|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spanje ob 18.30 uri
17.9.2009 19:22:27   
sxy
Živjo...

Mene pa zanima kdaj hodijo spat vaši otroci.
Naš je star 15m in hodi spat med 18 in 19 uro, kasneje skoraj nikoli, saj že do 19. ure komaj zdrži. Tako spi od 18.30 pa do 7 ali 8 zjutraj, čez dan pa spi še 2uri v varstvu  ( od 12 do 14 ure )

No sedaj pa moje vprašanje: ali sem čudna, ker ga dajem spati že okoli 18 ure? Kajti okolica : (prijatelce z otroci, tašča,...) me hočejo prepričat, da pretiravam z redom okoli spanja (držimo se ga redno, vedno hodimo spat ob takih urah, brez kompromisov raznih roj.dni, praznovanj, zabav), mi gremo pač vedno taprvi iz povsod, ker morata pač spat. Ampak vedno dobim čudne poglede zaradi spanja, ena mi je celo očitala, da imam špartansko vzgojo. ( Njen 2,5l in 2m dojenček hodita spat ob 22uri).

Ali spi moj otrok preveč??? Ali sem čudna zaradi tega???

No saj svoj odgovor že poznam in za nič nebom spreminjala tega reda, saj mi škratek ( 15m) lepo spi, pa tudi tamlajša user posted image (2m) se že prav lepo drži tega reda.

Me pa včasih zaboli, ko mi očitajo špartansko vzgojo.

Jaz se spomnem, da sem hodila spat z zajčki, danes je pa kaj takega čudno!!!

Kdaj zaspite vi???

When we wake up in the morning, we have two simple choices. Go back to sleep and dream, or wake up and chase those dreams.
Choice is yours...

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spanje ob 18.30 uri
17.9.2009 19:44:37   
ledenaa
No,sedaj pa moje vprašanje: in če bi bila čudna,kaj potem user posted image
pa saj je vseeno kaj drugi pravijo,če vam paše vam paše tako in pika
Drugi naj govorijo kaj hočejo

(odgovor članu sxy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.9.2009 19:45:59   
tinaaja
2,5let - med 19 in 19:30.. Sam vstaja pa tud med 5 in 5:30. Tudi ce smo jo dali spat kasneje, je vstala tako zgodaj.

Poslusaj otroka in ce mu to pase, se pozvizgaj na ostale. Otrok je tvoj!

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu sxy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.9.2009 19:58:53   
vaney
Moj je dolgo hodil spat ob 18.uri (star je 20 mesecev), šele med poletjem (na morju) je malo potegnil do 20h, zdaj ko je v vrtcu, pa ga spet zmanjka ob 19h, redko kasneje. Ker enostavno ne zdrži dlje. Zjutraj pa spi pribl. do 7h. Nam tako paše in tudi mi smo pač iz raznih zabav, piknikov šli, ko je bil čas za spanje. Temu jaz ne rečem špartanska vzgoja, ampak poslušanje potreb svojega otroka in vzpostavljena dnevna rutina. Mene niso nikoli nič rekli, sem pa jaz malo čudno gledala starše, ki so mi razlagali, da njihovi otroci skačejo po stanovanju in gledajo risanke do 22h. To mi pa je čudno... Tako da, ti veš, koliko spanja potrebuje tvoj otrok in temu se prilagajaj.

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.9.2009 20:04:33   
Paštetka
Moja deklica je tudi hodila ob 18. uri spat in je spala do 8. ali celo do 9.00. Zdaj apri 2 letih pa gresta oba z bratcem (skoraj 4 leta) spat ob 19.30.

Jaz od tega ne odstopam, ker otroci rabijo spanje. Zjutraj vstajamo ob 6.15 in ju še zdaj je težko zbuditi.

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.9.2009 20:07:22   
Ana001

IZVIRNO SPOROČILO: sxy

Živjo...

Naš je star 15m in hodi spat med 18 in 19 uro, kasneje skoraj nikoli, saj že do 19. ure komaj zdrži. Tako spi od 18.30 pa do 7 ali 8 zjutraj, čez dan pa spi še 2uri v varstvu  ( od 12 do 14 ure )

No sedaj pa moje vprašanje: ali sem čudna, ker ga dajem spati že okoli 18 ure? Kajti okolica : (prijatelce z otroci, tašča,...) me hočejo prepričat, da pretiravam z redom okoli spanja (držimo se ga redno, vedno hodimo spat ob takih urah, brez kompromisov raznih roj.dni, praznovanj, zabav), mi gremo pač vedno taprvi iz povsod, ker morata pač spat. Ampak vedno dobim čudne poglede zaradi spanja, ena mi je celo očitala, da imam špartansko vzgojo. ( Njen 2,5l in 2m dojenček hodita spat ob 22uri).

Ali spi moj otrok preveč??? Ali sem čudna zaradi tega???

No saj svoj odgovor že poznam in za nič nebom spreminjala tega reda, saj mi škratek ( 15m) lepo spi, pa tudi tamlajša user posted image (2m) se že prav lepo drži tega reda.

Me pa včasih zaboli, ko mi očitajo špartansko vzgojo.

Kdaj zaspite vi???

jaz pa včasih pomislim, da smo mi edini, ki se držimo nekega reda. pa vidim, da še obstajajo nam podobni. user posted image tudi meni se zdi, da nas včasih kdo čudno gleda ... user posted image

(odgovor članu sxy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.9.2009 20:15:51   
laura28
prav nič nisi čudna, tudi jaz se s tem načinom strinjam.Mislim, da mora iti otrok spat zgodaj. Meni zelo odgovarja, da gre prej spat, saj imam potem še malo večera brez otrok, to pa tudi paše.

Lp Laura

(odgovor članu Ana001)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
17.9.2009 20:25:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu laura28)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
17.9.2009 20:35:28   
livia
Nič nisi čudna. Lahko si samo srečna in ponosna nase, da ti je uspelo vzpostavit nek red glede bioritma. Bioritem je treba otroku privzgojit, se ga ne naučijo sami in samo z doslednostjo boš to dosegla.

Nas tudi včasih čudno gleda, pa kaj. Meni se zdijo bolj bogi tisti starši kateri otroci hodijo spat ful pozno. Sosedovi so isto stari kot naši, pa jih redno slišim, da so v kopalnici istočasno kot jaz, med 22 in 23h. Meni se zdi to katastrofa. Da je otrok pri 3 letih gazda v bajti in določa kdaj bo šel spat.

Skratka mi hodimo spat po risanki. Tuš, zobe, in sta v postelji 19:30. Obe naenkrat, stari sta pa 1,5 in 3,5. Starejša sicer ne zaspi takoj, a vsaj da mir, leži in čez čas zaspi. Starejša bi sicer lahko bila budna kako uro dlje, a to je edini čas, ko je mir v bajti in imava z možem čas zase. Tudi mi ne odstopamo od tega ritma, gremo vedno pravočasno iz zabav, obiskov,... edino na morju se prekršimo, ker v kampu pa res ne moreš dat otroka ob 19h spat, ko se folk še vrača iz plaže. Zbujamo se med tednom ob 6h, čez vikenda pa kako uro kasneje.

(odgovor članu laura28)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.9.2009 21:13:21   
ribica.
NIč nisi čudna! Edino ti veš kaj rabi tvoj otrok, pa čese drugi na glavo postavijo. Vaš red je čist super in čist fajn da vam laufa. Mogoče so ti drugi samo fauš, da imaš zadeve pod kontrolo. Jaz imam ravno obratno izkušnjo, ker naša prvorojena ni hotla zaspat pred deseto, ali še kasneje, pa da se ubiješ. Tako da smo vedno ostajali na zabavah ljub temu da je imela 2 leti. Pa so me tud verjetno imeli za čudno. Kaj naj jim zdaj jaz. Vsem itak ne moreš ustreči.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.9.2009 21:20:36   
Anonimen
Naš tud hodi spat kr kmalu tam med 19 in 19.30. In meni se zdi, da otrok to potrebuje - in ja, mi smo hodili spat z zajčki, zdej je pa res nekaterim to tko čudno, da je joj. Da ne pozabim, naš spi čez dan ene tri do 4 ure, včasih v enem kosu, včasih v dveh. Je pač zaspanec. Mi je pa zanimivo, ko nekateri starši svoje otroke med počitnicami pustijo zunaj do desetih, v posteljo se spravijo ob enajstih (govorim o 3-6 letnikih). Pa mi pol še kak tak starš reče, da ko je bil on majhen, je bil tud tolk časa pokonci user posted image user posted image user posted image  - hahaha, japajade.

V glavnem, nč nisi čudna - vesele smo lahko, da imajo naši otroci red - in predvsem kvalitetno spanje.

(odgovor članu ribica.)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
17.9.2009 21:54:31   
Naja31
Moja dva sta tudi v postelji okrog 19.30h, včasih malo kasneje, ker mi ne uspe vedno.
Poleti, pozimi, rojstni dnevi, ...., to mene ne gane, ure spanja ne premikamo. Ok, ne rečem za 15 minut kasneje, ali pol urce, ampak nikoli ne gresta npr. 2 uri kasneje spat.

In tudi mi smo deležni čudnih pogledov in pripomb,ampak dol mi visi. Jaz imam ob 20h ponavadi mir v stanovanju in še kaj drugega lahko postorim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.9.2009 22:15:39   
rija
bodi vesela, da ti otroci tako spijo.

ker marskikateri ne.

jaz sem delala vedno po občutku, nisem pa nikoli bila suženj ure, da mora pa zdaj na punkt točno v posteljo. če smo kje bili, smo bili in se imeli tako dolgo lepo, dokler je otrok sodeloval.

do prvega leta smo seveda imeli bolj strogo, pa tudi nikje nismo ravno zapletali....ampak po drugem pa smo postali veliko liberalnejši in nikomur nič ne manjka: ne detetu ne nama.

...vox populi...

(odgovor članu sxy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
17.9.2009 22:29:16   
Brisani uporabnik

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
17.9.2009 23:16:03   
glen
Naš 7 mes.  hodi spat med 18.30 in 19,ker komaj zdrži,le redko kdaj se zgodi da zdrži do 19.30.
Spi do 6 zjutraj spije mleko in potegne še do 7.30-8,pol dopol. spi še kako uro ,popoldan še dobri dve.
Spi preveč?Ne,ker eni otroci rabijo več drugi manj spanja.
Naša 5 letnica ne spi več popoldan že od 3 leta dalje,prijateljčin sin spi popoldan še pri 7 letih.Je kaj narobe?Ne.
Se pa mi ned ržimo tako strogo te ure.Če smo doma ga dam spat ,ker rata tečen,če smo pa na kakem roj. dnevu,se prilagodimo,ga mal pred 19 naštimam v pidžamco,poje in zaspi v vozičku,ko gremo domov ga preložim v avtosedež,pol pa doma v postelco in to je to,nekompliciramo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
17.9.2009 23:34:01   
mateyka
če ti zaspi, res ne vidim problema - jaz bi jo tudi dajala takrat spat, če bi takrat zaspala. pa pač ne zaspi in ne mislim jo ure in ure uspavat - greva pač takrat v posteljo, ko cirka vem da bo kmalu zaspala. to pa je okoli 9h-10h zvečer na žalost user posted image se mi pa zbuja ob cca 6-6.30 ne glede kdaj gre spat, tko da sem mrzla in ne morem nič korigirat. spi pa tudi kake 2-3 ure čez dan. se mi zdi da tam mal not prinese.. v glavnem, zame si srečnica user posted image

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
18.9.2009 8:54:53   
Brisani uporabnik

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
18.9.2009 9:42:11   
birdy
Hoj,
pa da še jst povemuser posted image
Tamala je mela kar par mescov navado da je šla ob šestih spat. Takrat je bla zaspana in si jo dal v pojstlo in je rekla papa, se obrnila in v momentu zaspala. Takrat smo tud mi tko hodil dam da smo bli mal pred šesto doma da smo še pojedli in te zadeve. Je pa žal posledično vstajala oko petih, šestih zjutriuser posted image  No ja, kokr otroku paše... Potem se je dal uro naprej in je hodila spat ob sedmih in eno uro kasnej vstala. Zdej smo pristal na uri za spanje ob pol devetih, ker očitno tud mal manj spanca rabi, da pa smo ujel pravi ritem je pa trajaluser posted image  Vstaja mi pa zdej okol sedmih.
Mi se držimo reda in zelo, zelo redkokdaj prekršimo ta ritem. Na morju pa smo ga, ker smo šli šetat tam okol pol devetih in je bla zelo utrujena in je vedno skoraj zaspala v vozičku, je kr rekla aja aja in zahtevala da se voziček poleže.
Čist prov je da se držiš ritmauser posted image user posted image
Tista ko je pisala da so eni (kokr, ne glih čist tko) mal čudni ker grejo dam, ne glede na to da otrok uživa in ni zmatran, ker more it spat popoldanski spanec pa naj razume to... Mi smo kdaj pa kdaj probal mal kasnej it spat, ampak (vsaj pri naši) je pol problem to, da je zaspana, zaspat pa ne more ker je že tok utrujena in mamo ful probleme z uspavanjem. Spat pa more k je če ne sitna k driska. Treba je razumet da je vak otrok specifičen in da ne moreš rečt da to pa teb ni vredu. Starši poznajo otroka in vejo kaj in kako narest da bo tud za otroka najboljšuser posted image

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

Neposredna povezava do sporočila: 18
18.9.2009 9:49:00   
pupika
Naš triletnik zspi nekje med 20.30 in 21h uro, sva šla že ob 20h v posteljo, pa ni mogel zaspati, tak, da ponavadi zaspi okoli 21h ure. V poletne času ga skoraj nikoli ne morem spravit spat pred 21h uro, smo imeli letos kar v navadi da hje gledal Našo malo kliniko, med reklamami smo se stuširali in zrihtali, ali pa še pred kliniko in je v pižami gledal kliniko, ko je pa končala pa v posteljo, pa še takrat je rabil minimalno pol ure, da je zaspal, mi je vedno pravil da ne more zaspati, ker ni še zaspan in sva se malo pogovarjala. Sedaj pa je malo drugače ker je prej tema in tudi prej zaspi kako uro, zjutraj se pa vstaja ob 6h, med vikendom pa spimo nekje do 8 ali 9h.

Tudi nam bi pasalo, da bi otrok najkasneje že ob 20h spal v postelji, pa ga ne silimo, če ne more zaspati, ker je potem toliko večja muka se matrat v postelji da zaspi, rajši tisti čas zapomnimo skupaj z igranjem. Naša soseda ima tudi triletnico pa ji zaspi že pred 8 uro, nekje ob 7 gre spat, pa čez dan tudi še spi, medtem ko naš doma ne spi več, razen v vrtcu. Mi se ravnamo po tem ko je otrok utrujen gre v posteljo.

Neposredna povezava do sporočila: 19
18.9.2009 9:56:34   
blaža
ne se sekirat za pripombe. poznam to.

Naš šestletnik je hodil do četrtega leta spat ob 19ih pa spal do seme zjutraj. Torej 12 ur. popoldne pa ni spal že od dveh let pa pol naprej in je bil cel dan dobre volje.

Zdej, ko ma šest let gre spat ob 20ih, ker ima naslenji dan šolo, ob petkih in sobotah je lahko dlje. Za počitnice je bil tudi do 22.30, je pa zjutraj potegnil.

Ta mali ima pa 18 mesec in že od rosjtva hodi spat ob 19ih. Včasih 15 min prej, ker ne zdrži do 19ih.

Jaz vedno pravim, da mora bit za spanje in prehranjevanje red. pa nisem nek Hitler.

Starši sami sebi delajo probleme, ko hodijo z njimi spat, al pa pustijo, da jim tako mali otroci skačejo in sitnarijo do 22ih.

Sem tudi govorila z našo vzgojiteljico in je rekla, da je zelo ok, če je spanje rutinsko, da otrok to rabi. pa ne govorim za vse ostale zadeve, le za spanje.

kot jih navadiš, tako maš.

Eni sosedi pri mami so cel dan sitni in nenaspani, zvečer je pa jok in stok tudi po 22 uri. Pa celo no se zbujata in kričista. po moje nista naspana. In prav na jtre mi gre to, ki vedno ko prespim z otrokoma pri mami in jaz spim v dnevni na kavču, lavfam v svojo bivšo sobo poslušat, ki mislim, da mojadva kej jokata, pa vedno spita, so pa sosedovi.user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 20
18.9.2009 10:11:34   
2ursae
moja2, stara 4 in 2 leti hodita spat med pol deveto in deveto, vsatenta pa ob pol sedmih, s tem da mali spi čez dan še 2 uri, velik pa ne več.

tako imamo, ker nam ustreza, nič se sekirat, če te drugi postran gledajo. Mi prej praktično ne uspemo it spat, ker morata potem, ko pridemo domov, opravit še to in ono, pa pogledat risanko pa večerjat in nam pri najboljši volji ne znese it spat pred to uro. Pa še to je, da je ta ura še ostanek poletja, ko je bil dolg dan in je bilo nemogoče, da bi hodila spat prej.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 21
18.9.2009 10:22:09   
Jančika_
Moja dva sta še lani pozimi hodila spat med pol sedmo in sedmo, takrat sta bila stara 2,5 in 4,5 let. Enostavno sta padla dol in če nista šla spat pravočasno, sta bila obupno tečna. Kaj so si drugi mislili o tem, mi je bilo vseeno - jaz sem bila tista, ki sem se morala ubadati z neprespanima in tečnima otrokoma. Če je kdo imel kake čudne pripombe, sem jim kar ponudila, da ju pridejo rihtat, ko se jima spipa od zaspanosti. Pa nekak ni bilo kandidatov, hehehe.

Se je pa ura za spanje postopoma prestavila na kasnejši čas. Letos poleti sta hodila spat ob devetih, zdaj pa spet ob osmih. Vsak po svoje pesmi poje, ali kako že.

< Sporočilo je popravil Jančika RR -- 18.9.2009 10:24:07 >

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 22
18.9.2009 10:42:00   
petja
Mene so tudi vedno imeli za čudno, pa ves čas sem kasirala pripombe, ker nisem odstopala od ure za spanje. Tamala je že pri dobrem mesecu hodila spat ob 19h, zdaj pri 4 letih gre sicer malo kasneje, ampak po 20. uri le redko. In še vedno čez dan spi po 2h.

Jaz se tega držim, ker imam potem JAZ probleme, ne pa tisti, ki dajejo komentarje. Postane tečna, nič ji ni prav, naslednje jutro se prej zbudi kot običajno in je še cel naslednji dan tečna ...

Pa po pravici povedano mi ustreza, da hodi kmalu spat, ker tako lahko vsaj kaj naredim. Pa tudi ne podpiram, da otroci hodijo pozno spat ...

Lp, petja

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 23
18.9.2009 11:41:57   
sazi
Nič nisi čudna. Mi je pa zanimivo, ko tu berem koliko otroci spijo. Ne morem verjeti.
Pri 1. otroku sem se striktno držala ure - je hodil spat med 7 in pol osmo uro, pa ni nikoli spal več kot do šestih. Zdaj pri treh letih in pol zaspi okoli devetih do poldesetih, spi do 7ih in čez dan ponavadi ne spi.
Mala 6-mesečnica ima pa še hujše fore. Zaspi ob 8ih, pa se zbudi ob 9ih (zvečer), je budna kaki 2 uri, potem pa spi od 11ih do 7ih - no, danes do 5ih. Čez dan nabere zelo malo spanca in vsega skupaj se niti približno ne sešteje za več kot 11 ur.

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 24
18.9.2009 11:44:48   
polma
IZVIRNO SPOROČILO: sxy

Živjo...

Ali spi moj otrok preveč??? NE. Ali sem čudna zaradi tega???NE.

Me pa včasih zaboli, ko mi očitajo špartansko vzgojo.Naj se brigajo zase.

Kdaj zaspite vi??? Hči-do šole ob 22h, 23h (popoldne spala po 3 ure), vstajala ob 6h, 7h-prva triada ob 21h, druga triada ob22h, zdaj (7.r) okoli 22h, 23h. Sin (15m) zaspi med 19h, 20h- več pa ne zdrži!!! Ob 19h bi bilo idealno, ker ga moram zjutraj budit. Sicer bi spal do 8h, 9h-brez problema. Je pa res, da čez dan ne spi več kot uro in pol, max 2. Jaz bi pa rada vidla, da bi šel kasneje spat-ker smo ostali trije nočni ptiči-pa ne gre! on zahteva svoje. In gremo pravočasno domov-ali ga damo spat zgodaj, ker to potrebuje. Kaj me brigajo drugi!!!

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu sxy)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nadomestna in dopolnilna komunikacija
Oktober je mesec ozaveščanja o NDK, ki omogoča komunikacijo osebam s težavami govora. V Sloveniji pa se soočamo z izzivi...
Mame tretjino svojega življenja skrbijo za...
Rezultati kažejo, da mame za kuhanje porabijo 3.603 ure svojega življenja, za pranje pa 2.442 ure. Med drugimi dejavnost...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.