|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   skrajsan maternicni vrat
6.7.2005 11:31:26   
dd75
Pozdravljene
za mano je morfologija, kjer je bilo ugotovljeno da je z otrokom vse o.k., meni je pa ugotovil, da se mi je mocno skrajsal maternicni vrat.Dolg je 1,5cm. Sedaj moram lezati in upati da priguram do tednov ko je otrok ze sposoben prezivetja, ce slucajno pride do poroda.
Zanima me ali ima, oziroma je imela se katera podobno situacijo in kako se je vse skupaj koncalo.
Upam na najboljse.

Lp :nosecka:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   skrajsan maternicni vrat
6.7.2005 11:41:06   
CIPRESA
Ja men se je tudi takrat nekje okrog morfologije skrajšal mat.vrat, vsaj tako je rekla G pa sem pol prišla naslednjič k pregledu, pa smo ugotovili da se je spet podaljšal. Tko da glede na to da je pri tebi res kratek (jaz sem imela kratkega 3,2) moraš res ležat, mogoče se ti bo podaljšal nazaj, ker to je živo tkivo, ki se razteza. Priporočam ti da sedajle res miruješ in da potem pri naslednjem pregledu vidiš kako je s tem, ker sedajle bi bilo pa res prezgodaj da rodiš.

PA SREČNO

(odgovor članu dd75)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   skrajsan maternicni vrat
6.7.2005 11:52:23   
Marogica
Tudi jaz imam skrajšan maternični vrat, kot ti (1,5 cm), kar je res minimum. Jaz sicer v prvi nosečnosti nisem imela nobenih problemov in sem se normalno gibala ter rodila v 40 tednu (en dan pred izračunanim rokom). V drugi nosečnosti je bi to že večji problem, ker sem že enkrat rodila. V 30 tednu sem morala v bolnišnico, ker sem imela moćne bolečine oz. neke vrste prtisk na sramno kost. Morala sem strogo mirovati. Sicer sem šla po enem tednu, na lastno odgovornost domov, vendar doma nisem delala popolnoma nič. Ponavljam NIČ. Ne kuhala (predolgo stanje), ne prala, ne jemala iz stroja, nisem dvigovala ta prvega, ne predolgo sedela..... Tako,da ti toplo svetujem, drži se tega in misli na dojenčka. Saj vem, da je tečno, to prisilno mirovanje, jaz sem se počutila bedasto, ker sem mojemu možeku dobesedno "ukazovala": daj prosim perilo v stroj, posesaj, daj malega spat....."
Rodila sem v 36 tednu, vendar ne zaradi tega problema, temveč ker je imel moj drugi sinko popkovnico 3x ovito okoli vratu in je "hotel ven".
Želim vam vse naj, naj...lp

(odgovor članu dd75)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   skrajsan maternicni vrat
6.7.2005 13:36:42   
superfly
Hi,

tudi jaz sem imela skrajšan maternični vrat (2 cm) in predpisan počitek. Sem se tega kar držala in veliko počivala. Ti priporočam enako, v vodoraven položaj in noge v zrak, sedaj ko je mal lepše vreme se lahko lepo zlekneš na sončka in uživaš, da ti čas v brezdelju hitrej mine pa kako fajn knjigo v roke. Aja, no jaz sem potem rodila v 38 tednu pa ne zaradi materničnega vratu, ta se potem nikakor ni hotel hitro stanjšati in mi je babica med porodom celo pomagala z masažo, da smo pospešili odpiranje, prej sem rodila zaradi razpoka ovojev in odtekanja plodovnice.
Lepo počivaj in misli na lepe stvari pa bo čas hiter minil in kmalu boš že pestvala :)

lp, superfly

(odgovor članu dd75)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   skrajsan maternicni vrat
6.7.2005 14:04:41   
Vrtnica1
Meni se je zgodilo podobno kot Superfly. M. vrat sem imela v 30 tednu skrajšan na 2,5 cm in so mi rekli strogo počivat. Potem, ker se ni več tanjšal, sem lahko malo manj počivala, ampak v bistvu sem še vedno morala počivati. Rodila sem prejšnji mesec pri 34 t in nekaj dni nosečnosti, ker sem imela razpol ovojev in mi je odtekala plodovnica :hudicek: Hvala bogu se je za naju z Žigatom vse dobro izteklo.
Če se le da, počivaj.
Vse dobro ti želim, V. :rozica:

(odgovor članu dd75)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   skrajsan maternicni vrat
9.7.2005 15:15:59   
iva01
v 24 tednu sem mela skrajšan maternični vrat 1,5 cm pa mi je g rekla da bom verjetno prej rodila,dobila sem neke inekcije da se otrokova pljučka hitreje razvijeji pa predpisan sem imela počitek, rodila pa sem 4o teden pa če to sem dla čist brez popadkov ampak so mi sprožl ker mi je pritisk narasu na 95-140,
ne se vstrašit čim več počivaj in uživaj

(odgovor članu dd75)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?