sol (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

simonalokar -> sol (14.9.2006 8:07:51)

živjo mamice

Mene pa zanima ali pri prvi uvedbi korenčka, krompirčka itd. daste notri tudi kaj soli.

simona

CUKRČEK -> RE: sol (14.9.2006 8:09:02)

Jaz sem hrano vedno začinila..tudi z soljo. Ne z blaznimi količinami, ampak pač malo za okus.

vesna.com -> RE: sol (14.9.2006 8:21:55)

Jaz čist od začetka nisem,po kakšnih dveh mesecih pa.Malo seveda.

Naja31 -> RE: sol (14.9.2006 9:18:05)

Jaz mu jo kar dolgo nisem solila.
Tudi zdaj kar pozabim.

lelaval -> RE: sol (14.9.2006 9:43:41)

Jaz sem tudi solila. Še kupljene kašice, ker jih ni hotela jest. Pa sem poskusila in je tako brezokusno, pusto.

sjug -> RE: sol (14.9.2006 12:58:19)

Prvi mesec nisem, potem pa malo za okus in to vedno s sečoveljsko soljo.

bskrle -> RE: sol (14.9.2006 14:09:52)

ja, vendar sta naši punci šele z dobrim letom začeli malce več jesti.
Neslan kromipr je zanič, če mene vprašaš.

TONČI. -> RE: sol (14.9.2006 14:13:55)

Pri 11m, kolikor je moj star, mu kadar kuham zanj ne dam ne soli in ne sladkorja. Slano hrano dobi le če je to kar jemo ostali. Tega bo imel v življenju še čez glavo. Tud sladkih sokov ali sladkega čaja mu ne dam. oj pije kamiličen čaj ali pa vodo, no pa mleko tudi.

petra81 -> RE: sol (14.9.2006 22:34:04)

Jaz ji tudi ne solim, niti ne začinim.
Edino kar uporabljam ob začimb je cimet!

Bonnie_RR -> RE: sol (15.9.2006 12:00:20)

Jaz mojemu dodam sol. Na začetku sem vse delala čist pusto, brez vsega, pa je bolj slabo jedel. Zdaj, ko mu dam pa malo soli zraven, ima pa to čist drug okus in poje brez problemov.

Pa še to: sem tud jaz probala njegovo "brez vsega" hrano in je bila tako zanič, da tud jaz ne bi dala ene žlice v usta.

Bejba -> RE: sol (21.9.2006 9:07:49)

Tudi jaz sem jo prvemu vedno malo posolila in tako delam tudi pri drugem. Čisto malo, samo da dobi okus, ker brez soli je res ogabno.
Pa še to: malčki so navajeni določenega okusa že iz maternice. Torej, če si sama v nosečnosti rada jedla soljeno in začinjeno hrano, to sedaj paše tudi njim (seveda v zmernih količinah). Začimbe pa so tako in tako zdrave, tako da po moje ni panike. Le pri soli se je treba malo nazaj držat, drugo pa je ok.

LP; B

sato -> RE: sol (21.9.2006 9:29:42)

Jaz mu posolim-ampak čisto malo.

sato -> RE: sol (21.9.2006 9:33:44)

Tudi jaz sem rahlo solila od vsega začetka. Po kakem mesecu pa sem začela uporabljati tudi ostale začimbe-peteršilj, baziliko, kumino, timijan...
Dojeni otroci so vajeni različnih okusov preko našega mleka, medtem ko ima adaptirano mleko vedno enak okus.
Meni je zdravnica rekla, da naj poskusim njegovo hrano- če meni ne bo všeč, naj ne pričakujem, da jo bo on z veseljem pojedel. Poleg tega pa telo potrebuje tudi sol.

sarazan -> RE: sol (21.9.2006 10:22:28)

Jaz tudi uporabljam sol pri pripravi hrane za mojo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].

Poznam primer, ko mamica ni čisto nič solila in uporabljala začimb, potem je šel pa otrok v vrtec in ni nič jedel, tudi doma ni hotel, ker je mislil, da bo spet dobil tako hrano, kot v vrtcu (no, verjetno je bil zraven še stres, ker je začel z vrtcem). Tam so namreč hrano pripravili s soljo in začimbami (seveda v zmernih količinah in raje manj kot več). Otrok je hujšal in pristal v bolnici. Tam so mu najprej v žilo dali sol (raztopino NaCl) in sladkor (glukoza). Revež je prišel k sebi in je danes hvala Bogu zdrav, mamica jih je pa kar slišala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

Edina stvar, ki je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] res ne rabi v svoji prehrani, je za moje pojme sladkor. Vse ostalo pa mora biti v njemu primernih količinah. Torej tudi sol...

Vsaka mamica pa seveda naj dela po svojih načelih in vesti.

viv_ -> RE: sol (24.9.2006 13:43:55)

Ja, vedno sem ji malo solila, ali pa malo sladkala, pa kakšno kislo smetanco... Ker tisti na vodi kuhani zelenjavni mixi brez začimb so res "bljak".

Anonimen -> RE: sol (26.9.2006 20:22:03)

Soli se je fajn izogibat rafinirane jodirane kuhinjske, ker preveč obremenjuje ledvička. S kakšno drugo soljo malo posolit pa ne bi smel bit problem.

Stran: [1]