|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   starejši otrok na NS?
2.11.2011 15:08:59   
Anonimen
V petek sem naročena na NS, pri dr. Lukmanu na Ptuju. Zanima me, ali je katera na NS vzela poleg partnerja tudi starejšega otroka? Zanima me na splošno, ne nujno pri tem G.
Naša starejša je stara 2 leti in ker trenutno ni popolnoma zdrava, jo imam doma, ne v vrtcu. V petek dopoldan si bom težko zrihtala varstvo, zato bi jo vzela zraven, sicer je ne bi, ker ne vem točno, kaj lahko ima tako mali otrok od takega pregledauser posted image
V glavnem, prosim za izkušnje, bom pa najverjetneje ju3 tudi poklicala tja in vprašala.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: starejši otrok na NS?
2.11.2011 15:14:11   
cilla
Jaz bi ti predlagala, da torej tvoj ostane s hčerko doma. Glih ni fajn, da jo bolno voziš na mesta, kjer so nosečnice. Poleg tega bo še tako priden in umirjen dvoletnik težko pridno čičal in dal mir v taki njemu popolnoma novi in težko razumljivi situaciji.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.11.2011 15:14:38   
butt3rfly
jst sm mojga tamalega vzela zraven pri 2. nosečnosti, star pa je bil 3 lete. itak je šel ati tudi zraven, ampak pri tretjemu sem se že odločila, da boma šla z mojim sama. sam pregled je trajal okoli 15 min in tamali se je hitro začel dolgočasiti. itak je bil sprva navdušen, ko je videl dojenčka, nato pa se je kmalu naveličal. pomagali nisto niti bonbončki, ki jih je imela zdravnica na miziuser posted image tako da sedaj spremstvo otrok definitivno odpade.

< Sporočilo je popravil butt3rfly -- 2.11.2011 15:15:02 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.11.2011 15:24:54   
Anonimen
Glede na to, d aje punčka stara dve leti, bi jo jaz pustila doma. Drugače bi razmišljala, če bi bil otrok starejši. Naš prvorojenec je bil star 4 leta, ko smo šli na NS. Nič mu ni bilo jasno. Imel je tisoč vprašanj, predvsem o gumbih ultrazvoka user posted image

(odgovor članu butt3rfly)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
2.11.2011 16:33:22   
Medea10
Naša (takrat skoraj 18 mesecev) je ba na vseh pregledih zraven (NS, 3D), ati je želel bit zraven- tako sem želela tud jaz, tamale pa nisva imela kam dat tisti čas. Naša je bla pridna, ni sitnarila pa še G (NS- dr. Miglar, 3D- dr. Lukman 2×) je bil vesel da je sestrica zraven.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.11.2011 17:27:41   
ronja
Jaz svojih nisem jemala zraven - prvič itak še ne bi nič zastopila (je bila komaj 1 leto stara, ko sem imela ns), drugič pa sta bili že dve in bi se potem znalo zgodit, da bi ju vse drugo zanimalo in bi ju lubi moral okoli lovit, namesto da bi užival ob prvem pogledu na 3. otroka... Pa še eno skrb sem imela: če bi rekli, ad je kaj narobe, bi rajši, da to najprej samo nama povejo, da se imam čas skulirat in razmislit, kako to njima povedat, ne pa da je vse naenkrat. Jima pa vsakič pokažem slikice iz pregleda, čeprav ne vem, če onidve tam kaj vidita - se mi zdi, da enako kot babice in dedkiuser posted image .

Če pa ne moreš dobit varstva, pa tako nimaš izbire - vzemi jo zraven. večinoma niso proti (sem vsakič vprašala za vsak slučaj, če ne bi imela kam dat). Če bi morala izbirat - ali oba oz. vsi 3je ali noben, potem bi rajši, da sta obe z očijem zraven. Ker njega pa hočem met tam. Če je kaj narobe, bi rada, da je zraven, ga rabim. Če je vse super, bi se rada veselila z njim.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.11.2011 20:40:31   
Najaa
Jaz nisem vzela tavečje zraven, bila je pa stara okoli leta in pol takrat. Če ne bi imela varstva, bi jo pa seveda vzela, kaj pa naj drugega. Če bi ji bilo dolgčas, bi pa moj šel z njo ven.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.11.2011 21:54:53   
ajsek
Bi bila pripravljena tudi ekstra plačat kakšni študentki za tisto uro varstva. To se mi zdi stvar mene in partnerja, ne pa otrok.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.11.2011 15:25:07   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

... Pa še eno skrb sem imela: če bi rekli, ad je kaj narobe, bi rajši, da to najprej samo nama povejo, da se imam čas skulirat in razmislit,

enako!

Jaz sem imela pri prejšnji nosečnosti to izkušnjo (na NS ugotovili, da plod nima več utripa) in sem bila zelo vesela, da tamale ni bilo poleg, da sem se lahko v miru zjokala in prišla domov že skulirana (kolikor si pač lahko).
V sedanji nosečnosti sem šla tudi sama, ker sem se bala... in spet sem imela zaradi ogromnega hematoma veliko možnosti, da se vse slabo konča...
Zato sem za dojenčka naši 3-letnici povedala šele v 5. mesecu nosečnosti. Je dovolj časa, da se veseli dojenčka, pa prihranjena ji je zmeda in razočaranje, če bi šlo kaj narobe...

Pojdi sama, pa potem veselo novico in slikico deli s partnerjem in tamalo. user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.11.2011 15:49:21   
ronja
Zato sem za dojenčka naši 3-letnici povedala šele v 5. mesecu nosečnosti. Je dovolj časa, da se veseli dojenčka, pa prihranjena ji je zmeda in razočaranje, če bi šlo kaj narobe...

Midva bi tudi počakala ampak mene je Ronja sama vprašala - tisti dan, ko sem naredila test! Niti lubi še ni vedel! Niti se nisva prej pogovarjala pred njo o tem, da planirava naredit še enega - pa takrat naju je itak mal presenetilo vse skup (pač ne veš, če bo glih takoj ratalo, otroci pa vse takoj naprej povejo in nama ni blo glih že vnaprej za poslušat: "a vi boste meli pa še enega dojenčka", njega pa od nikoder ali pa "Pa sta vidva to ziher?" - ko je že, nimajo kajuser posted image ). In ona meni tisti dan (pa ni videla, da sem delala test, ker sem ga naredila ob 4h zjutraj, ko sem se zbudila od slabosti in takrat še ni bila budna). Nimam pojma, od kod ji to. Tisti dan sem še mutila, ker sem hotela najprej njemu povedat, potem sva ji pa povedala, nisem ji mogla lagat ves čas...
Ni bil pa potem noben tak problem, ko sem ji povedala za splav - da je bil dojenček bolan in je umrl in da morava naredit novega. Samo kar nekaj časa ni dojela, da ga ni - no, potem je pa itak že spet bil. Prav hudo pa nobeni ni bilo zato.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.11.2011 19:04:47   
aprilčica07
Jaz pa otročka ne bi peljala s sabo na NS. Sama sem imela  v drugi nosečnosti porazne rezultate in si ne predstavljam, da bi mogla takrat še našega dvoletnika animirat.. Komaj sem zase vedela....   user posted image user posted image user posted image

HB se je srečno končalo. user posted image

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?