steptok bakterija (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> steptok bakterija (14.5.2011 20:55:26)

koliko vas je takih,ki ste se testirale za steptok in koliko vas je tistih,ki vam je zal da se niste?JE res,da j testiranje nesmisel,tako informacijo imam [sm=zmeden.gif]?

mišk -> RE: steptok bakterija (14.5.2011 20:59:50)

V prvi nosečnosti so mi jo odkrili čisto "po neumnosti", ker sem imela enkrat neko paniko, kao da mi voda odteka in so mi mimogrede še ta test neredili. In je bil pozitiven. Ob porodu sem dobila antibiotik, po porodu pa ga je dobila tudi hčerkica.

V drugo pa so mi avtomatsko naredili test (nesamoplačniški), ker sem jo imela v 1. nosečnosti, ampak je v drugi potem nisem imela.
Jst lahko rečem samo HB, da so mi naredili ta test, saj sem slišala že za preveč primerov, ki so se žalostno končali...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Če bom še kdaj noseča hočem ta test, pa naj bo samoplačniški ali ne.

Neycha -> RE: steptok bakterija (14.5.2011 21:08:30)

jaz sem mojega ginekologa prepričevala 30 tednov naj mi naredi test, ker je bila prijateljica pozitivna, pa mi ga ni hotel narediti. je rekel, da se ne splača... Ker sem vseeno vztrajala, mi ga je naredil in sem pozitivna.
Vem, da ob prihodu v porodnišnico dobiš antibiotik v žilo. ta bakterija je odraslim povsem nenevarna, ob otrokovem stiku z nožnico pa se prenese nanj, kar ima veliko negativnih posledic. test se dela v 38. tednu nosečnosti, ker bakterija v telesu ni prisotna ves čas in je lahko ob prezgodnjem testiranju rezultat negativem pa se bakterija kasneje pojavi.

Doll -> RE: steptok bakterija (14.5.2011 21:15:29)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

koliko vas je takih,ki ste se testirale za steptok in koliko vas je tistih,ki vam je zal da se niste?JE res,da j testiranje nesmisel,tako informacijo imam [sm=zmeden.gif] ?

Nisem se in ni mi žal

anju -> RE: steptok bakterija (14.5.2011 21:32:04)

IZVIRNO SPOROČILO: Neycha

jaz sem mojega ginekologa prepričevala 30 tednov naj mi naredi test, ker je bila prijateljica pozitivna, pa mi ga ni hotel narediti. je rekel, da se ne splača... Ker sem vseeno vztrajala, mi ga je naredil in sem pozitivna.
Vem, da ob prihodu v porodnišnico dobiš antibiotik v žilo. ta bakterija je odraslim povsem nenevarna, ob otrokovem stiku z nožnico pa se prenese nanj, kar ima veliko negativnih posledic. test se dela v 38. tednu nosečnosti, ker bakterija v telesu ni prisotna ves čas in je lahko ob prezgodnjem testiranju rezultat negativem pa se bakterija kasneje pojavi.

bakterija je najbolj nevarna nedonošenčkom, torej bi bilo smiselno vedeti pred 38. tednom, če je prisotna. okuženih je pribl. 25% žensk, okužb novorojenčkov je glede na to malo. zato testa ne delajo avtomatsko. meni se kljub temu zdi zelo smiseln, v končni fazi se zgodijo hude stvari, čeprav malokrat.

tix -> RE: steptok bakterija (14.5.2011 22:08:39)

Meni so nardili test nesamoplačniški zaradi pogostih vnetij in raznih izcetkov, sama se nisem mislila dat, bil je pa neg 

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.5.2011 22:21:11)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

alda -> RE: steptok bakterija (15.5.2011 8:39:52)

Kar testiraj se!!!
Prvič mi je niso naredili in tudi porod je bil hiter -od predrtja mehurja do rojstva le slabih 50min.,
v drugo pa mi je voda odtekla spontano zjutro ob 7h-rodila pa šele ob pol polnoči, .
Sicer sem bila hospitalitirana že 9dni prej, pa mi testa niso naredili, pa tudi preventivne antibiotične zaščite mi ni dal zdravnik, tako da je bil sine cel dan izpostavljen bakteriji in posledično imel hudo sepso ob rojstvu.
samo sposobnosti pediatrinje se imamo zahvalit, da je takoj odkrila, da s fantom ni lih dobro in še preden so pršli prvi rezultati testov uvedla antibiotik in ga tako rešila. Na žalost dveh otrok prej niso mogli/ eno 3,mesca prej, eno pa 7dni za tistim/.
Tako da lej rajši plačaj test, saj ni nič takega-le vzorec vzamejo kot za Pap test, kot da doživljaš tisto agonijo, kot jo starši, ki se nam je rodil otrok, ki zaradi malomarnosti dohtarjev se že takoj mora boriti za življenje.

Streptokoka pa se ne da ozdravit,kot je ena zapisala: če se z njim okužiš ga imaš, le "zamrzne" se, če nima pogojov za preživetje,! Taka je razlaga mojega zdravnika, .
Jaz sem se z njim okužila v prejšnji službi, ko sem od otrok dobila škarlatinko in pristala na infekcijski!

mamamajča -> RE: steptok bakterija (15.5.2011 8:45:27)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

koliko vas je takih,ki ste se testirale za steptok in koliko vas je tistih,ki vam je zal da se niste?JE res,da j testiranje nesmisel,tako informacijo imam [sm=zmeden.gif] ?

streptokok.

Jaz sem se dala testirat.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.5.2011 17:04:28)

julijka11 -> RE: steptok bakterija (16.5.2011 17:11:48)

IZVIRNO SPOROČILO: anju

IZVIRNO SPOROČILO: Neycha

bakterija je najbolj nevarna nedonošenčkom, torej bi bilo smiselno vedeti pred 38. tednom, če je prisotna. okuženih je pribl. 25% žensk, okužb novorojenčkov je glede na to malo. zato testa ne delajo avtomatsko. meni se kljub temu zdi zelo smiseln, v končni fazi se zgodijo hude stvari, čeprav malokrat.

kolikor vem, dobi vsaka nosečnica v primeru prezgodnjega poroda kar preventivno antibiotik, ravno tako, če se porod prične z odtekom vode

anju -> RE: steptok bakterija (17.5.2011 7:19:25)

IZVIRNO SPOROČILO: julijka11

kolikor vem, dobi vsaka nosečnica v primeru prezgodnjega poroda kar preventivno antibiotik, ravno tako, če se porod prične z odtekom vode

nisem prepričana, sem ravna na rr prebrala žalostne primere, do katerih ne bi prišlo, če bi to veljalo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.5.2011 11:15:15)

tybysy -> RE: steptok bakterija (18.5.2011 21:51:28)

Jaz sem se testirala. Za odvzem brisa iz nožnice in anusa sem plačala 15 EUR. Rezultat negativen.

Cimra v porodnišnici je bila pozitivna. Dobila antibiotik, hčerko pa so bolj pozorno spremljali in ji tudi vsak dan vzeli kri.

Testirala se bom tudi naslednjič, saj nič ne boli in ni nevarno za otroka. Pač en preventiven pregled več, zakaj pa ne, če nam je omogočen.

jk09 -> RE: steptok bakterija (24.5.2011 23:02:32)

Jaz se bom testirala. Zanima pa me v katerem tednu naj bi se testirali in koliko časa se potem čaka na izvide. Namreč naročena sem na ponovni pregled ko bom že v 38. tednu. Mogoče bi bilo pametno, da to naredim kaj prej, če me slučajno kaj prehiti?

babika2 -> RE: steptok bakterija (25.5.2011 9:56:11)

V prvi nosečnosti se nisem dala testirati za to bakterijo, v drugi pa so mi pri sprejemu v bolnišnico v 29. tednu vzeli tudi bris in test je bil pozitiven. Kljub temu, da sem imela nato v 39. tednu carski rez so mi pred njim v operacijski v infuzijo dali antibiotik.

Stran: [1]