Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: smrekovi vršički - še enkrat 28.4.2007 11:06:16
|
|
|
|
Anonimen
|
Tukaj sem našča nekaj receptov, če ti bo kaj pomagalo: SIRUP IZ SMREKOVIH VRŠIČKOV Potrebujemo: 20 dag smrekovih vršičkov ali borovih vršičkov, (tako nabrane vršičke lahko uporabljamo celo leto), 1 kg sladkorja, 1 liter vode Priprava: smrekove ali borove vršičke prelijte z vodo in jih dajte v posodi na ogenj. Potem ko voda zavre, kuhajte 10 minut. Precedite in v dobljeni sok primešajte sladkor, ponovno zakuhajte in kuhajte približno 20 minut na zmernem ognju. Še vroči sok nalijte v steklene kozarce, takoj zaprite in spravite v temen in hladen prostor. Sirup razredčen z vodo se lahko uporablja tudi kot sok. Nerazredčen se lahko uporablja za izkašljevanje pri prehladnih boleznih. Uživamo 1 čajno žličko sirupa zjutraj in zvečer. Vsak čaj lahko osladimo s tem sirupom namesto sladkorja. SIRUP Potrebujemo mlade smrekove vršičke in sladkor. Nabrane smrekove vršičke po plasteh (plast vršičkov, plast sladkorja) nadevamo v steklen kozarec do vrha. Kozarec postavimo na sonce 40 dni, da se sladkor raztopi. Precedimo in damo v kozarce. Zaprte kozarce postavimo v hladen in temen prostor. Sirup lahko uporabimo kot sok če ga zmešamo z vodo, za izkašljevanje ali za osladitev čaja. VNETJE BRONHIJEV IN HUD PREHLAD Za inhalacijo pri bronhialnih težavah potrebujemo: 1 liter vode 3 vrhnje vejice bora Vse skupaj prevremo. Pokrijemo glavo z brisačo in nad loncem z prekuhanimi borovimi vejicami inhaliramo vroč zrak. To naredimo zjutraj in zvečer. Pred spanjem še enkrat prevremo in lonec postavimo v sobo kjer spi tisti, ki ima vnete bronhije ali ima hud prehlad. SIRUP IZ BOROVIH VRŠIČKOV 2 kg svežih borovih vršičkov skuhamo v 6 litrih vode, pokrito pustimo stati 3 dni. Nato precedimo, počasi segrejemo na temperaturo do 40°C, dodamo 1 kg sladkorja in 2 kg medu. Kuhamo tako dolgo, da se sladkor in med čisto raztopita. Da ne bi med izgubil učinkovin mora biti tekočina segreta do 40°C. Še toplo tekočino nalijemo v dobro očiščene kozarčke in takoj zapremo. Sirup uporabljamo pri prehladnih obolenjih.
|
|
|
|
RE: smrekovi vršički - še enkrat 28.4.2007 11:46:32
|
|
|
|
Jessy
|
Jaz sem ga že dala delat iz plasti sladkorja in smrekovih vršičkov. Zanima me le tista voda v kozarcu, ki jo oddajajo vršički, če bo pri zaprtem kozarcu povzorčila plesnobo in če je morda treba kozarec kaj odpirati vmes. Recepti so pa zanimivi. Bomo morda naslednjič kakega durugačnega probali.
|
|
|
|
RE: smrekovi vršički - še enkrat 28.4.2007 13:30:35
|
|
|
|
bajsek
|
Hojla! A še lahk naberem smrekove vršičke al sem že prepozna? lp
|
|
|
|
RE: smrekovi vršički - še enkrat 28.4.2007 13:58:51
|
|
|
|
Jessy
|
Pri nas so šele začeli poganjat. Če so še majhni, do cca 3 cm dolgi, pol so po mojem mnenju še ustrezni. Sem pa gledala smreke in so zelo različne. Zgleda, da je od vrste do vrste različno. ene smreke imajo že zelo velike vršičke, ta druge srednje velike, ta tretje so jih pa šele začele delat in so še čist premajhni za nabirat.
_____________________________
http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte
|
|
|
|
RE: smrekovi vršički - še enkrat 28.4.2007 15:00:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem vedno naredil isto ko ti, torej pokrila s PVC vrečko in stisnila z elastiko. Vmes pa sem mogoče enkrat na teden premešala, da se je sladkor hitreje topil. Plesneti od tega ne bo začelo, brez skrbi. Itak pa potem, ko se ves sladkor stopi, precediš in daš na hladno.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcuMarjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...
Zadnje s foruma
MirenaMiška2006Ocenite zadovoljstvo pri uporabi Mirene. (1 najmanj zadovoljna.....5 najbolj zadovoljna)1 (
57%)
2 (
5%)
3 (
15%)
4 (
7%)
5 (
17%)
Število vseh glasov: 311Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!