sanosan -> RE: stekleničke in dude (4.3.2008 12:03:19)
|
Jaz sicer nisem niti pri prvem, niti sedaj pri drugi uporabljala flašk (smo se samo dojili oz. se še vedno samo dojima), ampak smo imeli potem pri nekje 9. - 10. mesecih (pri prvem) aventov lonček, ki ne poliva s plastičnim ustnikom. Ko sem to umivala, sem v bistvu dala v mrzlo vodo in vse skupaj zavrela in pustila vreti par minut. Ali pa sem vse skupaj umila kot ostalo posodo. Če pa pripravljaš mleko v flaški, pa je verjetno malo drugače. To ti bo pa verjetno znala katera druga napisati. Kar se dude tiče, smo jo pri prvem uporabljali od prihoda iz porodnišnice, sadaj pri drugi pa je ne uporabljamo. Ni pravila, kakor se sama odločiš. Glede čaja pa je tako, da jaz dokler sem sina polno dojila, nisem dodajala ničesar. Ko sma po 6. mesecih začela z uvajanjem goste hrane, še ni bilo potrebno, ker je še vedno pretežno pil pri meni mleko. Ker je rojen jeseni, smo potem začeli šele pozno pomladi piti vodo in ne čaja. Čaj sma začela piti, ko je postalo prehladno za vodo in je bilo dobro, da je spil kaj toplega. Najboljše je itak, če otroka navadiš, da pije vodo, ker itak najbolj odžeja. Dokler pa polno dojiš, pa ne rabiš nič dodajat, ker je tvoje mleko za žejo in hrano. Pa čimlažji porod in obilo veselja kasneje.
|
|
|
|