|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   srbi koža
14.6.2005 9:56:18   
tizzy
Hojla junijke
A je kje še katera, ki jo tako srbi koža kot mene. Meni se že kar meša, kak teden nazaj me je začel srbet trebuh, ampak to je čist normalno, ker se razteza. Sicer se že skoz mažem s kremo in do zdaj ni blo nobenih problemov. Ampak dva dni nazaj me je pa začelo srbet vsepovsod po telesu, po hrbtu, po stegnih, po mečih, skratka povsod, tako da se mi že ćist meša, spraskala bi se do krvi najraje.:hudicek:

Kaj to pomeni in predvsem kaj naj naredim, krema namreč nič več ne pomaga??? :zmeden::zmeden:

Neposredna povezava do sporočila: 1
   srbi koža
14.6.2005 10:00:09   
Anonimen
Katero kremo pa uporabljaš? Zadnjič je mojo mati ful srbela koža na mečih (sicer ni noseča...), od praskanja ob prepogibanju jo je potem zagrabil še križ (ne vem, če tu paše smajli), in so ji svetovali kremo Eucerin, ki se kupi v lekarni. Pravi, da še nikoli ni nobena krema tako čudežno hitro pomagala.

(odgovor članu tizzy)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   srbi koža
14.6.2005 10:04:53   
tizzy
Že celo nosečnost uporabljam Niveo Q10, pa do zdaj ni blo panike. Sploh se mi ni nardila še nobena strija. Zdaj pa kar naenkrat cela štala, sem že tuhtala če sem mogoče alergična na češnje, ker jih ta teden ful pojem.:zmeden2:

(odgovor članu tizzy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   srbi koža
14.6.2005 10:12:52   
Anonimen
Najbrž imaš samo suho kožo. V nosečnosti se pač dogaja vse sorte v telesu. Malo počakaj, po moje bodo punce še svetovale Eucerin, ker sem o tej kremi tudi na forumu že veliko brala.

(odgovor članu tizzy)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   srbi koža
14.6.2005 12:02:31   
nana 27
Kaj pa, če imaš povečan sladkor? Od tega te lahko srbi po celem telesu.Fajn bi bilo, da te ginekolog da na test krvi. Lahko bi šlo celo za začetek nosečniškega diabetesa. Če bi bilo to res, se boš morala držati posebne diete. Predlagam ti, da pokličeš sestro pri ginekologu in jo vprašaš, kaj naredit. Zdi se mi, da ne more biti krema kriva. Mene zaenkrat srbi samo buši, brala pa sem pri Pušenjaku, da gre lahko za kaj drugega.

(odgovor članu tizzy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   srbi koža
14.6.2005 12:07:54   
nana 27
sem jst malo zamešala tale sladkor :ups: Tole sem zbrskala pri dr. pušenjaku, če ti bo kaj pomagalo:

srbenje kože
Avtor: nat
Datum: 22-03-05 21:28

Sem v 28. tednu nosečnosti in me že cca 1 mesec močno srbi koža, včasih se spraskam tudi do krvi, sploh ponoči, ko se ne morem kontrolirati. Začelo se je po nogah. Na začetku sem mislila, da je to morda od damskih nogavic (sem jih nosila pod hlačami za ven, ko je bilo mrzlo). Kljub temu, da sem jih prenehala nositi, ni bilo nič bolje. Nato sem pomislila na tekoče milo in gobico, ki jo uporabljam pri tuširanju. Začela sem se umivati brez gobice in z drugim milom, pa še tega redno le na delih kjer se največ potim, drugje pa občasno (to je cca na 3 dni, če se ne prepotim). Ni bilo nič bolje. 3. ideja je bila morda preveč suha koža - začela sem se zvečer po tuširanju redno mazati z mlekom za telo. Spet nič bolje. No, kmalu me je začelo srbeti še po drugih delih telesa: roke, trebuh (za trebuh nič ne rečem, saj se koža tu pospešeno razteguje). Mislim tudi, da ni razlog povišanje teže, saj sem se do sedaj zredila slabih 8kg, kar ni nič posebnega.
Nimam več ideje kako še ukrepati.
Ali je to srbenje sploh lahko povezano z nosečnostjo? Naj povem še to, da me je pri prvi nosečnosti močno srbel le trebuh, ampak to se mi je zdelo normalna posledica raztegovanja kože.
Prosim za pomoč!!

Re: srbenje kože
Avtor: Stanko Pušenjak
Datum: 23-03-05 07:17

Spoštovani,

srbež kože v drugi polovici nosečnosti, zlasti v tretji tretjini je lahko znak nosečnostne okvare jeter. Priporočam, da se z ginekologom čimprej dogovorite za preverjanje jetrnih encimov in žolčnih kislin v serumu (predvsem ŽOLČNE KISLINE so lahko zvišane in jih je potrebno naročiti posebej, ker niso vsebovane v testih jetrne funkcije!!!) Če bodo žolčne kisline zvišane morate v porodnišnico, da se preveri še ostalo oziroma oceni, če bo potrebno nosečnost prekiniti prej.

(odgovor članu tizzy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   srbi koža
14.6.2005 13:01:15   
Katjusa3
Živjo!
Nočem te strašit, ampak, kakor so ti že druge napisale, res bi bilo dobro, če bi dala kri. Pokliči svojega gin.
Srečno!

(odgovor članu tizzy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   srbi koža
14.6.2005 18:34:53   
tizzy
nana27 hvala za pojasnilo, zdaj me pa kar mal skrbi, bom takoj poklicala svojga g

(odgovor članu tizzy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Ali ste praznovali otrokov 1.rojstni dan na veliko ali samo bliznji?
kokos4 RR

Praznovanje

Na veliko (9%)

Samo bliznji (91%)

Število vseh glasov: 32

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!