aleunam -> RE: sp. (11.5.2009 15:24:24)
|
Mislim, da je ZmajTolovaj povedala skoraj vse. Torej: - prijavljen moraš biti na zavodu; mislim, da če bo to tvoja prva zaposlitev, niso potrebni 3 meseci, sicer pa itak čakaš, ker vse skup traja - čimprej povej svojemu/i svetovalcu/ki, da bi se rada samozaposlila, da ne mineva preveč časa - ko te da na seznam, obvezno podpiši nek predlog za tečaje, ker na podlagi tega naredijo pogodbo za te tečaje (meni je pozabil na prvem sestanku to izpisati in sem zaradi tega zamudila prvi rok, kar je pomenilo dober mesec) - greš na obvezne dvodnevne tečaje (po 8 šolskih ur, mi smo prej končali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) - nič posebnega, vse sem že slišala na študiju, ni pa odveč - dobiš potrdilo in naslednji dan lahko greš k svojemu svetovalcu, da podpišeš predlog za subvencije - naslednji dan (ne prej!) lahko odpreš s.p. ali d.o.o. - ko to urediš + žig, zavarovanje, TRR, neseš vlogo za subvencije na zavod in to je to (ampak vlogo moraš nesti najpozneje v 30 dneh od realizirane samozaposlitve in najpozneje v 90 dneh od zaključka delavnice). Zraven vloge priložiš kopijo odločbe z AJPESa, kopijo potrdila o opravljenih tečajih in kopijo obrazca M1/M2 (zavarovanje). Potem pa samo še čakaš 60 dni, da prejmeš nakazilo. Pogoj je 2 leti delovanja in mislim, da nekaj časa ne moreš nazaj na zavod kot brezposelna oseba (glede tega nisem ziher). Jaz sem se na zavod prijavila prav s tem namenom. Situacija je nanesla na to, da mi je ravno potekel status študenta, z fantom sva se odločala za s.p. in teh 4500€ se je slišalo kot zelo dobra popotnica za dober začetek. Seveda sem imela 1001 izdatek že prej. No, teh 4500€ lahko porabite za karkoli, čeprav so namensko dodeljeni za plačevanje prispevkov. Ampak prispevki morajo biti plačani najpozneje do datuma valute, ker vam v nasprotnem primeru lahko prekinejo pogodbo in morate denar vračati. No, zdaj pa mene zanima kako je, če slučajno v teh dveh letih greš na porodniško. Moraš kaj vračati ali se ti doba dveh let podlajša za čas porodniške...? Kakšne izkušnje s tem? lp
|
|
|
|