Nika v službi -> RE: služba me bo pokopala (19.7.2007 13:19:49)
|
Lej, zadeva je precej komplicirana, ampak očitno tole podjetje tudi ne stoji ravno najbolje oz. ima velike težave s cash-flowom. Kakor koli že, delovno razmerje za nedoločen čas ti daje določeno prednost - kar tako te ne morejo dati stran, mora biti kak tehten razlog (čakanje, odpoved zaradi poslovnih raszlogov oz. kak disciplinski prekršek). Zato ti svetujem, da kolikor se le da potrpiš, mirno in dosledno opravljaš svoje delo ter delaš na otročičku. Pomembno je, da ne morejo imeti pripomb na tvoje delo! Takoj, ko ti uspe zanositi (upam, da bo res čimprej uspelo!), pa na bolniško. Boš imela sicer probleme, ker če želiš bolniško vleči dlje časa (oz. dlje kot 30 dni, kar je v breme delodajalca), bo potrebna komisija, ki praviloma vloge zavrne. Se pa da delati tako, da greš vmes enkrat delat, da je prekinitev, pa potem spet na bolniško. In nekako proguraš do porodniške. Takega sistema sicer jaz ne podpiram, ampak cilj opravičuje sredstvo, vsaj v tvojem primeru je tako. Vmes pa seveda išči alternativno zaposlitev. Na tak način in v takem delovnem vzdušju jaz ne bi želela dolgoročno delati, ker meni pač tudi človeške vrednote nekaj štejejo in ne samo in zgolj denarci. Drži se!
|
|
|
|