|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   služba me bo pokopala
19.7.2007 9:02:38   
Anonimen
povejte mi prosim, kaj bi ve storile.
V podjetju delam eno leto. Začela sem na precej odgovornem delovnem mestu. Podjetje je manjše in ni veliko zaposlenih. Večinoma so študentje, ki delajo tukaj že cel študij ravno tako po 8ur na dan. Sama sem se javila na oglas, kjer so ponujali redno zaposlitev za nedol. čas in to zdaj imam, kar pa je šlo marsikomu v podjetju v nos. Ampak s tem nimam jaz nobene veze....enostavno sem se prijavila in bila sprejeta.
Začelo pa se je, ko je na višji položaj prišla oseba, ki je zdaj nadrejena tudi meni (čeprav imam jaz isto pogodbo, kot sem jo imela pred tem in nikjer ne piše komu po novem odgovarjam oz. po pogodbi še vedno odgovarjam najvišjemu direktorju s katerim pa zdaj po novem nimam več stika in gredo vsi podatki k njemu preko tega mojega novega nadrejenega ). No, ta novi nadrejeni pa je več kot očitno naklonjen eni od študentk, ki končuje študij in bo potrebovala zaposlitev....in ker delovnih mest ni veliko in ona študira ravno smer, ki je potrebna za moje delovno mesto so se začeli problemi.
Na vsakem koraku me hoče spodnesti in poriva svojo ljubico naprej. Ona naredi vse super in je najboljša, mene pa poskuša degradirati na vsakem koraku. Meni jemlje pristojnost in pooblastila in jih daje njej. In ko kaj namignem, mi reče prav prevzetno. Jaz sem tukaj šefuser posted image
Nazadnje me je spravil tako ob živce, da sem šla iz službe za pol ure in nisem vedela kaj naj storim. Da ne govorim, da sem živčna doma, da nosim težave iz službe in da enostavno nimam več mirnih noči.

S tem da so potem težave še s plačami-vedno jo dobim 2-3 tedne kasneje kot smo dogovorjeni. Nisem dobila delnega regresa iz lanskega leta, letošnjega sploh ne itd.

Saj vem, da boste rekle, naj zamenjam službo, vendar bi rada zanosila in ker imam težave in težko zanosim si ne morem zdaj privoščit spet prestavit nosečnost in iskati službo drugje. Imam skoraj 30 let in si ne morem privoščit pustit in iskat pa še kredit imam.

Ne vem kako naj postopam in kaj naj storim, vendar takole ne morem več dolgo....sem pod stalnim stresom.user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: služba me bo pokopala
19.7.2007 9:13:03   
Anonimen
kaj pa če bi šla s tem problemom do glavnega direktorja in mu lepo povedala kako in kaj?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
19.7.2007 9:17:19   
piščanc
ti se pa res sekiraš za brezveze. ja pa zanosi a ne. imaš vsaj zagotovljeno, da te nadomestnica že čaka. prepusti njej obveznosti, ti pa mirno brez stresa delaj na otročku. pa kolikor časa bo že trajalo. Uživaj v brezdelju in postani še ti njena šefica. Šef postaneš tako, da svoje delo prelagaš drugim.

za plačo in zamujanje pa kar hitro povej direktorju, da se mora popraviti. enako velja za regres.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.7.2007 9:29:45   
Anonimen
ja

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
19.7.2007 9:52:50   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: piščanc

ja pa zanosi a ne.

... če bi bilo to vedno tako lahko, kot je tu napisano.

Anonimna, mogoče greš res lahko do vodilnega v podjetju in mu razložiš problem, verjetno je spet vse odvisno od njegovega odnosa s to osebo, s katero imaš ti težave.

Smo pa imeli podoben primer v družini (šef+ljubica v nekem podjetju), končalo se je tako, da je moja sorodnica zamenjala službo, ker so bili tam še slabši odnosi, pristala na zavodu in dobila ponudbo za novo službo. Upam, da se bo pri tebi drugače končalo. Srečno!

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.7.2007 10:16:16   
Anonimen
Sem že bila pri glavnem direktorju, pa me je novi šefek prehitel in povedal svojo zgodbico. To je bilo ravno takrat, ko me je spravil na rob živčnega zloma.
Sicer pa tako ali tako vsak dan dela in plete svoje mreže proti meni pri njem, ker jaz nimam več stika z njim in ima podatke samo s strani tega novega šefeka.
In še takrat, ko sem bila pri njem mi je tako ali tako rekel, da morava pač sama najti način da bova lahko delala skupaj in me ni kaj dosti poslušal. ker novi šef je dlje v tej firmi kot jaz in si je nabral veliko prednost. Sicer pa direktorja ni veliko v službi in se tudi raje ukvarja s svojimi lubicami, ker popoldan ko mora domov k ženi in dojenčku se ne more okol ljubic podit. Tajnice ima pa naučene da lažejo ženi ko kliče. Žalostno kajne. Sicer pa to mene ne briga. Vsak po svoje. Briga me samo to, da me hoče un tako spodkopat, da ne dobim plačil-kar smo tudi že imeli v debati, pa ni sprememb. Enkrat mi laže da ni denarja, drugič mi reče da bo plača, pa je ni in tako nateguje iz dneva v dan.

(odgovor članu Olivija)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
19.7.2007 10:23:36   
Olivija
če imaš možnosti, ga pa še ti zezaj nazaj, sigurno imaš kakšne podatke, ki bi jih lahko uporabila in mu škodila. Če je poročen, lahko sporočiš njegovo početje ženi, če je pametna, ti bo še hvaležna ... ali pa kaj podobnega.

Na lep način boš očitno težko kaj dosegla.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.7.2007 10:30:26   
Anonimen
ti se pa res sekiraš za brezveze. ja pa zanosi a ne. imaš vsaj zagotovljeno, da te nadomestnica že čaka. prepusti njej obveznosti, ti pa mirno brez stresa delaj na otročku. pa kolikor časa bo že trajalo. Uživaj v brezdelju in postani še ti njena šefica. Šef postaneš tako, da svoje delo prelagaš drugim.

Ja saj bi zanosila pa ne morem.
Sem imela tri operativne posege in spontani splav.
Kako je pa s pogoji za bolniško ko zanosiš? Se bojim kako bi vplival tale stres na nosečnostuser posted image
Ker po rojstvu user posted image  se itak ne nameravam več vrniti nazaj v to službo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
19.7.2007 10:51:43   
Kuba
IZVIRNO SPOROČILO: piščanc

za plačo in zamujanje pa kar hitro povej direktorju, da se mora popraviti. enako velja za regres.

Ti pa imaš res simpl lajf, očitno nisi nikoli imela problemov niti pri zanositvi, niti na delu, da razmišljaš tako 'na izi'. Ko bi vsaj vsi na tem svetu bili tako brezbrižni kakor ti...user posted image

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.7.2007 11:05:27   
puncica
IZVIRNO SPOROČILO: LARA

kaj pa če bi šla s tem problemom do glavnega direktorja in mu lepo povedala kako in kaj?

Točno tole je men tudi takoj padlo na pamet. Upam da se zadeve uredijo.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.7.2007 13:19:49   
Nika v službi
Lej, zadeva je precej komplicirana, ampak očitno tole podjetje tudi ne stoji ravno najbolje oz. ima velike težave s cash-flowom.

Kakor koli že, delovno razmerje za nedoločen čas ti daje določeno prednost - kar tako te ne morejo dati stran, mora biti kak tehten razlog (čakanje, odpoved zaradi poslovnih raszlogov oz. kak disciplinski prekršek).

Zato ti svetujem, da kolikor se le da potrpiš, mirno in dosledno opravljaš svoje delo ter delaš na otročičku. Pomembno je, da ne morejo imeti pripomb na tvoje delo! Takoj, ko ti uspe zanositi (upam, da bo res čimprej uspelo!), pa na bolniško. Boš imela sicer probleme, ker če želiš bolniško vleči dlje časa (oz. dlje kot 30 dni, kar je v breme delodajalca), bo potrebna komisija, ki praviloma vloge zavrne. Se pa da delati tako, da greš vmes enkrat delat, da je prekinitev, pa potem spet na bolniško. In nekako proguraš do porodniške. Takega sistema sicer jaz ne podpiram, ampak cilj opravičuje sredstvo, vsaj v tvojem primeru je tako. Vmes pa seveda išči alternativno zaposlitev.
Na tak način in v takem delovnem vzdušju jaz ne bi želela dolgoročno delati, ker meni pač tudi človeške vrednote nekaj štejejo in ne samo in zgolj denarci.

Drži se!

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.7.2007 8:51:44   
Anonimen
No, podjetje samo ima sicer velik pritok denarja, vendar gre najprej vse za kritje dragih avtomobilov, večerjic, plač za ženo in hčerko, ki še nikoli nista niti vstopili v podjetje, kaj šele kaj naredili, pa imata plačo gor. Še malo pa bo dal še dojenčka na plačilno listouser posted image
No in potem seveda se ljubica in njeni stroški, stanovanje, potovanje itd. ....

Moje plače pa od nikjer....regresa seveda tudi ne.

Vedno pa pritiski in ravno toliko da ti ne rečejo, naj bom vesela, ker lahko delam za njih in še malo pa bom jaz plačevala njimuser posted image

Ne vem no, to ni več normalno. Zjutraj sem prav depresivna ko grem v avto in v službo, ponoči se zbujam in v službi sem vedno pod stresom in v pripravljenosti, kdaj se bo šefek spravil name in kakšen način bo tokrat izbral ter kakšen vzrok bo našel.

Toliko jih imam že dovolj, ne najdem več niti energije, da bi spet pritiskala za plačo in se pregovarjala in prosila, da zdaj jo pa res že nujno rabim. Tako ali tako nič ne dosežem.

Najraje bi jih kar stožila. Res ne vem več kako postopat in kaj naredit.user posted image

(odgovor članu Nika v službi)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
23.7.2007 9:30:44   
Sončni žarek
Anonimna- moram priznati, da ko sem tole brala, se mi je kar koža naježila...poznam še veliko takih primerovuser posted image  Kaj ti naj svetujem- v službi se probaj čimbolj sprostit, delaj kar ti je zadano in se bori za svoje pravice-ne bodi tiho.....Mogoče se malo pozanimaš tudi pri inšektorju za delouser posted image (glede regresa, izpačil plač ženi in hčerki-toliko da si pridobiš informacije)-ki bodo lahko postale uporabne....
 Mislim,daje zelo pomembno, kakšno podporo imaš doma...verjamem pa, da ti je težko, ker si pod velikim stresom...
Poskusi čim bolj pozitivno misliti, sproščaj se in ne bodi obremenjena z zanositvijouser posted image ....se bo zgodilo takrat, ko boš to najmanj pričakovala.

NIKA V SLUŽBI- tebi pa replika glede bolniške. Ni res, da bo težava po 30dneh bolniškega staleža.....jaz sem bila na bolniški 7,5 meseca in mi komisija NITI ENKRAT NI ZAVRNILA PODALJŠANJA. Glede nato, da je anonimna imela SS in 3operacije, pa si upam trditi, da bo takoj na bolniškem....sploh pa če svoji G še poveš, pod kakšnim stresom delaš.

Jaz sem imela tudi službo z velikim stresom in tako smo ugotovili,da je to vzrok, da ne morem zanositi. Pa sem lani dala odpoved, se samozaposlila in čez 3mesece zanosila..... Ko smo se selili v novo hišo....ko ni vse šlo po planih in res nisem imela časa razmišljati o user posted image .

Anonimna-držim pesti zate in poročaj... Pa user posted image  za lepši dan in user posted image za srečo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.