|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sol
14.9.2006 8:07:51   
simonalokar
živjo mamice

Mene pa zanima ali pri prvi uvedbi korenčka, krompirčka itd. daste notri tudi kaj soli.

simona
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sol
14.9.2006 8:09:02   
CUKRČEK
Jaz sem hrano vedno začinila..tudi z soljo. Ne z blaznimi količinami, ampak pač malo za okus.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.9.2006 8:21:55   
vesna.com
Jaz čist od začetka nisem,po kakšnih dveh mesecih pa.Malo seveda.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.9.2006 9:18:05   
Naja31
Jaz mu jo kar dolgo nisem solila.
Tudi zdaj kar pozabim.

(odgovor članu vesna.com)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.9.2006 9:43:41   
lelaval
Jaz sem tudi solila. Še kupljene kašice, ker jih ni hotela jest. Pa sem poskusila in je tako brezokusno, pusto.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

Neposredna povezava do sporočila: 5
14.9.2006 12:58:19   
sjug
Prvi mesec nisem, potem pa malo za okus in to vedno s sečoveljsko soljo.

Never Ever Give Up!

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.9.2006 14:09:52   
bskrle
ja, vendar sta naši punci šele z dobrim letom začeli malce več jesti.
Neslan kromipr je zanič, če mene vprašaš.

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.9.2006 14:13:55   
TONČI.
Pri 11m, kolikor je moj star, mu kadar kuham zanj ne dam ne soli in ne sladkorja. Slano hrano dobi le če je to kar jemo ostali. Tega bo imel v življenju še čez glavo. Tud sladkih sokov ali sladkega čaja mu ne dam. oj pije kamiličen čaj ali pa vodo, no pa mleko tudi.

Neposredna povezava do sporočila: 8
14.9.2006 22:34:04   
petra81
Jaz ji tudi ne solim, niti ne začinim.
Edino kar uporabljam ob začimb je cimet!

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.9.2006 12:00:20   
Bonnie_RR
Jaz mojemu dodam sol. Na začetku sem vse delala čist pusto, brez vsega, pa je bolj slabo jedel. Zdaj, ko mu dam pa malo soli zraven, ima pa to čist drug okus in poje brez problemov.

Pa še to: sem tud jaz probala njegovo "brez vsega" hrano in je bila tako zanič, da tud jaz ne bi dala ene žlice v usta.

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu petra81)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.9.2006 9:07:49   
Bejba
Tudi jaz sem jo prvemu vedno malo posolila in tako delam tudi pri drugem. Čisto malo, samo da dobi okus, ker brez soli je res ogabno.
Pa še to: malčki so navajeni določenega okusa že iz maternice. Torej, če si sama v nosečnosti rada jedla soljeno in začinjeno hrano, to sedaj paše tudi njim (seveda v zmernih količinah). Začimbe pa so tako in tako zdrave, tako da po moje ni panike. Le pri soli se je treba malo nazaj držat, drugo pa je ok.

LP; B

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.9.2006 9:29:42   
sato
Jaz mu posolim-ampak čisto malo.

< Sporočilo je popravil sato -- 21.9.2006 9:34:05 >

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.9.2006 9:33:44   
sato
Tudi jaz sem rahlo solila od vsega začetka. Po kakem mesecu pa sem začela uporabljati tudi ostale začimbe-peteršilj, baziliko, kumino, timijan...
Dojeni otroci so vajeni različnih okusov preko našega mleka, medtem ko ima adaptirano mleko vedno enak okus.
Meni je zdravnica rekla, da naj poskusim njegovo hrano- če meni ne bo všeč, naj ne pričakujem, da jo bo on z veseljem pojedel. Poleg tega pa telo potrebuje tudi sol.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.9.2006 10:22:28   
sarazan
Jaz tudi uporabljam sol pri pripravi hrane za mojo user posted image .

Poznam primer, ko mamica ni čisto nič solila in uporabljala začimb, potem je šel pa otrok v vrtec in ni nič jedel, tudi doma ni hotel, ker je mislil, da bo spet dobil tako hrano, kot v vrtcu (no, verjetno je bil zraven še stres, ker je začel z vrtcem). Tam so namreč hrano pripravili s soljo in začimbami (seveda v zmernih količinah in raje manj kot več). Otrok je hujšal in pristal v bolnici. Tam so mu najprej v žilo dali sol (raztopino NaCl) in sladkor (glukoza). Revež je prišel k sebi in je danes hvala Bogu zdrav, mamica jih je pa kar slišala user posted image .

Edina stvar, ki je user posted image  res ne rabi v svoji prehrani, je za moje pojme sladkor. Vse ostalo pa mora biti v njemu primernih količinah. Torej tudi sol...

Vsaka mamica pa seveda naj dela po svojih načelih in vesti.

(odgovor članu sato)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.9.2006 13:43:55   
viv_
Ja, vedno sem ji malo solila, ali pa malo sladkala, pa kakšno kislo smetanco... Ker tisti na vodi kuhani zelenjavni mixi brez začimb so res "bljak".

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.9.2006 20:22:03   
Anonimen
Soli se je fajn izogibat rafinirane jodirane kuhinjske, ker preveč obremenjuje ledvička. S kakšno drugo soljo malo posolit pa ne bi smel bit problem.

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.