Marogica -> skrajsan maternicni vrat (6.7.2005 11:52:23)
|
Tudi jaz imam skrajšan maternični vrat, kot ti (1,5 cm), kar je res minimum. Jaz sicer v prvi nosečnosti nisem imela nobenih problemov in sem se normalno gibala ter rodila v 40 tednu (en dan pred izračunanim rokom). V drugi nosečnosti je bi to že večji problem, ker sem že enkrat rodila. V 30 tednu sem morala v bolnišnico, ker sem imela moćne bolečine oz. neke vrste prtisk na sramno kost. Morala sem strogo mirovati. Sicer sem šla po enem tednu, na lastno odgovornost domov, vendar doma nisem delala popolnoma nič. Ponavljam NIČ. Ne kuhala (predolgo stanje), ne prala, ne jemala iz stroja, nisem dvigovala ta prvega, ne predolgo sedela..... Tako,da ti toplo svetujem, drži se tega in misli na dojenčka. Saj vem, da je tečno, to prisilno mirovanje, jaz sem se počutila bedasto, ker sem mojemu možeku dobesedno "ukazovala": daj prosim perilo v stroj, posesaj, daj malega spat....." Rodila sem v 36 tednu, vendar ne zaradi tega problema, temveč ker je imel moj drugi sinko popkovnico 3x ovito okoli vratu in je "hotel ven". Želim vam vse naj, naj...lp
|
|
|
|