Gina
|
KO jaz mojemu rečem solata, razume kot da govorim o zeleni solati. Če rečem solata, pa v resnici mislim vse možne solate, od kumarične, paradižnikove... (moj pravi, da samo lj. to govorimo). Torej kaj si mislila? No v vsakem primeru dajem na vse solate razne dresinge, kupljene in domače. Za domače zmešam ponavadi majonezo kislo smetano in jogurt. Včasih dam malo limone in olivno olje, pa česen, namesto kisa in olja - npr. za pečeno papriko. V zeleno solato dam rada koruzo.Pa zeleno solato jem ravno tako z dresingom. Daleč najboljša solata mi je pa tale in jo jem vse poletje, ker mora biti paradižnik, ki je zrasel na soncu, ne tisti umetni. Vse zrežem na precej drobno: - paradižnik - kumare -por (lahko tudi čebula, če nimaš pora) - sir (lahko je čisto navaden iz mercatorja, npr. edamec) - če imaš lahko paprika ali tudi ne - kis, sol, olje (lahko namesto tega še boljšo različico majoneza, kisla sm., jogurt ali pa kupljen jogurtov dresing iz mercatorja v malih vrečkah za enkratno uporabo) Tale solata je edina, ki je ne maram z bučnim oljem. Drugače mi je pa ful fajn paradižnikova solata z bučnim + mocarelo. Ali pa koruza, rio mare, česen, jogurt, malo majoneze. Aja, al pa grška solata, s kumarami, paradižnikom, olivami (črnimi in po možnosti pečenimi), feto. Aja, kalčki so mi ful dobri, ampak npr. sojini kalčki mi ne pašejo skupaj še s čim. Samo s sojino omako pa kisom in malo olja so mi daaaleč najboljši. NJami. Dodatki, si rekla. Jaz dam na peso mal cukra. Tko me je memi učila in je ful dobro. Samo nikomur ne smeš reči, da si to naredil, pa vsi mlaskajo.
|