Meceno -> sperma.... (15.6.2005 18:12:01)
|
Par informacij ,...8) V glavnem, spolni odnose lahko imamo če smo zdrave , ne smejo tiste ki imajo - v preteklosti spontane spave ali prezgodnji porod - pri predležeči posteljici - in če je posteljica delno odstopila Drugače pa je spolnost koristna , sprošca napetost oz da se ne bi me :nosecka: počutile same kot matere, stik med partnerjem. Če imamo spolni odnos približno pred predvidenim PDP se lahko zgodi, da prostaglandid v semenu pospeši zorenje materničnega vratu. Prezgodnjega poroda ni mogoče sprožiti, lahko pa se pospeši porod ob roku . Hja, ne se ustrašit, meni tiudi trebuh otrdi, samo poizkusiš lahko z tabletami Spasmex ( predpiše ti jih G) Če je trebun trd non stop oz nekaj ur skupaj ,... Temu pravimo ABRUPCIJA PLACENTE - prezgodnja ločitev posteljice od maternične stene . Znaki ( TI SO HUDO KONKRETNI,ZATO TI PRAVIJO, ČE JE TREBUH TRDI PRIDI NA KONTROLO ) - najpogosteje sveža krvavitev iz nožnice in bolečine v trebuhu - trebuh je trd in napet - otrok se ne premika Če ne pride do odluščenja čepa in odtekanje vode ni noben problem, se pa zgodi ziher v porodni sobi . Pa še to ,... DA JE ABRUPCIJA PLACENTE KONKRETNO RIZIČNO STANJE IN TREBA TAKOJ V BOLNICO TO KAR PA IMA VEČINA NAS :nosecka: , DA JI TREBUH OTRDI PA SO BRAXTON - HICKOVI KRČI !!! Upam da sem majčkeno pomagala Lp Meceno
|
|
|
|