sazi
|
IZVIRNO SPOROČILO: žirafica No, saj cena tudi mene zanima Glede na to, da bi kupila stanovanje v LJ., bodo cene v okviru sklada gotovo višje kot v drugih mestih Sicer imam pa na to temo tri podvprašanja: 1) Koliko znašajo stroški vknjižbe etažne lastninske pravice? 2) Ali mora biti oseba, ki kupuje stanovanje preko St. sklada in je varčeval preko stanovanjske varčevalne sheme in ki bo jemal tudi kredit, tudi lastnik stanovanja ali je lahko lastnik tudi partner / mož? Pri moj isestri sta lastnika oba, pa je imela shemo le moja sestra, so pa na razpisu "kandidirali" kot mlada družina in sta z možem lastnika stanovanja pol-pol. Mislim, da je to čisti odvisno od dogovora med zakoncema. Torej lastnica bi bila lahko ona ali oba, nikakor pa samo mož, ker je bila ona nosilka sheme. 3) Tisti, ki ste že kupovali preko St. sklada: Koliko časa traja od taktrat, ko ste izbrani za stanovanje do trenutka, ko dejansko dobite ključe in se lahko vselite? Kot sem videla v pogodbi zadnjega razpisa za Kranj, Jesenice... prodajalec zagotavlja vselitev do 1.10.2008 Kaj zdaj to pomeni - a tisti, ki so bili ravnokar izbrani, bodo morda morali še čakati da se dokončajo vsa gradbena dela ali kaj? Ali niso ta stanvonanja že dokončana, ko jih sklad ponudi oz. pripravi razpis zanje? Ponavadi dobiš ključe takrat, kot piše v razpiszu (izjemoma so kakšne zamude). V prevm razpisu so čakali celo 2 leti, kar je bilo po eni strani fajn, saj si stanovanje plačeval po obrokih celi 2 leti in ni bilo treba vsega plačat naenkrat, pa tudi dolgo vnaprej si že vedel, da boš imel rešen stanovanjski problem. Sicer pa je tudi na prostem trgu pri novogradnjah tako. Najprej rezerviraš stanovanje po možnosti še pred začetkom gradnje, ga potem med gradnjo kupiš in potem čakaš in čakaš in pred koncem plačaš še preostalo kupnino. Če kdo kaj ve o tem.... se priporočam za informacije O cenah pa toliko. Koliko bo za LJ, nimam pojma. Ampak glede na to, da je tržna cena 3000 EUR/m2 in več, bi bila jaz kot kupec vesela kakršnekoli cene okoli 2000 EUR. Žal pa itak ne bom kupec, ker smo doooolgo čakali na kak razpis, pa nič ni bilo iz tega in smo zdaj kupili veliiiiko dražjo nepremičnino z veliko večjim in dolgotrajnejšim kreditom .
|