TinaC -> RE: socialna pomoč in starševko nadomestilo (21.11.2007 9:39:21)
|
Živjo Zala! Res je, nič ne dobiš v času nosečnosti. Tudi jaz sem študentka in imam isti problem. Glede tistih, ki pravite, zakaj ne more delati, lahko iz lastnih izkušenj povem, da jaz osebno nisem mogla delati od avgusta dalje (PDP imam 27.12.), da ne govorim o bruhanju v prvih 4 mesecih. Pričakujem pa dvojčke in imam rizično nosečnost, na CSD so mi rekli, da ne morem dobiti nič. Po porodu pa ti pripada starševski dodatek, republiška štipendija, otroški dodatek in morebiti socialna pomoč. Edino enkratno socialno pomoč - paket dobiš lahko kakšen mesec pred porodom. Če si mlajša od 26 let, so te dolžni preživljati starši, tudi če živiš v lastnem gospodinjstvu, ti pa morajo plačevati preživnino. Moje mnenje je, da bi država morala pomagati študentkam že v času nosečnosti, saj vse ne moremo delati do konca. Poleg tega pa ravno v času nosečnosti kupuješ in se pripravljaš na prihod novorojenčka, in tuki je cel kup stroškov, sploh če bosta dva. Hvala bogu za znance in sorodnike, ki so prispevali za oblekce in opremo, kljub temu pa velik strošek pade na tebe.
|
|
|
|