Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: socialna pomoč in starševko nadomestilo 15.11.2007 18:21:13
|
|
|
|
Tina&Dean
|
kolegica je bila na sociali in so ji rekli da ker je študent ji ne pripada nič ker lahko kljub nosečnosti dela na napotnico samo če hoče.???? IZVIRNO SPOROČILO: zala007 Ja res je, dokler si noseč, lahko delaš - po mnenju csd. Naj si proba zrihtat potrdilo od ginekologa, da ima rizično nosečnost, in ji bo soc. pomoč pripadala(sicer nekaj malega), ker ne more delat. Ko rodi pa ji tak avtomatsko pripada starševski dodatek, soc. pomoč, otr. dodatek, štipendija. Pa od staršev si mora zrihtat "preživnino" - ker so jo uradno še starši dolžni preživljat, to lahko nardi pri notarju.
|
|
|
|
RE: socialna pomoč in starševko nadomestilo 15.11.2007 18:22:13
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: zala007 živijo. vem da je bilo že ogromno napisanega o tej temi vendar bi vas vseeno vprašala kako je s socialno pomočjo in starševkim nadomestilom za študentke. kolegica je bila na sociali in so ji rekli da ker je študent ji ne pripada nič ker lahko kljub nosečnosti dela na napotnico samo če hoče.???? a ni to svinjarija??? potem pa hočejo višjo nataliteto?! najlepša hvala za pomoč ja, in zakaj pravzaprav ne more delati? Ne razumem
|
|
|
|
RE: socialna pomoč in starševko nadomestilo 15.11.2007 18:24:24
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: zala007 so ji rekli da ker je študent ji ne pripada nič ker lahko kljub nosečnosti dela na napotnico In zakaj ne bi mogla
|
|
|
|
RE: socialna pomoč in starševko nadomestilo 21.11.2007 9:39:21
|
|
|
|
TinaC
|
Živjo Zala! Res je, nič ne dobiš v času nosečnosti. Tudi jaz sem študentka in imam isti problem. Glede tistih, ki pravite, zakaj ne more delati, lahko iz lastnih izkušenj povem, da jaz osebno nisem mogla delati od avgusta dalje (PDP imam 27.12.), da ne govorim o bruhanju v prvih 4 mesecih. Pričakujem pa dvojčke in imam rizično nosečnost, na CSD so mi rekli, da ne morem dobiti nič. Po porodu pa ti pripada starševski dodatek, republiška štipendija, otroški dodatek in morebiti socialna pomoč. Edino enkratno socialno pomoč - paket dobiš lahko kakšen mesec pred porodom. Če si mlajša od 26 let, so te dolžni preživljati starši, tudi če živiš v lastnem gospodinjstvu, ti pa morajo plačevati preživnino. Moje mnenje je, da bi država morala pomagati študentkam že v času nosečnosti, saj vse ne moremo delati do konca. Poleg tega pa ravno v času nosečnosti kupuješ in se pripravljaš na prihod novorojenčka, in tuki je cel kup stroškov, sploh če bosta dva. Hvala bogu za znance in sorodnike, ki so prispevali za oblekce in opremo, kljub temu pa velik strošek pade na tebe.
|
|
|
|
RE: socialna pomoč in starševko nadomestilo 21.11.2007 23:34:29
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: kew kew kaj je pa z dohodki potem, ko je otrok 1 leto star pa si študentka? Ravno tako nič ne dobiš ali morda 175 evrov? No, pa otroške dodatke. A katera ve? Štipendija (če ti pripada), preživnina staršev (če nisi starejša od 27 let), preživnina za otroka (če si samska), otroški dodatek (v vsakem primeru), DSP (zate in za otroka, če s prvima dvema dohodkoma ne presegaš cenzusa in če nimaš partnerja, ki bi te bil dolžan preživljati), 1x na 6 mesecev IDSP. različne pomoči raznih študentskih organizacij, Karitasa in RK-ja ter denar od staršev in/ali partnerja in/ali dela preko Študentskega servisa. Ali pa služba in izredni študij.
|
|
|
| Stran: [1] |
se vam zdi?cupacupskaksno je vase misljenje o nasih politikih?se jim neda ubadat z nami smrtniki (
29%)
radi nastopajo na tv oddajah in obljubljajo vse , naredijo nic (
65%)
se trudijo (
4%)
veliko so ze naredili (
2%)
Število vseh glasov: 256Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!