|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   slinavka-gingivostomatitis
9.10.2008 12:44:16   
neanja duo
Oj!

Naš Nejc je "fasal" v vrtcu slinavko(mimo grede,gre se za župnijski vrtec vrhnika).Zaenkrat veliko pije ,nekaj malega poje,..
Ga pa zelo boli.Zato bi lepo prosila vse mamice,ki ste to dali čez,kako ste pomagale otrokom,jim lajšale težave,kaj ste dajale za jest,...
Vsak nasvet je dobrodošel.
Dobila sva pa tudi anestezin v glicerolu,ampak ne pusti mazat.

že v naprej najlepša hvala za pomoč

lp

nd
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: slinavka-gingivostomatitis
9.10.2008 12:59:27   
piamaria
Ola, joj vem, to pa boli grlo ja.
Jaz sem mojmu dajala vseh 5 dni, k ga je bolelo grlo le sladkan mlačen čajček, kakav po slamici in jedel je le pudinge ter juho skoraj mrzlo.
Za bolečine sem mu jaz dajala kar calpol (star je bil 2,6 let9 starejšemu lahko lekadol a verjetno ga ne bo pogoltniluser posted image
Je pa resnično 5 dni samo ležal, jokcal in hvala bogu popil vsaj dva litra tekočine, da je imel poln želodček.
Čimhitrejše okrevanje želim.

Imejmo se radi- živimo za jutri :)

(odgovor članu neanja duo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.10.2008 15:10:58   
marijaklara
Moj fantek je tudi  fasal slinavko pred dvema letoma in sva morala v bolnico ker je bil dehidriran - ni hotel več pit tako ga je bolelo, sem mu sicer dajala tekočino po slamici in potem še z brizgo, pa je bilo premalo.

Veliko naj pije, pa anastezin mu le daj, če je treba tudi malo na silo, ker bo potem ko ga bo nehalo bolet lahko pil in jedel. Vsaj pri mojem je bilo tako.
Za slinavko ni nekih posebnih zdravil in se mora telo samo borit, če je oslabljeno se pa ne more.

(odgovor članu piamaria)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.10.2008 15:16:54   
Mišni
Za bolečine sem mu jaz dajala kar calpol (star je bil 2,6 let9 starejšemu lahko lekadol a verjetno ga ne bo pogoltnil

Za dva sirupa imata iste sestavine, le okus je različen in Lekadol je res nagravžen, kolikor se spomnim.
Je pa dober Daleron sirup, ta ima po ananasu okus.

V glavnem mu daj kakšnega od teh sirupov, ki so tudi proti bolečinam. Potem pa izkoristi tisti čas, ko bo deloval, in mu daj za pit. Uporabi razne finte, od najljubše pijače, tudi če se ti morda nezdrava, pa jo lahko pije.
Moj je tudi jedel pudinge, vendar niso smeli biti mrzli (čeprav ene pa pravijo, da jim bolj paše mrzlo). Pri nas je vse moralo biti mlačno, ne toplo, ne hladno. Nekje telesne temperature.
Torej glavna je pijača, ker res ves veliko jih dehidrira, pa je treba potem v bolnišnico na infuzijo. Sicer ni panike, ker tam samo pomagajo, ampak je pa pa vseeno bolje doma.
Upam, da vam bo uspelo vnesti dovolj tekočine. Naj čimhitreje mine vse skupaj,

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu piamaria)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.10.2008 20:14:23   
Naomi
tudi mi smo ze dali cez to neprijetno zadevo...sicer je bil star 11 mes...
...pomagal nam je samo daktarin ( dobis v lekarni brez recepta)- oralni gel...na plenicko na prst in u usta in zribat, res je tesko, ker se zvija in grize ampak najbolj pomaga...minilo v enem tednu...jedel je pa  ksn jogurt, puding- vse mrzlo...to je pa tut vse...pil pa skoraj nic...ampak se je ponoci takrat se dojil- sem se s tem tolazila...
...naj vam cimprej mine...

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.10.2008 20:43:34   
frufru
gengigel baby, pomaga pri vseh ustnih zadevah tudi aftah. Je baje tudi malo anestetika notri, da jih tako ne boli.

< Sporočilo je popravil frufru -- 9.10.2008 20:44:21 >

(odgovor članu Naomi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?