|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sobivanje
18.9.2013 17:21:52   
gsatalema
kot je že v naslovu napisano me zanimajo vaša mnenja....

Zaradi zdravstvenih težav in posledično seveda tudi financ, bo trba slejkoprej nekaj storitiuser posted image user posted image
Sedaj živimo v najemniškem stanivanju trije člani sami za sebe že kar nekaj let. Zelo smo navajeni na samostojnost in na sprejem obiskov - ko nam pašeuser posted image , zato si težko predstavljam bivanje in življene z nekom drugim.
Imamo možnost, da si pri tašči preuredimo pol hiše v naše prebivališče z posebnim vhodom, ampak z skupno infrastrukturo.....
Zanimajo me vaše izkušnje ki tako živite, na kaj naj bom pozorna preden se podam v "ogenj", morda kakšen nasvet...., drugače se z taščo dobro razumemo, ampak saj veste ; bolje drži ga nego lovi ga...user posted image

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sobivanje
18.9.2013 18:08:18   
LuLu
Zaradi finančnih težav, ki se tudi meni kdaj pojavijo, ne menjam svobode in miru za sobivanje s starši. Pa se zelo dobro razumem z njimi, ampak hvala ne user posted image

Nasvet? Ohrani to samostojnost in neodvisnost. Naj bo to jasno vsem, preden napolnite prvi predal pri njih. Težko je sploh biti pameten tukaj, ker lahko vam gre super, lahko se počasi začnejo težave do katerih ne bi nikoli prišlo, če bi bili narazen. Moraš pa biti s tvojim v dobrem sodelovanju, mama ne sme vplivati na njega..

(odgovor članu gsatalema)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: sobivanje
18.9.2013 20:49:21   
gsatalema
No morda se nisem dovolj dobro izrazila - bivali bi pod isto streho, z lastnim vhodom, svojo kuhinjo, wc,....imeli bi odštevalne števce za vodo in elektriko, kurjavo v skupno, oz. mi bi imeli še kamin za ogrevanje....Skupno bi bilo dvorišče in jutranja kava... Sicer me po teh letih že malo pozna in ve, da nimam rada, da mi nekdo visi na vratih....pa vendar se mi porajajo vprašanja... Tiste ki to preizkušate na lastni koži... izkušnje kako se obnese takšna stvar...
Zelo mlada sem odšla od doma in se skoraj ne spomnim več kako je to, ko si z nekom kar veliko skupaj...

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: sobivanje
18.9.2013 21:04:23   
nananaja
Glede na to, da stanovanje še ni urejeno, boste zelo kmalu videli, koliko miru vam bo tašča dala kasneje. Če vam uspe mejo postaviti že takrat, potem boste lahko kvalitetno sobivali, sicer ne.

(odgovor članu gsatalema)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: sobivanje
18.9.2013 22:17:16   
aknela123
skupna jutranja kava? zakaj pa to?

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: sobivanje
18.9.2013 22:35:29   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: aknela1

skupna jutranja kava? zakaj pa to?


a ni napisala zdravstvene težave? tašča ima išijas v desni roki user posted image

(odgovor članu aknela123)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: sobivanje
19.9.2013 9:08:38   
kikasta.kika
Morda bi si raje omisnli svoje števce, sej mogoče ne bo problem zdej, čez par mescou alpa čez par let ti bo pa vse naprej vrgla. Čisti računi dobri prijatelji.
Ali pa še raje majnše stanovanje, če je že finančna kriza tko huda. Jst mojega mira ne dam za nič na svetu, raje jem sam 1x na dan pa mi tisto vsaj tekne. Odkar nismo s taščo skup pod isto streho se pa tud odlično razumemo.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: sobivanje
19.9.2013 16:32:12   
gsatalema
IZVIRNO SPOROČILO: aknela1

skupna jutranja kava? zakaj pa to?



a ni napisala zdravstvene težave? tašča ima išijas v desni roki


user posted image user posted image , zdravstvene težave imam jaz, pa z kavico tudi nisem mislila vsak dan... ko mi bo....
Drugače pa se števcev ne da naredit svoje, apak samo odštevalne...
Pa mislite da bi bilo kljub temu, da bi imela svoj vhod tako hudo..., pa saj če se zaklenem - se ona lahko malo zaleti nekam user posted image ...ali pa zvonec ne delauser posted image

(odgovor članu kikasta.kika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: sobivanje
22.9.2013 10:49:50   
takotako
Midva sva si uredila stanovanje v hiši z mojim staršem in bratom... In ne menjam-kljub teževam za karkoli.

Prvič ko smo bili še vsi ful za da bomo skupaj smo določili pravila: kateri del je od koga( in tako da v primeru da se skregamo, se pač vse loči in bo vsak imel svoj vhod, svoj del dvorišča,it) , kateri stroški se delijo na tri dele, itd... TO smo res se vsedli in uredili-je pa trajalo, glavno besedo sta imela starša in sta povedala kaj komu dasta-bratu in meni. Pa česa se ne smemo dotikat do njune smrti.

Ker imam ločen vhod sprejem obiske v svojem stanovanju po želji. Na dvorišču imamo postavljen bazen, ki je družinski, in ostaja družinski, kar pomeni da se vsi zavedamo da če bi koga pripeljali bi bilo nelagodno za ostale, tako da se tega izogibamo. itd...

Hočem rečti, da pač se tudi mi dva zavedava da ravno ob treh ponoči vsak vikend ne bomo imeli glasen žur, samo te stvari so isto kot če bi živeli v bloku, samo da zdaj imamo na skupnem hodniku lahko čevlje ker mi jih noben ne bo mogu ukrast..

Tako da jaz sem za-samo se je treba zavedat zasebnosti in biti spoštljiv drug do drugega.

Za te stvari, potem pridobimo finančno lažje življenje, več stvari si lahko privoščimo-ker se deli na tri dele(kot je poleti bazen).
Poleg tega pa ko bosta starša rabila pomoč od mene bo meni veliko lažje da jih imam blizu sebe, kot pa da bi se mogla ponoči vozit kam.
Kava zjutraj je skupna in ne vidim nič slabega.

Slabosti so res v tem da je pač vtikanja v otroke več itd... samo pač to je del vsega, in mislim da tudi če bi živeli stran od njih se zgodi kreg itd...

(odgovor članu gsatalema)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: sobivanje
22.9.2013 11:58:56   
barbisonrisa
Ponekod gre, ponekod pač ne. Najbrž odvisno od karakterjev ljudi. Če misliš, da si prilagodljiva, potem bo šlo, če ne pa ne. Jaz imam dve slabi izkušnji v družini. V enem primeru se je par zaradi težavnega sobivanja (dve stanovanji v eni hiši, z ločenim vhodom in števci itd.) celo ločil. Niso bili problem števci in obiski itd., ampak vtikanje starih staršev v vzgojo otrok. Šlo je tako daleč, da sta tamaladva pri starih starših spala in jedla, ker sta jima vse pustila in vse kupila, starša pa nista imela nobene avtoritete več. V drugem primeru pa je sobivanje trajalo le nekaj let, nazadnje pa se je mlada družina odselila iz hiše nazaj v blok. Tu pa so bili problem stanovanjski stroški oziroma njihova delitev, ker pač ni bilo mogoče števcev, ogrevanja itd. ločiti na dve enoti.
Jaz si osebno ne predstavljam, da bi morala s komerkoli sobivati (ali s svojimi starši, ali pa s taščo in tastom). Vse jih imam zelo rada in se super razumemo, ampak... Zdaj, z dojenčkom pa absolutno ne, ker ti vsi hočejo nekaj pamet soliti. Dobro, mami sem že dopovedala, da je otrok moj in da je vzgoja moja oziroma najina odločitev (tako je zdaj zadovoljna, če lahko tamalo cele dneve ujčka in ne zganja panike, če se začne jokat; dojenčki pač jokajo, ker govoriti še ne znajo), tašči pa se tega še ni dalo dopovedati. In tako že ob najmanjšem hčerkinem joku (ne traja niti pol minute, običajno) prileti v najino sobo, ko smo na obisku, in ugotavlja, da je najbrž žejna ali pa lačna, da njeni otroci se pa nikoli niso jokali itd. Skratka, takoj zažene vik in krik, da kaj le počnem z ubogim otrokom. Enkrat me je celo obtožila, da jo mučim, ker dojenček pač ne bi toliko sesal prstka, če bi bil sit in odžejan user posted image in to v pričo sina, ki je, na mojo srečo, povsem znorel. In mamo opomnil, da je imela njegova sestra cel palec zadebeljen od sesanja, brat pa je hotel imeti v ustih dve dudu naenkrat; da kako pa to, da je ona tako mučila svoje otroke user posted image No, potem je bil pa mir.
Skratka, hočem povedati, da je lahko sobivanje, po izkušnjah nekaterih izjemno dobro, po izkušnjah drugih pa katastrofa. Ni mogoče reči, kakšno bo v vašem primeru. V vsakem primeru se moraš zavedati, da bo s tem popolne neodvisnosti konec in da bo treba za ceno miru tudi marsikaj požreti, tako kot jaz že zdaj, pa če gremo samo na obisk za nekaj dni, moram najmanj 5X na dan zajeti sapo, da ne ponorim. Pa nisem niti vzkipljiv niti zamerljiv človek. Ampak, zgleda, ko postanemo mamice, ratamo ekstra zaščitniške in občutljive user posted image Veliko sreče, ne glede na odločitev!

(odgovor članu takotako)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: sobivanje
22.9.2013 20:14:29   
sannndra
Mi tudi "sobivamo" z moževimi starši- zdej že 2 leti. Predvsem je skoraj nujno se mi zdi, da imate svoj vhod brez notranje povezave do stanovanj znotraj hiše...če razumeš kaj mislimuser posted image Sliši se malo kruto, ampak brez tega se mi zdi da je težko. Fino je tudi, da določite pravila, da boste vsi skupaj lažje živeli. In seveda spoštovanje željene zasebnosti, vaše in njihove. Pridejo seveda tudi težji dnevi, ko bi se človek kar odselil, so pa tudi plusi. Zaenkrat nam kar greuser posted image

_____________________________

BLOG

(odgovor članu barbisonrisa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: sobivanje
28.9.2013 22:06:12   
gsatalema
Kar se tiče povezave med stanovanji - znotraj, smo bili vsi istega mnenja- da tega ne bo. Pa tudi otroka sta že velika in ne bi bilo več vtikanja v vzgojo in tudi do sedaj tega nisem dovolila in to dobro vedo....
Za zasebnost pa tudi vedo in mislim da ne bi smelo bit to problem..., upam da takšnih stvari ne bi smelo prihajat.. nikoli se pa ne ve user posted image

(odgovor članu sannndra)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: sobivanje
28.9.2013 22:22:58   
caramel
Mi živimo pod isto streho z mojima, pa se super razumemo. Se pa je seveda znat pogovarjat in prilagajat. Če to štima in upoštevajo tudi tvoje želje (glede zasebnosti, vzgoje,...) vam bo po moje čist super.

Kako pa bi uredili lastništvo? Ker to je tudi pomembno, predvsem v smislu, če sta se onadva pripravljena temu delu" odpovedat" in ga obravnavat kot vašega.

Meni se torej zdi pomembna dobra komunikacija, ureditev lastništva in načelni dogovor o temeljnih stvareh (delitev stroškov, kdo in kdaj ureja okolico, kako se izvaja skupne investicije ipd.).

(odgovor članu gsatalema)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: sobivanje
29.9.2013 14:29:12   
poli*

IZVIRNO SPOROČILO: caramel

Kako pa bi uredili lastništvo? Ker to je tudi pomembno, predvsem v smislu, če sta se onadva pripravljena temu delu" odpovedat" in ga obravnavat kot vašega.

Meni se torej zdi pomembna dobra komunikacija, ureditev lastništva in načelni dogovor o temeljnih stvareh (delitev stroškov, kdo in kdaj ureja okolico, kako se izvaja skupne investicije ipd.).

Se strinjam... ker znajo ob kakšni luni privleči na dan idejo, da ste še vedno pod njihovo streho (no, saj to lahko kljub temu rečejo, ker boste res user posted image ) in potem si stalno v nekem podrejenem položaju, ker itak "nič ni tvoje". Dobro, ampak res dobro premislita o tej ideji in naj vaju želja po "privarčevanem denarju" v primeru selitve ne prevzame preveč. Sicer sama že poznaš karakter tvoje tašče, ampak nekateri potem finančno še več plačujejo (na lepem je treba kar vse okrog hiše popravit in zamenjat), da o živcih sploh ne govorimo. Je ogromno takih zgodb tu na forumu. No, mogoče se boste pa prav lepo razumeli, kdo ve user posted image

(odgovor članu caramel)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Kdo?
Erin

Kdo obišče decembra vašega otroka oz mu prinese darila?

Miklavž (17%)

Božiček (8%)

dedek Mraz (8%)

vsi trije (22%)

Miklavž & Božiček (37%)

Miklavž & dedek Mraz (8%)


Število vseh glasov: 315

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!