|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   stekleničke in dude
4.3.2008 11:46:40   
luckyy
Pozdravljene!
Čez kakšen teden pričakujemo našega user posted image . Pa me zanima ali mu moram dude in stekleničke prekuhati ali obstaja kakšna sterilna tekočina, v kateri lahko vse to umijem in pripravim. user posted image  Sterilizatorja zaenkrat še nisem kupovala, ker upam da bom lahko dojila. Vsekakor mi bo zelo prav prišel vsak vaš nasvet.
Zanima me pa tudi, kdaj ste vašim otročkom ponudile dudo. A že v porodnišnici ali kasneje doma ali pa sploh ne?
Pa še glede čaja. Kdaj se pa začne dodajati nesladkan čajek, kadar mati polno doji?
Hvala za vaše nasvete user posted image !
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: stekleničke in dude
4.3.2008 11:56:02   
Nacka
Hoj,
čaja mu ni treba dodajati dokler je polno dojen. Jaz imam 6.m starega dojenčka, a sploh nisem nabavila sterilizatorja. Nič ne kompliciram - dude in flaške umijem s toplo vodo, operem z jarom in vsake toliko (niti ne vsak dan) prekuham (na 100 stopinj, a ne pustim vreti dolgo časa, tako kot berem pri nekaterih). Dudo pa sem mu ponudila takoj 1. dan doma in se je ful obnesla. Kaqsneje jo pa je začel sam opuščati - sedaj jo ima le še med vožnjo in preden zaspi. Pa srečno v prihajajočih dneh...

(odgovor članu luckyy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: stekleničke in dude
4.3.2008 12:01:42   
biga
Mi smo si izposodili sterilizator za stekleničke in ga vsakič uporabili. Nam je prav prišel, ker je bil naš user posted image  delno dojen, delno pa na prilagojenem mleku. Je pa res, če polno dojiš, dojenček ne rabi dodatnih tekočin, npr. čaja. Moja sestra mu ga je dala po žlički šele pri 4. mesecih in pol, malo preden je začela uvajati sadne sokove. Glede dude pa takole: v novomeški porodnišnici, kjer sem jaz rodila, dude itak niso dovolili. Doma sem mu jo dala, ko je bil star kakih 14 dni. Drugače ga boš morala vedno uspavati na dojki, kar na začetku ni problem, ker se itak pogosto doji. Težava nastane lahko, ko je večji, in ne more zaspat drugače kot na dojki. Potem si pa ti ponoči duda tolažilka. Že dude je težko odvadit, kaj šele dojke. Srečno.

(odgovor članu Nacka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: stekleničke in dude
4.3.2008 12:03:19   
sanosan
Jaz sicer nisem niti pri prvem, niti sedaj pri drugi uporabljala flašk (smo se samo dojili oz. se še vedno samo dojima), ampak smo imeli potem pri nekje 9. - 10. mesecih (pri prvem) aventov lonček, ki ne poliva s plastičnim ustnikom. Ko sem to umivala, sem v bistvu dala v mrzlo vodo in vse skupaj zavrela in pustila vreti par minut. Ali pa sem vse skupaj umila kot ostalo posodo. Če pa pripravljaš mleko v flaški, pa je verjetno malo drugače. To ti bo pa verjetno znala katera druga napisati.

Kar se dude tiče, smo jo pri prvem uporabljali od prihoda iz porodnišnice, sadaj pri drugi pa je ne uporabljamo. Ni pravila, kakor se sama odločiš.

Glede čaja pa je tako, da jaz dokler sem sina polno dojila, nisem dodajala ničesar. Ko sma po 6. mesecih začela z uvajanjem goste hrane, še ni bilo potrebno, ker je še vedno pretežno pil pri meni mleko. Ker je rojen jeseni, smo potem začeli šele pozno pomladi piti vodo in ne čaja. Čaj sma začela piti, ko je postalo prehladno za vodo in je bilo dobro, da je spil kaj toplega. Najboljše je itak, če otroka navadiš, da pije vodo, ker itak najbolj odžeja. Dokler pa polno dojiš, pa ne rabiš nič dodajat, ker je tvoje mleko za žejo in hrano.

Pa čimlažji porod in obilo veselja kasneje.

(odgovor članu luckyy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: stekleničke in dude
4.3.2008 12:03:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Nacka

Nič ne kompliciram - dude in flaške umijem s toplo vodo, operem z jarom in vsake toliko (niti ne vsak dan) prekuham (na 100 stopinj, a ne pustim vreti dolgo časa, tako kot berem pri nekaterih).


Tudi jaz, čeprav je patronažna rekla, da je potrebno prekuhati 2 x na dan nekje do 1 meseca starosti. Jaz prekuhavam v filtrirani vodi, ker me durgače zelo moti kamen, ki se nabere.

Prekuhane dude sem imela pa že s seboj, ko sem šla rodit. Jaz jo za mojega nisem rabila, sem pa eno oddala cimri (s seboj sem imela po eno nukovo in aventovo), ker je imela njena tamala tako močan sesalni refleks, da ji je duda zelo prišla prav.
Lp

(odgovor članu Nacka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: stekleničke in dude
4.3.2008 12:14:24   
frutka_
Dudke in flaške sem jaz prekuhala. Dudko sem imela tudi s seboj v porodnišnico. Mali je imel močan sesalni refleks in jo je takoj sprejel. Ker je dojenje potekalo po knjigi flašk nisem rabila. Vem pa, da nekatere mame prekuhavajo flaške v mikorvalovki.
Ne vem, če se ti splača sterilizator kupvat, če boš dojila ga ne boš potrebovala. Prekuhavaš pa lahko v vodi in piskru.
Če boš dojila čaja ne potrebuješ! Sploh pa ne sladkanega. Materino mleko je narejeno tako, da otroka najprej odžeja, nato nahrani in končno priteče še mleko, ki ga posladka.
Če te karkoli na temo dojenje zanima preglej teme na "O dojenju". Našla boš veliko praktičnih nasvetov.
http://www.ringaraja.net/forum/tt.asp?forumid=152 

(odgovor članu luckyy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: stekleničke in dude
4.3.2008 12:21:31   
kristinaj
dokler je bila mala sem ji stekleničke oprala s toplo vodo in jarom in sterilizirala tako, da sem jih kar prekuhala. prekuhano vodo sem imela v termosu. po 4m nisem več prekuhavala, le vodo za mleko ali čaj. po 5m je pila vodo iz pipe.

dudo sem ji ponudila takoj ko smo prišli iz porodnišnice in jo uporabljam le ko je sitna, se ne more umiriti in ponoči če kaj malega positnari......

za dojene ne vem kako je s čajčkom, naša ni bila in sem ji ga dajala od začetka, tistega instant od komarčka..... včasih pa samo vodo.... 

(odgovor članu luckyy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: stekleničke in dude
4.3.2008 13:06:50   
amaya
V Baby centru lahko kupiš tekočino on Chiccota. Jaz dam v posodo toplo vodo, z dozirko razkužilo in to mora stat 30 minut. potem pa še fajn s toplo vodo sperem. in to je to...user posted image

_____________________________

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: stekleničke in dude
4.3.2008 13:17:37   
Naja30
Dudke in flaške sem prekuhala. Imela sem tudi tale chicotov sterilizator, pa mi ni bil všeč, ker je vonj ostajal gor.
Dudo je mož prinesel drugi dan v P, ampak je tamala nikoli ni sprejela.
Čaja ne rabiš dajat dokler je otrok polno dojen. Mogoče poleti malo, če je res huda vročina.

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: stekleničke in dude
4.3.2008 19:45:02   
petrcamg
Dudo so  sestre dale user posted image  že v porodnišnici drugi dan, ker je imel ful močan sesalni refleks.
Flaške uporabljava že od začetka, jih pa po uporabi umijem z detergentom in splaknem z vročo vodo. Na začetku sem jih kar precej pogosto prekuhavala. Hotela sem si nabaviti sterilizetor, vendar če ga nisem prej rabila, ko je bil še čist mejčken, ga tudi sedaj ne rabim. Da pa si ne boš delala s tem prevelikih stroškov, poišči kakšnega rabljenega na bolhi, ali v komisijski trgovini. Jih dobiš kar občutno ceneje. 
Občasno dam flaške in dude tudi v pomivalni  stroj, vendar jih potem vedno še dobro splaknem z vročo vodo. 

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: stekleničke in dude
5.3.2008 6:30:45   
Klarita
IZVIRNO SPOROČILO: amaya

V Baby centru lahko kupiš tekočino on Chiccota. Jaz dam v posodo toplo vodo, z dozirko razkužilo in to mora stat 30 minut. potem pa še fajn s toplo vodo sperem. in to je to...user posted image


Mi enako. Sem 1x prekuhala in je bilo vse belo od vodnega kamna, zato sem uvedla to tekočino in je super.

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: stekleničke in dude
5.3.2008 9:25:13   
Sandra*
Dudo sem dala jaz obema že v porodnišnici. Jo je pa večji po ene 14 začel zavračat, pri 9 mesecih pa je začel cuclat prst. Mlajši je star 3 tedne in duda je še aktualna in upam da pri tem tudi ostane. Dude sem jaz pri  obeh samo prevrela, res so bile potem bele, ampak ni druge.

Flaške pa nisem nikoli prej pripravila, in jih tudi zaenkrat še nisem potrebovala, prvega sem samo dojila, drugega pa dojim in upam da pri tem ostane.

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kako se živi brez mame? Težko. A nekateri ...
Kako živeti brez srca, pod katerim ste dihali in rasli, preden je svet postal nepredvidljiv.




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?