|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   slabo pridobivanje teže - prosim pomoč
27.12.2005 16:17:54   
simona2
Pozdravljene,

no z mojo user posted image  sva se normalno dojili le prvi mesec in pridobili 1300 g potem pa so se začele velike težave - zavračanje dojenja. Jaz sem se trudila in vstrajala kot konj in user posted image  bo 1.1. stara 4 mesece in je še vedno polno dojena. Vmes sva bili na pediatrični pa niso nič bistvenega ugotovili zakaj je zavračala dojenje. Sedaj imava 1x na teden kontrolo teže in glejga zlomka ta teden je jedla normalno na tehtanju pa šok user posted image  dobila je samo 60g, me je skoraj kap. Prej je kljub temu, da ni jedla dobivala tisti potrebni minimum. No tako bomo sedaj pri 4 mesecih iz teže iz porodnišnice, ki je bila 2790g na 5500g. Drugače pa ful raste in je velika cca 65 cm, zelo živahna in ni na miru niti sekunde. Normalno lula in kaka. Kljub temu, mi je pediatrinja rekla, da naj začnem dodajat in sicer riževe kosmiče. Sedaj sem v strašnem precepu, kaj narediti, začeti dodajati ali še vstrajati en teden, ko imava ponovno kontrolo in jo čim pogosteje dojiti (če bo hotela seveda). Občutka, da je lačna nimam in tudi ponoči lepo spi, kljub temu, pa je 60g v 7 dneh res premalo in ne vem kaj narediti. Prosim pomagajte mi, napišite, kaj bi storile v mojem primeru?user posted image Kakorkoli, pa verjetno ne bom šlana sdaptirano, ampak bom začela z uvajanjem gte hrane, saj bo stara že 4 mesece.

_____________________________

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: slabo pridobivanje teže - prosim pomoč
27.12.2005 16:40:15   
dory
No tudi mi smo se z nejescnostjo ubadali do celega leta pa pol....ceprav nas je hipertonik in je imel tudi tezave s poziranjem..vmes sva bila tudi v bolnici,ker je zacela teza resno upadati...nekje pri treh mesecih je zacel zavracat mleko...dojila se polno nisva...pri stirih mesecih sem bila primorana poskusit po zlici...in uvajat gosto hrano...ampak ni zaleglo...lezli smo po stirih, animiral in bli vsi presrecni,da je pojedel kako zlicko...kolk sem se presekirala ne bom govorila...in vse tako je bilo do skoraj leta in pol,ko je mali sam zacel kazat zeljo po hrani....in zeljo po hrani je zacel kazat takrat,ko sem se nehala sekirat in obremenjevat, kdaj bo jedel,kaj bo jedel in koliko....sele takrat je zacel jest...

Ni enostavno nehat se obremenjevat,ko pa cist podzavstno stejes vsak pridobljen gram posebej...

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: slabo pridobivanje teže - prosim pomoč
27.12.2005 16:57:41   
Tanja D.
Ojla Simona.Me veseli,da bo tvojauser posted image 1.1. stara 4 mesece,kajti tudi pri nas bo moj Tian 1.1.dopolnil 3 mesece.Tudi midva se še vedno polno dojiva in hvala bogu nimava problemov z kilažo,pri 2-eh mesecih in enem tednu je tehtal 6.720user posted image .Glede tvojega problema pa tako-a si se kdaj vprašala,če je tvoje mleko kvalitetno?Ne glede na to,koliko mleka ti imaš se v velikih primerih naredi,da mleko postane vodeno-slabo.Malo opazuj a ti teče mleko belo ali bolj prozorne barve?Glede dodajanja pa na tvojem mestu raje še malo počakaj,ker je materino mleko najboljše za tvojega otoka.Pri nas bomo začeli postopno s kašicam šele okoli 5-ega meseca,če se nam bo seveda uspelo dojiti do takrat.
L.P.Tanja

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: slabo pridobivanje teže - prosim pomoč
27.12.2005 17:23:09   
Ro-La
Devet mesecev so me gnjavili, da se je premalo zredil, tehtanje na teden do 14 dni, po njihovem bi moglo bit vse po reglcih. Pri 4 mesecih sva začela poleg dojenja z uvajanjem ostale hrane, vse skupaj je bilo tako- tako. Čez dan se je vedno bolj vstran vlekel od joške (dojil se je eno leto), pa tudi druge hrane ni maral. Adaptiranega mleka mu niti v spanju nisem mogla stišat da bi ga pojedel.... Po devetih mesecih pediater vpraša kakšen je ati?? ja suh, no če je tako pa tut ti ne moreš bit boh ve kakuser posted image  ...nehali so me gnjavit.....
Ko je začel mali hodit v vrtec je tudi začel bolj jesti, tako pravijo vzgojiteljice....doma še vedno je kot piščanček, pa se ne sekiram več, ko bo lačen bo že jedel, če ne danes pa jutri.

Poskusi z adaptiranim mlekom če ga bo sprejel, mogoče z uvajanjem "trde" hrane, pa čimmanj se sekiraj, ker tudi tvoja psiha naredi svoje. Jaz sem bila prav jezna, ko se je bližal naslednji obrok, ker sem vedela, da spet ne bo kaj prida jedel.

Veliko potrpljenja in čimmanj skrbi pa bo vse ok. Nobeden še ni od lakote umrl, če ima hrano pred seboj.

_____________________________

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu Tanja D.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: slabo pridobivanje teže - prosim pomoč
27.12.2005 17:41:53   
Marogica
Jaz bi na tvojem mestu probala najprej z adaptiranim mlekom, kjer bol takoj ugotovila, če ga ima rada in lažje boš kontrolirala, koliko poje na obrok. Jaz sem začela z mlečnimi kašicami pri 4. mesecih in to samo zvečer in zjutraj, ostalo je jedel adaptirano mleko(svojega sem izgubila).
V glavnem poizkusi, da si ne boš imela česa očitati. Če pa to ni to, pa pač ni.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: slabo pridobivanje teže - prosim pomoč
27.12.2005 17:50:17   
simona2
Hvala za nasvete. Vendar ko ima user posted image  mlade, jih ima veliko. Očitno mi je od današnjega šoka zmanjkalo še mleka. user posted image je namreč vlekla kot nora pa nič. Jaz pijem hektolitre vsega, še radler sem spila in sezamov čaj, pa ni videti napredka. Če ne bo drugače, bom morala vsaj danes pač narediti flaško in samo upam, da bo mleko prišlo čez noč. Za prvo silo sem ji dala čaj, sedaj pa čakam, da pride mož in bova očitno morala dati dodatek.  Saj skoraj ne morem verjeti, da ne bi bilo mleka, da bi kar presahnilo ali pač? No upam, da bo noč naredila svoje,  user posted image  pa mora jesti pa naj bo to karkoli že.

_____________________________

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.

(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: slabo pridobivanje teže - prosim pomoč
27.12.2005 18:50:52   
Marogica
Res je grozen občutek, če nimaš več mleka, vsaj pri meni je bilo tako. Jaz sem tako rada dojila, pa mi je pri prvem ratalo "celih" 6 mesecev, potem pa se je sam odstavil, pri drugem pa mi je zmanjkalo že pri 3 mesecih.
Vendar vedi, da si dobra mama, da si pač poizkusila, vendar če mleka ni, ga pač ni. Želim vam dosti sreče pri dajanju adaptiranega mleka, in da bi pupa pridobila na teži.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: slabo pridobivanje teže - prosim pomoč
27.12.2005 18:56:30   
urbancek
Jaz bi na tvojem mestu vztrajala. Poskusi jesti bolj močno hrano,ker imaš mogoče samo prešvoh mleko. To se je meni zgodilo pri Urbanu. Pa smo začeli s putrčkom in podobno hranljivo hrano. Tako je bilo tudi mleko močnejše in je mali pridno pridobival na teži. Slaba stran tega je bila, da je tudi mami veselo pridobivala kilce - vse za dobro naših otrokuser posted image user posted image

Lp

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: slabo pridobivanje teže - prosim pomoč
27.12.2005 18:59:25   
tins
Jaz bi te samo potolažila, ker točno vem, kako se počutiš, saj sem imela podobne probleme. To, da otrok že ve, kdaj in koliko mu paše jest in da se zaradi tega ni za obrmenjevati so ti povedale že ostale. Jaz ti priporočam samo še to, da si probaj še malo iztiskati s pumpico, da boš povečala dotok mleka (to, da je tvoje mleko nekvalitetno je pa kr neki, saj če kolikor toliko "normalno" ješ nima bit kej narobe z njim). Najbolj pomembno pa je, da se zavestno trudiš biti mirna, saj je psiha glavi krivec za probleme pri dojenju. Priporočam ti, da se trudiš še naprej, saj se splača, če boš pa mali ponudila flaško adaptiranega vsak večer pa čisto nič ne bo narobe. Delaj po svojem občutku, pa bo najbolje za obe. Lp

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: slabo pridobivanje teže - prosim pomoč
27.12.2005 19:30:53   
tjasa10
Hojla,
tudi mi smo skoz na spodnji krivulji, ampak sem se odločila, da se ne bom več obremenjevala s tem, ker je našauser posted image  zelo živahna in zadovoljna, kar je najbolj važno. Stara je 10 mesecev in tehta 7500g, pa s hrano nimamo nobenih problemov.

Čau user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tins)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: slabo pridobivanje teže - prosim pomoč
27.12.2005 20:20:02   
KIKI*
SIMONA ZDRAVO!
Najprej si preberi moje sporočilo, potem malo razmisli in spij 2 skodelici-POČASI-čaja in pojdi v miru počivat!
Moja hčera se je rodila z 3640g user posted image , 52 cm, obseg glavice 34 cm!!
PRAVA BOMBICA. Zaradi težav s srčkom sva morali v pediatrično v LJ kjer so nonstop šopali vanjo mleko kadar se je jokala namesto da bi me poklicali, ker sem jo nagovala, da bi jo podojila.
Rezultat 40g+ ko sva po 3 dneh zapustili njihove sobe. Prvi mesec v posvetovalnici-polno dojena 4360g 53cm
drugi mesec 5000g 54cm-nekaj je narobe z vašo hčero-je rekla pediatrinja sploh ne raste!
tretji mesec 5400g 57
četrti mesec 5800g 61
peti mesec 6290g 63
šesti mesec 6410g  64cm
sedmi mesec 6500g 65 cm
osmi mesec 6780g 69cm
deveti mesec 7250g 71 cm
9,5 meseca 7380g 71,5 cm
toliko je stara-je nič veliko, pije nič veliko, še vedno jo dojim zjutraj in zvečer ob ostali prehrani, kolikor je pač poje.
Kaka 3-4krat dnevno.
tvoja mala se je v 4 mesecih poredila za vsega skupaj 2.710gramov!!!
moja je dobila toliko gor od porodne teže v polnem petem mesecu!
Veš, ni vsak otrokenak, so suhi in neješči, so bolj močni in jedci kot se šika...
Ne sekiraj se-naša je celo še hujšala pa 300g vmes, pa so namdali kri in vodo na pregled, pa je bilo vse v redu. Zdaj pa moramo dati še blato, da vidijo če je tudi z njim vse vredu.
Tudi sin, star 2 leti in5 mesecev in 26 dni tehta pri 98cm komaj 12 kg.
PREDVSEM SE NE SEKIRAJ!!!
kaj pa nekateri ko se sekirajo, ko imajo njihovi otroci pri 4 mesecih po 7-8 kg!!!
to pa je veliko-ampak nikoli ni za otroka premalo če noče in preveč če hoče, razen če so vmes bolezni!
Cartajte se in večkrat jo pristabi k prsim!

Adela

_____________________________

Ničesar nikoli ne naredimo tako dobro, da ne bi mogli naslednji dan storiti še boljše.

(odgovor članu tjasa10)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: slabo pridobivanje teže - prosim pomoč
27.12.2005 20:32:24   
kati*
jaz bi dodajala ... ne vem kaj se tolk sekirate s tem dodajanjem - al ne al ja ... moj sonček bo čez 4 dni star 3 mesece pa že kar vriska ko vidi žličko (sicer zaenkrat dobiva le čajček) in ko jaz jem zraven njega, kar odpira ustka, tako da bomo verjetno kamlu začeli še kaj dodajati user posted image

_____________________________

lp, K

(odgovor članu KIKI*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
28.12.2005 8:07:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu simona2)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: slabo pridobivanje teže - prosim pomoč
28.12.2005 9:09:09   
Sonča
Simona!

Večkrat berem tvoja vprašanja, ker v odgovorih zvem marsikaj kar pomaga tudi meni in moji deklici. Hana bo 11. januarja stara 4 mesece. Tudi Hana ne napreduje skokovito, vendar gre teža gor bolj počasi. Ko se ni redila, sem jo dojila še bolj pogosto, a teža ni naraščala. Kadar je zajokcala, sem ji že tiščala dojko v usta. Tako je vedno malo pocmokala, nikoli ni bila zares sita in nikoli res lačna. Večkrat se je tudi jezila (jokala), ker ni bila lačna, jaz pa sem jo silila jesti. Po moje je pila le prednje mleko in se zato ni dobro redila. Zdaj počakam vsj 2 uri in pol, da jo ponovno hranim. Najlepše sprazni dojko, ko je res lačna in takrat dobi tudi gosto hranljivo mleko, ki bolj redi. Pred menstruacijo imam jaz občutek, da nimam skoraj nič mleka, takrat pa se res dojiva vsako uro in čez noč spi prav tako, kot ob dnevih, ko je mleka dovolj. Običajno pa je na cca 3 ure in to le na eni strani po 5 minut. Pa je zelo zadovoljna deklica, živahna in zdrava. To hitro dojenje me je zelo skrbelo in nisem verjela, da je res sita. Pa očitno je in ne tehtam je več panično, ampak se zanašam na pokakane in polulane plenice ter počutje otroka. Tudi jaz bi na tvojem mestu poskusila z dodajanjem goste hrane, prehodno poskusi z adapriranim mlekom, če deklica zelo joka. Poskusi se umiriti in počivati. Upam, da vama bo uspelo!

Lep pozdrav, Sonča!

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Rok
пеперутка16

Ste rodili pravočasno, pred rokom ali po roku?

Pravočasno. (0%)

Pred rokom. (60%)

Po roku. (40%)


Število vseh glasov: 10

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!