|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sperma....
15.6.2005 11:45:43   
eM
lep pozdrav punce,

mene zanima ce ima katera podobne probleme z otrdevanjem trebuha zaradi sperme?

sem namreč dopolnila 35 teden in mi je zacel ful trebuh na pogosto otrdevat (nekaj ur po izlivu)... G. mi je pac samo rekel da spolni odnosi (ocitno sperma) pospesujejo popadke in da je lahko to to in naj se malo umirim glede tovrstnega pocetja in da ce bo otrdevanje ful pogosto naj se kar pridem pokazat na ctg.

A bi vedla kateera tocno razlozit, zakaj do tega pride? Kaj sperma vsebuje in kako deluje na "lazne" popadke. a je problem tud ce jo kako "drugace" absorbiras?
Pa kako je s tem otrdevanjem? Jest res ne vem kdaj naj bi se odpravla na ctg? Ker cetudi je se kar pogosto, ni bolece in se mi ne zdi da je zdej to taka panika, ali pac????

Zelo vesela bom kake informacije, ce ima katera izkusnje s tem,

lpm.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   sperma....
15.6.2005 11:48:58   
Grascakinja
Sperma vsebuje snovi, ki mehčajo maternični vrat in mogoče lahko pomagajo sprožit popadke (zato se me na koncu zelo trudimo čim več :sloncek:).

Lahko, da ti trebuh otrdi, ko ti doživiš orgazem (nisi nič o tem pisala).

Če ni zarad tega, kaj pa ko bi mogoče poskusila s kondomom, da vidita, ali je rezultat isti?

(odgovor članu eM)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   sperma....
15.6.2005 11:54:31   
Anonimen
Najprej, nimam svojih izkušenj, kar pišem, je na podlagi logike oz. razmišljanja:

Ja, ne vem če lih sperma vpliva na lažne popadke. Prej bi rekla, da sperma spodbuja mehčanje materničnega vrata. Bi pa rekla, da telovadba oz. razgibavanje oz. :sloncek::sloncek::sloncek: sproža lažne popadke. Ker med odnosom se itak nožnica krči, tako da možno, da to sproža lažne popadke. Zaradi gibanja mislim.
Podobno, kot če greš med M tečt na 5 kilometrov, pa je M. takoj čist normalna, potem čez eni dve uri po koncu rekreacije se pa pojavijo močnejši krči in se tudi več vlije ven.

Ah, kaj govorim, saj itak nimam pojma. Če se vam zdi zgornje pojasnilo logično, potem OK, drugače ga pa kar mirne duše preskočite.

(odgovor članu eM)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   sperma....
15.6.2005 11:56:11   
eM
res da mi vcasih tudi zaradi fizicnega napora otrdi, vendar sva vceraj preverila, da ni bilo od orgazma ampak 100% od sperme

jao - pa ne spet kondomi, ze pred nosecnostjo jih nisva hotla uporabljat, pa sva pol tko zrihtala da nama jih zadnjih 8mesecev ni bilo treba ane :-))

bo trba neki narest, ker vcer me je pa vseeno mal zaskrbelo - mi je do polnoci od popoldneva kakih 20x otrdel pol mi je pa se cudno zacel pritiskat navzdol trebuh...sam smo sli panckat pa je blo ok

kako je pa z otrdevanjem? kako vpliva na otroka? a je lahko kaka panika, cetudi se ne pride do odtekanja vode in odluščitve čepa?

lpm

(odgovor članu eM)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   sperma....
15.6.2005 12:01:52   
Anonimen
eM, če ti otrdi 10x na dan, kar lepo pojdi do G ali v porodnišnico se malo pokazat.
Meni je moja G sicer zelo priporočila :sloncek: , ampak moraš upoštevat, da nimam nobenih problemov in da je CTG čist okej.
Spolne odnose pa priporočajo 3-2 tedna pred PDPjem, ker sperma vsebuje iste snovi (kaj pa vem, kako se temu reče), kot jih uporabljajo za sproženje umetnih popadkov. Je pa res, da sam seks, brez tvojega orgazma, nima smisla. Če samo ležiš pa čakaš na njegov izliv, pol je to en drek :)-
Fora je v vsem ta, da uživaš...sicer pa...če pomisliš, po porodu sigurno 6 tednov NE BOMO SMELE.
Tko, da ..... veselo na delo :sloncek:

(odgovor članu eM)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
15.6.2005 12:20:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu eM)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   sperma....
15.6.2005 13:32:29   
kimi
Jaz sem v 18 tednu pa mi kljub temu da s partnerjem ne sexava veliko otrdeva trebuh vsak dan parkrat na dan. Če niso prisotne močne bolečine ni nič hudega

(odgovor članu eM)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   sperma....
15.6.2005 18:12:01   
Meceno
Par informacij ,...8)
V glavnem, spolni odnose lahko imamo če smo zdrave , ne smejo tiste ki imajo
- v preteklosti spontane spave ali prezgodnji porod
- pri predležeči posteljici
- in če je posteljica delno odstopila
Drugače pa je spolnost koristna , sprošca napetost oz da se ne bi me :nosecka: počutile same kot matere, stik med partnerjem.
Če imamo spolni odnos približno pred predvidenim PDP se lahko zgodi, da prostaglandid v semenu pospeši zorenje materničnega vratu. Prezgodnjega poroda ni mogoče sprožiti, lahko pa se pospeši porod ob roku .

Hja, ne se ustrašit, meni tiudi trebuh otrdi, samo poizkusiš lahko z tabletami Spasmex ( predpiše ti jih G)
Če je trebun trd non stop oz nekaj ur skupaj ,...
Temu pravimo ABRUPCIJA PLACENTE
- prezgodnja ločitev posteljice od maternične stene .

Znaki ( TI SO HUDO KONKRETNI,ZATO TI PRAVIJO, ČE JE TREBUH TRDI PRIDI NA KONTROLO )
- najpogosteje sveža krvavitev iz nožnice in bolečine v trebuhu
- trebuh je trd in napet
- otrok se ne premika

Če ne pride do odluščenja čepa in odtekanje vode ni noben problem, se pa zgodi ziher v porodni sobi .

Pa še to ,... DA JE ABRUPCIJA PLACENTE KONKRETNO RIZIČNO STANJE IN TREBA TAKOJ V BOLNICO

TO KAR PA IMA VEČINA NAS :nosecka: , DA JI TREBUH OTRDI PA SO BRAXTON - HICKOVI KRČI !!!

Upam da sem majčkeno pomagala

Lp Meceno

(odgovor članu eM)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?