slinavka-gingivostomatitis (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

neanja duo -> slinavka-gingivostomatitis (9.10.2008 12:44:16)

Oj!

Naš Nejc je "fasal" v vrtcu slinavko(mimo grede,gre se za župnijski vrtec vrhnika).Zaenkrat veliko pije ,nekaj malega poje,..
Ga pa zelo boli.Zato bi lepo prosila vse mamice,ki ste to dali čez,kako ste pomagale otrokom,jim lajšale težave,kaj ste dajale za jest,...
Vsak nasvet je dobrodošel.
Dobila sva pa tudi anestezin v glicerolu,ampak ne pusti mazat.

že v naprej najlepša hvala za pomoč

lp

nd

piamaria -> RE: slinavka-gingivostomatitis (9.10.2008 12:59:27)

Ola, joj vem, to pa boli grlo ja.
Jaz sem mojmu dajala vseh 5 dni, k ga je bolelo grlo le sladkan mlačen čajček, kakav po slamici in jedel je le pudinge ter juho skoraj mrzlo.
Za bolečine sem mu jaz dajala kar calpol (star je bil 2,6 let9 starejšemu lahko lekadol a verjetno ga ne bo pogoltnil[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Je pa resnično 5 dni samo ležal, jokcal in hvala bogu popil vsaj dva litra tekočine, da je imel poln želodček.
Čimhitrejše okrevanje želim.

marijaklara -> RE: slinavka-gingivostomatitis (9.10.2008 15:10:58)

Moj fantek je tudi  fasal slinavko pred dvema letoma in sva morala v bolnico ker je bil dehidriran - ni hotel več pit tako ga je bolelo, sem mu sicer dajala tekočino po slamici in potem še z brizgo, pa je bilo premalo.

Veliko naj pije, pa anastezin mu le daj, če je treba tudi malo na silo, ker bo potem ko ga bo nehalo bolet lahko pil in jedel. Vsaj pri mojem je bilo tako.
Za slinavko ni nekih posebnih zdravil in se mora telo samo borit, če je oslabljeno se pa ne more.

Mišni -> RE: slinavka-gingivostomatitis (9.10.2008 15:16:54)

Za bolečine sem mu jaz dajala kar calpol (star je bil 2,6 let9 starejšemu lahko lekadol a verjetno ga ne bo pogoltnil

Za dva sirupa imata iste sestavine, le okus je različen in Lekadol je res nagravžen, kolikor se spomnim.
Je pa dober Daleron sirup, ta ima po ananasu okus.

V glavnem mu daj kakšnega od teh sirupov, ki so tudi proti bolečinam. Potem pa izkoristi tisti čas, ko bo deloval, in mu daj za pit. Uporabi razne finte, od najljubše pijače, tudi če se ti morda nezdrava, pa jo lahko pije.
Moj je tudi jedel pudinge, vendar niso smeli biti mrzli (čeprav ene pa pravijo, da jim bolj paše mrzlo). Pri nas je vse moralo biti mlačno, ne toplo, ne hladno. Nekje telesne temperature.
Torej glavna je pijača, ker res ves veliko jih dehidrira, pa je treba potem v bolnišnico na infuzijo. Sicer ni panike, ker tam samo pomagajo, ampak je pa pa vseeno bolje doma.
Upam, da vam bo uspelo vnesti dovolj tekočine. Naj čimhitreje mine vse skupaj,

Naomi -> RE: slinavka-gingivostomatitis (9.10.2008 20:14:23)

tudi mi smo ze dali cez to neprijetno zadevo...sicer je bil star 11 mes...
...pomagal nam je samo daktarin ( dobis v lekarni brez recepta)- oralni gel...na plenicko na prst in u usta in zribat, res je tesko, ker se zvija in grize ampak najbolj pomaga...minilo v enem tednu...jedel je pa  ksn jogurt, puding- vse mrzlo...to je pa tut vse...pil pa skoraj nic...ampak se je ponoci takrat se dojil- sem se s tem tolazila...
...naj vam cimprej mine...

frufru -> RE: slinavka-gingivostomatitis (9.10.2008 20:43:34)

gengigel baby, pomaga pri vseh ustnih zadevah tudi aftah. Je baje tudi malo anestetika notri, da jih tako ne boli.

Stran: [1]