Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: slinavka-gingivostomatitis 9.10.2008 12:59:27
|
|
|
|
piamaria
|
Ola, joj vem, to pa boli grlo ja. Jaz sem mojmu dajala vseh 5 dni, k ga je bolelo grlo le sladkan mlačen čajček, kakav po slamici in jedel je le pudinge ter juho skoraj mrzlo. Za bolečine sem mu jaz dajala kar calpol (star je bil 2,6 let9 starejšemu lahko lekadol a verjetno ga ne bo pogoltnil Je pa resnično 5 dni samo ležal, jokcal in hvala bogu popil vsaj dva litra tekočine, da je imel poln želodček. Čimhitrejše okrevanje želim.
|
|
RE: slinavka-gingivostomatitis 9.10.2008 15:10:58
|
|
|
|
marijaklara
|
Moj fantek je tudi fasal slinavko pred dvema letoma in sva morala v bolnico ker je bil dehidriran - ni hotel več pit tako ga je bolelo, sem mu sicer dajala tekočino po slamici in potem še z brizgo, pa je bilo premalo. Veliko naj pije, pa anastezin mu le daj, če je treba tudi malo na silo, ker bo potem ko ga bo nehalo bolet lahko pil in jedel. Vsaj pri mojem je bilo tako. Za slinavko ni nekih posebnih zdravil in se mora telo samo borit, če je oslabljeno se pa ne more.
|
|
|
|
RE: slinavka-gingivostomatitis 9.10.2008 15:16:54
|
|
|
|
Mišni
|
Za bolečine sem mu jaz dajala kar calpol (star je bil 2,6 let9 starejšemu lahko lekadol a verjetno ga ne bo pogoltnil Za dva sirupa imata iste sestavine, le okus je različen in Lekadol je res nagravžen, kolikor se spomnim. Je pa dober Daleron sirup, ta ima po ananasu okus. V glavnem mu daj kakšnega od teh sirupov, ki so tudi proti bolečinam. Potem pa izkoristi tisti čas, ko bo deloval, in mu daj za pit. Uporabi razne finte, od najljubše pijače, tudi če se ti morda nezdrava, pa jo lahko pije. Moj je tudi jedel pudinge, vendar niso smeli biti mrzli (čeprav ene pa pravijo, da jim bolj paše mrzlo). Pri nas je vse moralo biti mlačno, ne toplo, ne hladno. Nekje telesne temperature. Torej glavna je pijača, ker res ves veliko jih dehidrira, pa je treba potem v bolnišnico na infuzijo. Sicer ni panike, ker tam samo pomagajo, ampak je pa pa vseeno bolje doma. Upam, da vam bo uspelo vnesti dovolj tekočine. Naj čimhitreje mine vse skupaj,
|
|
RE: slinavka-gingivostomatitis 9.10.2008 20:14:23
|
|
|
|
Naomi
|
tudi mi smo ze dali cez to neprijetno zadevo...sicer je bil star 11 mes... ...pomagal nam je samo daktarin ( dobis v lekarni brez recepta)- oralni gel...na plenicko na prst in u usta in zribat, res je tesko, ker se zvija in grize ampak najbolj pomaga...minilo v enem tednu...jedel je pa ksn jogurt, puding- vse mrzlo...to je pa tut vse...pil pa skoraj nic...ampak se je ponoci takrat se dojil- sem se s tem tolazila... ...naj vam cimprej mine...
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Prehlad, gripa ali angina?Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?