|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   slabšanje vida
10.4.2006 12:35:57   
Anonimen
živjo punce..

mene pa zanima,če ima katera podoben problem..

nekje pri 14. letih sem dobila prva očala- dioptrija -1,50... v 7 letih se mi je vid zelo poslabšal.. sedaj imam -5,50.. najprej je vse nekako stalo ene 2 leti, potem sem dobila leče namesto očal, pa je bilo vedno le slabše.. v zadnjem letu se mi je poslabšalo za -1,00.. torej, kar veliko.. moj okulist pravi, da statistično leče le izboljšujejo vid oz. preprečujejo slabšanje.. pri meni pa obratno..

uglavnem, kaj hočem povedati.. čezdalje bolj razmišljam o opreraciji, ker enostavno brez očal ali leč ne vidim dejansko nič...

ima katera kakšno izkušnjo??
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: slabšanje vida
10.4.2006 12:56:45   
Anonimen
Joj biba z operacijami nimam izkušenj.

Vem pa da se mi je proti koncu študija vid zelo drastično slabšal.
Zdej pa v dveh letih za 0.25 - nisem mogla verjet, da samo tako malo.

Upam, da se bo umirilo. Če boš šla na operacijo, a boš pol poročala? Prosim.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
10.4.2006 13:24:43   
Lunca1
Nisem prepričana, ampak ne vem če ni za operacijo potrebna ustaljena dioptrija. Malo pokliči.

No tukaj imaš nekaj informacij http://www.irman.si/index.php?id=15,0,0,1,0,0

< Sporočilo je popravil Lunca1 -- 10.4.2006 13:27:11 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.4.2006 14:23:47   
ledenka
za operacijo mora biti dioptrija vsaj dve leti enaka, drugače se tilahko slabša tudi po operaciji.

je pa operacija super, jaz sem imela dioptrijo cca. -8, zdaj pa vidim normalno user posted image  pa tudi boli ne, je sicer zoprno, ampak se da komot preživet

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.4.2006 15:22:12   
Anonimen
ledenka,

kako je pa s plačilom? si plačala sama ali zzzs?? koliko pa?

(odgovor članu ledenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
10.4.2006 15:29:16   
Tricia
Jaz nisem bila na operaciji tako da ti ne znam nič povedat iz prve roke. Mi je pa enkrat en fant povedal tako(operiral se je v optiki Šalamon oz. Vid, če ti je kaj znano). Da so mu tam rekli, da žensk ki bodo imele še kaj otrok raje ne operirajo, ker obstaja možnost, da se pri porodu vid spet nekoliko poslabša. Ne vem koliko je resnice na tem, vendar slišala sem da se res pri porodu vid lahko poslabša.
Probaj se pozanimat pri tem Šalamunu - sam vprašaj kako je.
http://www.vid.si/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.4.2006 16:04:28   
ledenka
plačala sem sama user posted image  ampak je bilo vredno. sem pa to že kar nekaj časa nazaj opravila, tako da ti ne morem povedat, koliko je bilo.

eno leto po OP ne smeš zanosit, pa priporočajo porod s CR.

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.4.2006 16:08:48   
Anonimen
Jaz sem bila na operaciji nedolgo nazaj, dioptrija -6,50 na obe očesi.
Sedaj vidim odlično, vse brez težav. Plačala sem 290 000 sit na eno oko (lasik).
Za operacijo priporočajo vsaj 2 leti stabilno dioptrijo. Sicer domnevam, da bi te ravno tako operirali ampak sama operacija slabšanja ne prepreči, vid se ti bo slabšal še naprej, le da boš začela z nule oziroma od toliko kolikor ti bo pač ostalo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
10.4.2006 16:23:04   
soncek&luna
roa, pri komu pa si imela operacijo? tudi jaz razmisljam oz. sem ze odlocena, da bom sla, samo da se malce financno opomorem

Mami, pika moja!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.4.2006 16:46:28   
dory
Jst pr svoji slabovidnosti skor upam,da bo bog dal, da si bom sla mal oci zbrusit...ker pri -4 in -5 je ornk krizauser posted image user posted image

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.4.2006 18:55:16   
Anonimen
Obstaja več vrst operacij kratkovidnosti (lasik je najnovejša). Katero se bo uporabilo je odvisno od stanja oči in višine dioptrije, kar se določi na pregledu. Sicer se operacijo lahko naredi tudi, če se dioptrija slabša, vendar to ni dobro, ker se potem dioptrija lahko še naprej slabša, namesto da bi se ustalila pri nuli. Zdravniki priporočajo, da dioptrija miruje vsaj dve leti. Laserska operacija kratkovidnosti je pri nas samoplačniška, ker naj bi pri tem šlo za lepotno operacijo (kar mi je čista bedarija, ker mi nobeden ne bo rekel, da pri dioptriji - 13 brez optičnih pomagal lahko normalno funkcioniram in da bi mi šlo z operacijo samo za lepoto. Čista bedarija, pa tudi če se gre za manjšo dioptrijo. To je določen hendikep, ne pa lepota).
Pri nas so vrhunski strokovnjaki na tem področju Irman iz Žalca, Morela iz Ljubljane in Šalamun iz Vrtojbe ali Šempetra pri N. Gorici.
Za operacijo je pomembno tudi, kakšno je stanje očesnega ozadja )mrežnice). Ta mora biti nepoškodovana in kolikor vem, na njej ni bilo smelo biti operacij (npr. zaradi odstopa mrežnice). Priporoča se, da se operacija opravi pri ženskah po končani rodni dobi, ker se lahko vid v času nosečnosti ali po porodu poslabša. Vid se drugače slabša nekje do 25. leta, potem pa se dioptrija postopno umirja oz, se vid počasneje slabša.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
10.4.2006 18:56:38   
tascha
Jest sem bila na operaciji pred 6 leti in še vedno vidim dobro. Prej sem imela -5,5 in -7,5, sedaj pa tam okrog -0,5. Pred enim letom sem rodila, sicer z EA, a se mi zdi, da se mi ni vid čist nič poslabšal.user posted image je pa kar dosti stalo, takrat je to bilo 500.000 SIT in sem mogla sama plačat, ampak se splača. Saj tudi očala in leče stanejo, pa še bolj komot je.user posted image

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.4.2006 18:58:13   
tascha
Aja sem pozabla. Dioptrija naj bi bila vsaj 2 leti stalna oz. brez velikih sprememb.

(odgovor članu tascha)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.4.2006 22:02:11   
taška30
Hoj, Biba.
Pri meni je dioptrija naraščala podobno kot pri tebi. Začelo se je tam pri 13-14-ih letih z -1,0, potem pa konstantno naraščalo do -6,0 (do 21.leta). Na začetku sem nosila očala, potem pa že s koncem srednje šole izključno leče.
No, pri 21-ih se je kot po čudežu vse umirilo in ustavilo (še sedaj po porodu-naravnem imam isto dioptrijo). Sem pa tam nekje pri 25-ih fasala hudo vnetje roženice - baje zaradi konstantne nošnje leč (po več kot 12 ur na dan več let) in sem pristala na očalah. Šele sedaj občasno spet nosim leče.

Na operacijo definitivno pozabi, dokler se ti zadeva ne umiri in eventuelno dokler ne zaključiš z 'razmnoževanjem'user posted image .

Vsaj jaz imam namen imeti najprej še enega user posted image , potem pa takoj pod nož oz. laser.

Lp, Taška

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.4.2006 15:37:27   
Anonimen
Na operaciji sem bila v Žalcu pri Irmanu, v začetku januarja letos.
je pa res pasje drago ampak z visoko dioptrijo so tudi očala draga, pa jaz sem imela zraven še leče in se dolgoročno sigurno operacija finančno bolj splača. Le naenkrat je težko dat vse.
pa še to, mene je operacija bolela kot hudič-pa ne da bi hotela strašit.
Meni so vsi rekli, da je povsem neboleče, pa bi šla raje še enkrat rodit.

LP,

Alja

(odgovor članu soncek&luna)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
11.4.2006 20:46:17   
arielca
Jaz sem dobila prva očala pri 17. in sem začela z minimalno dioptrijo, ki se je ves čas ZELO slabšala, tako da sem pred 2 letoma prišla na 4,25 user posted image , kar je bila res KRIZA! Potem sem zanosila in 3 mesece po porodu sem šla na pregled, ker mi očala niso ustrezala in so mi izmerili magičnih 2,25 user posted image . Zdravnik je takoj predlagal še enega user posted image , da bom imela 100% vid user posted image ! V glavnem, meni je nosečnost koristila... Aja, zdaj imam leče.

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?