alda -> RE: steptok bakterija (15.5.2011 8:39:52)
|
Kar testiraj se!!! Prvič mi je niso naredili in tudi porod je bil hiter -od predrtja mehurja do rojstva le slabih 50min., v drugo pa mi je voda odtekla spontano zjutro ob 7h-rodila pa šele ob pol polnoči, . Sicer sem bila hospitalitirana že 9dni prej, pa mi testa niso naredili, pa tudi preventivne antibiotične zaščite mi ni dal zdravnik, tako da je bil sine cel dan izpostavljen bakteriji in posledično imel hudo sepso ob rojstvu. samo sposobnosti pediatrinje se imamo zahvalit, da je takoj odkrila, da s fantom ni lih dobro in še preden so pršli prvi rezultati testov uvedla antibiotik in ga tako rešila. Na žalost dveh otrok prej niso mogli/ eno 3,mesca prej, eno pa 7dni za tistim/. Tako da lej rajši plačaj test, saj ni nič takega-le vzorec vzamejo kot za Pap test, kot da doživljaš tisto agonijo, kot jo starši, ki se nam je rodil otrok, ki zaradi malomarnosti dohtarjev se že takoj mora boriti za življenje. Streptokoka pa se ne da ozdravit,kot je ena zapisala: če se z njim okužiš ga imaš, le "zamrzne" se, če nima pogojov za preživetje,! Taka je razlaga mojega zdravnika, . Jaz sem se z njim okužila v prejšnji službi, ko sem od otrok dobila škarlatinko in pristala na infekcijski!
|
|
|
|