CatJa -> spanje 1-letnikov čez dan (22.9.2005 12:45:33)
|
dix je napisal/a:
Malo prej me je tako razpizdil da bi ga najraje skozi zaprto okno zabrisala sama pa šla v gozd kričat od obupa.
Zdaj spi 2x dnevno okoli 1,5 uro, torej skup 3 ure, včasih kake pol urice več. Ampak to kaj zganja zadnje dneve je višek predrznosti.
Ojej, dix. Tole me je pa zdej mal "frapiralo". Mater, a ti nisi kakšen dan bolj utrujena in zaspana, drugič pa sveža kot rožica? No, pri meni je že kdaj tako. Pri tako majhnih otrocih pa se ti ritmi še bolj spreminjajo. Moj tamali že kot novorojenček ni spal več kot 2x, mogoče 3x na dan po 20 minut! Ko se je začel plazit, dvigovat na noge in hodit pa 2x/dan po dve uri!!! Hvalabogu je pa ponoči spal že od rojstva.
Pri enem letu in kasneje pa pride obdobje, ko je eno spanje premalo, dva pa preveč. Mu pač popoldan pusti samo počivat, dremat, kakorkoli, ne pa spat. Pa to zdej ne pomeni, če bo pa ubožček ful zaspal, da potem ga je treba pa vržt pokonci. Pa čimveč bodite na svežem zraku, da se mali prelufta in utrudi, pa bo tudi ponoči boljše spal.
Poleg vsega pa jim rastejo zobki, veliko se jim dogaja in je to tako razburljivo, da ne morejo (za)spat ravno po našem urniku.
In tako kot velja za nas 100 ljudi 100 čudi, tako tudi za otroke. Ziher te pa ne zaje zanalašč, ker nima kaj bolj pametnega za počet?
Pa brez zamere!
|
|
|
|