|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sp.
14.3.2009 23:16:53   
J.L.
so kakšni določeni pogoji, če želim odpreti sp? kakšen je znesek nepovratnih sredstev, ki ga da država/zavod?
mi napiše katera kaj več o vsem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sp.
15.3.2009 10:27:06   
jana banana
Ah... sej si na internetu.... dej mal se obrni....

Moj nasvet tebi: Raje ga ne odpiraj, če se ti še to ne da poiskat....

Odgovor si preberi:
http://mladipodjetnik.si/podjetnistvo/ustanavljanje-podjetja/kako-do-subvencije-za-samozaposlitev

Sicer pa ne gre za "nepovratna sredstva" ampak subvencijo za samozaposlitev s strani zavoda za zaposlovanje, ki mislim, da še vedno znaša 4.500 €.

Pa, če zarad keša odpiraš, pa moraš vedet:
- da se obvežeš, da boš samozaposlena najmanj 24 mesecev
- da je subvencija namenjena za pokrivanje prispevkov
- da so minimalni prispevki za socialno varnost podjetnika cca. 225 € (225€x24=5.400 €)
- da moraš voditi računovodstvo, kar če ne znaš in se ti ne bo dalo iskat, kako se poknjiži znaša dodatnih 50€/mesec (50€x24= 1.200 €)
- pa še kakšna članarina.... in veliko drugih nepredvidenih stroškov.

Tko da ti predlagam, da se kr sama ornk pozanimaš predno se spustiš v to, kaj vse vleče za sabo, da ne bo pol..... sm mislila... una mi je to rekla.... so mi rekl na forumu.... itd.

Želim ti vse naj naj naj, sam še vedno sama preveri koliko je globoka voda predno skočiš ;)

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.3.2009 11:33:15   
J.L.
IZVIRNO SPOROČILO: jana banana

Ah... sej si na internetu.... dej mal se obrni....

Moj nasvet tebi: Raje ga ne odpiraj, če se ti še to ne da poiskat....

Odgovor si preberi:
http://mladipodjetnik.si/podjetnistvo/ustanavljanje-podjetja/kako-do-subvencije-za-samozaposlitev

Sicer pa ne gre za "nepovratna sredstva" ampak subvencijo za samozaposlitev s strani zavoda za zaposlovanje, ki mislim, da še vedno znaša 4.500 €.

Pa, če zarad keša odpiraš, pa moraš vedet:
- da se obvežeš, da boš samozaposlena najmanj 24 mesecev
- da je subvencija namenjena za pokrivanje prispevkov
- da so minimalni prispevki za socialno varnost podjetnika cca. 225 € (225€x24=5.400 €)
- da moraš voditi računovodstvo, kar če ne znaš in se ti ne bo dalo iskat, kako se poknjiži znaša dodatnih 50€/mesec (50€x24= 1.200 €)
- pa še kakšna članarina.... in veliko drugih nepredvidenih stroškov.

Tko da ti predlagam, da se kr sama ornk pozanimaš predno se spustiš v to, kaj vse vleče za sabo, da ne bo pol..... sm mislila... una mi je to rekla.... so mi rekl na forumu.... itd.

Želim ti vse naj naj naj, sam še vedno sama preveri koliko je globoka voda predno skočiš ;)

seveda bi odpirala SP zaradi keša, samo zasluženega z njim. user posted image
sem pa prebrala nekaj malega, bolj me zanimajo izkušnje samostojnih podjetnic, ki so že v tem.
tnx

(odgovor članu jana banana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.3.2009 17:37:32   
jana banana
sm že 5 let v tem, tko da ti govorim iz prve roke

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.3.2009 17:43:31   
among_the_clouds
tudi jaz imam s.p. Sem edina zaposlena in me zanima, a je res, da ne moreš iti na porodniško in imeti odprtega s.p. (imam za polni delovni čas). Ker pol sem in deep shituser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 5
15.3.2009 17:55:26   
Antilopa
S.p. imaš lahko odprt, ne smeš pa imeti prihodkov iz dejavnosti.

Kadar se ti otrok nasmehne, mu zmeraj vrni nasmeh.
Če se ne zmeniš zanj, uničiš njegovo prepričanje, da je svet dober.

(odgovor članu among_the_clouds)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.3.2009 18:01:06   
copka
Kolikor jaz vem, imas lahko odprto, ampak je fajn, da imas nekoga, ki "dela" ala studente.
Ce se to ne bi dalo, bi bila tudi jaz v dreku- bi izgubila vse stranke. Ce bi bilo tako, grem raje samo za 3 mesece na porodnisko.

Sicer pa to tudi mene zanima bolj podrobno in bom se malo pobrskala. Ce pa kaksna kaj ve, pa bi bila zelo vesela, ce kaj napise.

(odgovor članu Antilopa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.3.2009 18:25:46   
jana banana
Tko kot je rekla antilopa.

SP je odprt v času porodniške, sam prihodkov ne ustvarja, če nimaš nobenega zaposlenega oziroma študenta, ki naj bi dela opravljal namesto tebe.

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.3.2009 10:38:01   
among_the_clouds
A pa je možno bit na porodniškem za 4 ure, 4 ure pa delat? Sem slišala, da to gre, ampak ziher pa nisem. Sej veste punce, neki slišiš in misliš, yeeeah, ampak pol pa to ni tko user posted image
Ker če ne smeš imeti prihodkov, od države pa dobivaš samo prispevke, je že boljše, da sploh nisi na porodniškiuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 9
26.3.2009 21:22:00   
ZmajTolovaj
Pogojev za odprtje sp praktično ni, na zavodu za zaposlovanje moraš biti najmanj 3 mesece, da se lahko prijaviš za pridobitev subvencije za samozaposlene, tam te potem vpišejo na seznam in takoj ko je možno, te pošljejo na dvodnevni seminar osnov samozaposlitve, ki je obvezen, če želiš kandidirat za sredstva.
Subvencija znaša 4500 evrov, namenjena je kot pomoč za zagon poslovanja, da se ti ni treba s prispevki preveč obremenjevat od začetka, minimum prispevkov je 225 evrov, kot ti je jana banana napisala. S.P.moraš bit najmanj 24 mesecev od odprtja, sicer moraš sredstva vrniti, sicer v sorazmerju s tem, koliko prej zapreš sp. Na porodniško greš komot, višina je odvisna od višine prispevkov, ki jih plačuješ oz. bruto zavarovalne vsote. Pri prispevku 225 evrov je zav. vsota 589,19 eur bruto. Ampak med porodniško ne smeš met dohodka iz dejavnosti, kot je rekla antilopa.
Če imaš normirane stroške, ne rabiš vodenja knjig, ker imaš fiksno 25% normiranih stroškov pri dohodnini. Sicer pa - če uveljavljaš dejanske stroške - pač vodiš knjige oz. maš računovodjo. To preračunaš, kaj je boljše.

< Sporočilo je popravil ZmajTolovaj -- 26.3.2009 21:25:36 >

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

Neposredna povezava do sporočila: 10
26.3.2009 21:25:35   
ZmajTolovaj
IZVIRNO SPOROČILO: among_the_clouds

A pa je možno bit na porodniškem za 4 ure, 4 ure pa delat? Sem slišala, da to gre, ampak ziher pa nisem. Sej veste punce, neki slišiš in misliš, yeeeah, ampak pol pa to ni tko user posted image
Ker če ne smeš imeti prihodkov, od države pa dobivaš samo prispevke, je že boljše, da sploh nisi na porodniškiuser posted image

A ti misliš, če imaš lahko skrajšan delovni čas? Kot redno zaposleni? Kolikor sem jaz seznanjena, do 3. otrokovega rojstnega dne tudi sp lahko dela za polovičen delovni čas, pri čemer mu prispevke subvencionira država, ampak v tem primeru se ti podaljša rok, koliko časa moraš imet sp, če ne želiš vračat tistih 4500 eur subvencije. Sama nisem šla tega preverjat, ker me to ne zanima, mislim pa, da obstaja enako varianta kot pri redno zaposlenih po podjetjih.
Od države dobiš toliko, koliko si ji zadnje 12 mesecev pred nastopom porodniške plačeval. Se pravi: če si vplačal 12x 225 eur prispevkov, se pravi minimalac, boš minimalac dobil tudi ven. Lahko pa malo več plačaš, če si seveda to lahko privoščiš, in se ti tudi porodniška potem zviša.

Neposredna povezava do sporočila: 11
11.5.2009 15:24:24   
aleunam
Mislim, da je ZmajTolovaj povedala skoraj vse.

Torej:
- prijavljen moraš biti na zavodu; mislim, da če bo to tvoja prva zaposlitev, niso potrebni 3 meseci, sicer pa itak čakaš, ker vse skup traja
- čimprej povej svojemu/i svetovalcu/ki, da bi se rada samozaposlila, da ne mineva preveč časa
- ko te da na seznam, obvezno podpiši nek predlog za tečaje, ker na podlagi tega naredijo pogodbo za te tečaje (meni je pozabil na prvem sestanku to izpisati in sem zaradi tega zamudila prvi rok, kar je pomenilo dober mesec)
- greš na obvezne dvodnevne tečaje (po 8 šolskih ur, mi smo prej končali user posted image ) - nič posebnega, vse sem že slišala na študiju, ni pa odveč
- dobiš potrdilo in naslednji dan lahko greš k svojemu svetovalcu, da podpišeš predlog za subvencije
- naslednji dan (ne prej!) lahko odpreš s.p. ali d.o.o.
- ko to urediš + žig, zavarovanje, TRR, neseš vlogo za subvencije na zavod in to je to (ampak vlogo moraš nesti najpozneje v 30 dneh od realizirane samozaposlitve in najpozneje v 90 dneh od zaključka delavnice). Zraven vloge priložiš kopijo odločbe z AJPESa, kopijo potrdila o opravljenih tečajih in kopijo obrazca M1/M2 (zavarovanje).

Potem pa samo še čakaš 60 dni, da prejmeš nakazilo. Pogoj je 2 leti delovanja in mislim, da nekaj časa ne moreš nazaj na zavod kot brezposelna oseba (glede tega nisem ziher).

Jaz sem se na zavod prijavila prav s tem namenom. Situacija je nanesla na to, da mi je ravno potekel status študenta, z fantom sva se odločala za s.p. in teh 4500€ se je slišalo kot zelo dobra popotnica za dober začetek. Seveda sem imela 1001 izdatek že prej.

No, teh 4500€ lahko porabite za karkoli, čeprav so namensko dodeljeni za plačevanje prispevkov. Ampak prispevki morajo biti plačani najpozneje do datuma valute, ker vam v nasprotnem primeru lahko prekinejo pogodbo in morate denar vračati.

No, zdaj pa mene zanima kako je, če slučajno v teh dveh letih greš na porodniško. Moraš kaj vračati ali se ti doba dveh let podlajša za čas porodniške...? Kakšne izkušnje s tem?

lp

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.5.2009 15:38:29   
ZmajTolovaj
Ej, nisem ziher. Jaz sem novembra odprla sp in grem avgusta na porodniško. Mislim, da je njim na zavodu glede tega vseeno, po moje je poanta samo to, da te dve leti ne vidijo na zavodu, po domače povedano. Prispevki se ti vmes od porodniške odvajajo, tako da to maš pokrito, kam gre pa tvoja subvencija, pa tudi nobenega ne briga.
Tako vsaj jaz mislim, prosim, popravite me, če se motim in se porodniška "odšteje" od obveznih dveh let - se pravi da moraš imet 2 leti sp in se sem not NE šteje porodniška.
UPAM, NO! user posted image

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.5.2009 16:11:19   
aleunam
No, upam, da je tako. Nikoli ne veš, kaj se pripeti v dveh letih. user posted image  user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 14
11.5.2009 16:41:50   
ZmajTolovaj
IZVIRNO SPOROČILO: aleunam

No, upam, da je tako. Nikoli ne veš, kaj se pripeti v dveh letih. user posted image  user posted image

user posted image user posted image user posted image indeed
hehe
Sej bi poklicala na ZZZS pa vprašala, ampak danes sem že mela en razgovor z uradno osebo (davkarija), pa sem dobila občutek, da ONA sprašuje MENE, kaj in kako. Hm. Tako da sem mal skeptična. Mogoče pa res preverim, nikad se ne zna user posted image

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.5.2009 17:01:27   
aleunam
Ja, vem kako je s tem. Včasih maš res več podatkov o zadevi, ki se tiče njih, kot pa njihovi strokovni delavci. Meni se je enako dogajalo, ko sem imela vprašanje glede določene zadeve in so me pošiljali iz ene ustanove v drugo. Iskala sem samo potrdilo za to, kar sem že prebrala na netu. Včasih človek podvomi v naše uradnike, po drugi strani pa še kolikokrat rabimo njihovo pomoč.

Neposredna povezava do sporočila: 16
26.5.2009 12:57:57   
aleunam
Punce, jaz mam končno dokončne informacije s strani zavoda. Torej, ko greste na podpis pogodbe za subvencije, podpišete tudi zahtevek za izplačilo subvencije za samozaposlitev. Od tega dne tudi začne teči rok za nakazilo subvencij. V pogodbi piše 120 dni, ampak v praksi naj bi dobili ta denar v roku 60 dni.

Računovodstvo potem mora odprti posebno stroškovno mesto, iz katerega bo razvidno kam je denar šel. Porabite ga lahko za karkoli (povezano z poslovanjem podjetja), ampak na tem stroškovnem mestu mora biti to razvidno.

Porodniška... tudi glede tega sem vprašala. Ni nič "narobe", če zanosite in ste prejele subvencije. Le mesec dni pred porodniško jih je treba obvestiti o tem. Mislim, da je treba tudi nekaj podpisati potem pri njih, ampak saj vam to tam povedo, ko pride do tega. Torej, zaradi porodniške se vam NE podaljšata tisti dve leti, niti ni potrebno nič vračati. Mora pa podjetje normalno naprej delovati, se pravi, da si najdete nekoga, ki vas bo nadomeščal.

To je vse. user posted image

< Sporočilo je popravil aleunam -- 26.5.2009 12:59:37 >

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?