|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spanje 1-letnikov čez dan
22.9.2005 0:04:13   
dix
kolikokrat in koliko spijo vaši enoletniki podnevi? Naš ima zadnje čase protestne shode, prdvsem zvečer in bi mu najraje ukinila eno dnevno spanje da bo zvečer vsaj zaspal kot se spodobi ne da hoče sede spati.
Malo prej me je tako razpizdil da bi ga najraje skozi zaprto okno zabrisala sama pa šla v gozd kričat od obupa.

Zdaj spi 2x dnevno okoli 1,5 uro, torej skup 3 ure, včasih kake pol urice več. Ampak to kaj zganja zadnje dneve je višek predrznosti. Včeraj ponoči je od 4.30 do 6.30 več sedel kot spal...groza vam pravim. Pa v njegovi posteljki očitno nekaj grize...BOLJ STAR BOLJ NOR!
Neposredna povezava do sporočila: 1
22.9.2005 0:07:03   
andrejaz
Naš spi podnevi cca 1,5 ure in to v enem kosu. Ponoči pa spi cca 10 ur.
Naš spi vsega skupaj zelo malo

(odgovor članu dix)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.9.2005 0:26:53   
Spark
Mi še ne pašemo v to skupino, naša punčka je stara 9 msecev in 11 dni. Ampak ima podobno muho. Ponoči se zbudi ponavadi okli 2h in se kar vsede v temi in čaka. Potem pa ugotovi da mi spimo in je ne vidimo in se začne dreti. Ko jo položim v ležeči položaj se takoj dvigne in se dere. Zadnjič je bila več kot uro pokonci. In hotela se je igrati. Mi pa spati. Pa se je igrala z dudo, pa mini lučko sem ji pustila prižgano. Ker če je bila tema se je drla. Skrbi me kako bo ko bom začela hoditi v službo. Čez dan pa spi samo 2-3 ure.

Lp

(odgovor članu dix)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.9.2005 7:08:43   
CUKRČEK
Naša je stara 15m in še vedno spi 2x na dan. MEd tednom se ora zbudit ob 6.30, da gre v varstvo. Tam nekje ob 9.00 že spi in to kake 2 uri. Potem doma zaspi okoli 16-ih spet za dve uri. Zvečer gre spat nekje ob 21-ih in spi celo noč. Zelo pridna punca

(odgovor članu dix)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.9.2005 8:13:34   
sonccnica
Naša je stara 14m in že 3m spi samo 1x čez dan (2-3h). Zjutraj se zbudi ob 6.30, čez dan spi nekje med 11.30h in 14h, zvečer pa gre spat ob 20h.
Mislim, da ti otrok že sporoča, da ne potrebuje več toliko spanja.
LP

(odgovor članu dix)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.9.2005 8:20:50   
Maxica
Ma, mora biti kaj v zraku, saj je naš zadnje čase isti. Jaz sicer sumim zobke, pa še cepljen je bil, tako da možno, da ga to kaj matra.
Sicer pa, če je vse normalno, se mi zdi, da kar precej spi. Zjutraj spi do nekje pol devetih, potem okrog 12h spi kakšno urco, pa potem gre popoldne še enkrat, zvečer pa čisto odvisno-tam okrog 22h najkasneje ponavadi zaspi. Ta teden pa ne, še ob polnoči je čisto buden in bi kr sedel in se igral ali pa kr tuli v tri krasne. Očitno ve, da mora mamica zjutraj vstati ob 6h...

(odgovor članu dix)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.9.2005 10:13:51   
lutka
moja dva sta stara 16m in spita dvakrat na dan. Zjutraj se zbudita okoli 7 ure, potem pa sta ob 9.30 že pošteno zaspana. Spita cca. 2 uri. Potem pa sta popoldan okoli 14-15 ure zopet zaspana in če imam srečo spita zopet 2 uri. Zvečer gresta pa okoli 20.30 ure spat.

Je pa res da še zdaj ne prespita cele noči v miru. Še vedno se jokata, sta žejna včasih tudi hudooooo lačna.

Tako da smo sedaj v fazi čakanja, kdaj bosta prespala celo noč, po pravici povedano imam zelo malo upanja

lp

(odgovor članu dix)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.9.2005 11:13:02   
dix
lutka, naš starejši je bil tudi takšen, čez dan je pri 1 letu spal še 3x!!! ponoči pa grozljivka, prebujanje, premetavanje..., apanje so bile samo moje sanje. Nočem te strašit, ampak ponoči je začel "normalno" spati okoli 2. leta.

Mlajši pa lepo spi celo noč, ampak vidim da je uspavanje postala prava misija nemogoče. Zdaj sem ga hotela dat spat pa ne bo šlo očitno, ne vem kaj naj naredim z njim. REkla sem si da ko bodo uro prestavili da bo takrat začel hodit enkrat dnevno spat, ampak do takrat je še daleeeč. A ve katera kdaj jo premaknejo?

(odgovor članu dix)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.9.2005 12:26:17   
HuAnita
Aaaaaaaah       
Spi ponavadi 2xdan, včasih še zvečer zadrema, če se od kod vozimo...
Ponoči pa itak razen redkih izjem masaker. Če spi čez dan dovolj, je ponoči boljše, samo zdaj hodi v varstvo, pa jo je treba zjutraj zbuditi, pa bolj se 'namatra'...
Skratka, nič mi ni jasno, zakaj ne spi. Če bi to vedela, bi se vam zdajle oglašala s kakšnega tropskega otoka, srkala bi koksovo mleko in -bila bogata

(odgovor članu dix)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.9.2005 12:45:33   
CatJa
dix je napisal/a:

Malo prej me je tako razpizdil da bi ga najraje skozi zaprto okno zabrisala sama pa šla v gozd kričat od obupa.

Zdaj spi 2x dnevno okoli 1,5 uro, torej skup 3 ure, včasih kake pol urice več. Ampak to kaj zganja zadnje dneve je višek predrznosti.

Ojej, dix. Tole me je pa zdej mal "frapiralo". Mater, a ti nisi kakšen dan bolj utrujena in zaspana, drugič pa sveža kot rožica? No, pri meni je že kdaj tako. Pri tako majhnih otrocih pa se ti ritmi še bolj spreminjajo. Moj tamali že kot novorojenček ni spal več kot 2x, mogoče 3x na dan po 20 minut! Ko se je začel plazit, dvigovat na noge in hodit pa 2x/dan po dve uri!!! Hvalabogu je pa ponoči spal že od rojstva.
Pri enem letu in kasneje pa pride obdobje, ko je eno spanje premalo, dva pa preveč. Mu pač popoldan pusti samo počivat, dremat, kakorkoli, ne pa spat. Pa to zdej ne pomeni, če bo pa ubožček ful zaspal, da potem ga je treba pa vržt pokonci. Pa čimveč bodite na svežem zraku, da se mali prelufta in utrudi, pa bo tudi ponoči boljše spal.
Poleg vsega pa jim rastejo zobki, veliko se jim dogaja in je to tako razburljivo, da ne morejo (za)spat ravno po našem urniku.

In tako kot velja za nas 100 ljudi 100 čudi, tako tudi za otroke. Ziher te pa ne zaje zanalašč, ker nima kaj bolj pametnega za počet?

Pa brez zamere!

(odgovor članu dix)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: spanje 1-letnikov čez dan
25.9.2005 20:50:05   
frutka_
Čez dan spi od 2-3ure, ponoči prespi celo noč od rojstva naprej...imam zlatega otroka!

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.9.2005 11:06:29   
Blink1
IZVIRNO SPOROČILO: frutka

Čez dan spi od 2-3ure, ponoči prespi celo noč od rojstva naprej...imam zlatega otroka!

In potem praviš, da življenje ni poticauser posted image user posted image  Predrznostuser posted image user posted image

No...jaz sem na istem kot Frutka (hvala bogu). Neja bo stara 14 mesecev in gre spat 2x čez dan po uro in pol, zvečer pa okoli devetih spat in spi do jutra. Razen včasih ko ponoči še kakšno urco gledava telebajskeuser posted image

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.9.2005 16:38:06   
ZARA
Pri 1 letu je spala enkrat na dan od 1-3 ure, ker pač ponoči spi precej  (12-14ur)

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?