Sonča -> RE: slabo pridobivanje teže - prosim pomoč (28.12.2005 9:09:09)
|
Simona! Večkrat berem tvoja vprašanja, ker v odgovorih zvem marsikaj kar pomaga tudi meni in moji deklici. Hana bo 11. januarja stara 4 mesece. Tudi Hana ne napreduje skokovito, vendar gre teža gor bolj počasi. Ko se ni redila, sem jo dojila še bolj pogosto, a teža ni naraščala. Kadar je zajokcala, sem ji že tiščala dojko v usta. Tako je vedno malo pocmokala, nikoli ni bila zares sita in nikoli res lačna. Večkrat se je tudi jezila (jokala), ker ni bila lačna, jaz pa sem jo silila jesti. Po moje je pila le prednje mleko in se zato ni dobro redila. Zdaj počakam vsj 2 uri in pol, da jo ponovno hranim. Najlepše sprazni dojko, ko je res lačna in takrat dobi tudi gosto hranljivo mleko, ki bolj redi. Pred menstruacijo imam jaz občutek, da nimam skoraj nič mleka, takrat pa se res dojiva vsako uro in čez noč spi prav tako, kot ob dnevih, ko je mleka dovolj. Običajno pa je na cca 3 ure in to le na eni strani po 5 minut. Pa je zelo zadovoljna deklica, živahna in zdrava. To hitro dojenje me je zelo skrbelo in nisem verjela, da je res sita. Pa očitno je in ne tehtam je več panično, ampak se zanašam na pokakane in polulane plenice ter počutje otroka. Tudi jaz bi na tvojem mestu poskusila z dodajanjem goste hrane, prehodno poskusi z adapriranim mlekom, če deklica zelo joka. Poskusi se umiriti in počivati. Upam, da vama bo uspelo! Lep pozdrav, Sonča!
|
|
|
|