da doživljaš tisto agonijo, kot jo starši, ki se nam je rodil otrok, ki zaradi malomarnosti dohtarjev se že takoj mora boriti za življenje.

Streptokoka pa se ne da ozdravit,kot je ena zapisala: če se z njim okužiš ga imaš, le "zamrzne" se, če nima pogojov za preživetje,! Taka je razlaga mojega zdravnika, .
Jaz sem se z njim okužila v prejšnji službi, ko sem od otrok dobila škarlatinko in pristala na infekcijski!

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.5.2011 8:45:27   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

streptokok.

Jaz sem se dala testirat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
16.5.2011 17:04:28   
Brisani uporabnik

(odgovor članu mamamajča)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
16.5.2011 17:11:48   
julijka11
IZVIRNO SPOROČILO: anju

IZVIRNO SPOROČILO: Neycha

bakterija je najbolj nevarna nedonošenčkom, torej bi bilo smiselno vedeti pred 38. tednom, če je prisotna. okuženih je pribl. 25% žensk, okužb novorojenčkov je glede na to malo. zato testa ne delajo avtomatsko. meni se kljub temu zdi zelo smiseln, v končni fazi se zgodijo hude stvari, čeprav malokrat.

kolikor vem, dobi vsaka nosečnica v primeru prezgodnjega poroda kar preventivno antibiotik, ravno tako, če se porod prične z odtekom vode

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.5.2011 7:19:25   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: julijka11

kolikor vem, dobi vsaka nosečnica v primeru prezgodnjega poroda kar preventivno antibiotik, ravno tako, če se porod prične z odtekom vode

nisem prepričana, sem ravna na rr prebrala žalostne primere, do katerih ne bi prišlo, če bi to veljalouser posted image

(odgovor članu julijka11)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
17.5.2011 11:15:15   
Brisani uporabnik

(odgovor članu anju)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
18.5.2011 21:51:28   
tybysy
Jaz sem se testirala. Za odvzem brisa iz nožnice in anusa sem plačala 15 EUR. Rezultat negativen.

Cimra v porodnišnici je bila pozitivna. Dobila antibiotik, hčerko pa so bolj pozorno spremljali in ji tudi vsak dan vzeli kri.

Testirala se bom tudi naslednjič, saj nič ne boli in ni nevarno za otroka. Pač en preventiven pregled več, zakaj pa ne, če nam je omogočen.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.5.2011 23:02:32   
jk09
Jaz se bom testirala. Zanima pa me v katerem tednu naj bi se testirali in koliko časa se potem čaka na izvide. Namreč naročena sem na ponovni pregled ko bom že v 38. tednu. Mogoče bi bilo pametno, da to naredim kaj prej, če me slučajno kaj prehiti?

(odgovor članu tybysy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
25.5.2011 9:56:11   
babika2
V prvi nosečnosti se nisem dala testirati za to bakterijo, v drugi pa so mi pri sprejemu v bolnišnico v 29. tednu vzeli tudi bris in test je bil pozitiven. Kljub temu, da sem imela nato v 39. tednu carski rez so mi pred njim v operacijski v infuzijo dali antibiotik.

(odgovor članu jk09)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?