|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   skrajšan delavnik
27.10.2008 22:05:21   
Anonimen
Zanima me naslednje:ti pri skrajšanem delovnem času po porodniški pripada cel dopust ali regres?Kako je z delovno dobo,se ti šteje 8 ur ali samo 4?Plača je polovična to vem,kaj pa malica in potni stroški?Nekaj sem sicer o tem prebrala,vendar je bilo tolk različnih podatkov.Hvala za odgovore.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: skrajšan delavnik
27.10.2008 22:11:39   
frutka_
IZVIRNO SPOROČILO: žanka

Zanima me naslednje:ti pri skrajšanem delovnem času po porodniški pripada cel dopust ali regres?Kako je z delovno dobo,se ti šteje 8 ur ali samo 4?Plača je polovična to vem,kaj pa malica in potni stroški?Nekaj sem sicer o tem prebrala,vendar je bilo tolk različnih podatkov.Hvala za odgovore.

• pripada ti pol dopusta+regresa
  • delovna doba se ti šteje polna (v tem je ugodnost)
  • malica ti pripada in potni stroški tudi

Takšne imam jaz info.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.10.2008 22:21:11   
Anonimen
Hvala frutka!user posted image

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
28.10.2008 0:12:01   
živa
IZVIRNO SPOROČILO: frutka

A si zihr za tole? Po mojem ne drži. Tudi če si npr. za 4 ure na bolniški dlje časa, ti, kolikor vem, pripada cel dopust + regres. Ker ko vzameš dopust, ga vzameš za cel dan, ne le za 4 ure, ko delaš.

Po moji logiki.  

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.10.2008 0:59:49   
abi
IZVIRNO SPOROČILO: živa

A si zihr za tole? Po mojem ne drži. Tudi če si npr. za 4 ure na bolniški dlje časa, ti, kolikor vem, pripada cel dopust + regres. Ker ko vzameš dopust, ga vzameš za cel dan, ne le za 4 ure, ko delaš.

Po moji logiki.  

Res je !

Vse dobro,
* a b i *

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.10.2008 1:11:03   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: abi
IZVIRNO SPOROČILO: živa
pripada ti pol dopusta+regresa

A si zihr za tole? Po mojem ne drži. Tudi če si npr. za 4 ure na bolniški dlje časa, ti, kolikor vem, pripada cel dopust + regres. Ker ko vzameš dopust, ga vzameš za cel dan, ne le za 4 ure, ko delaš. Po moji logiki.  

Res je !

Če delaš skrajšan delovni čas (poudarek je na tem, da vseeno delaš in nisi na bolniškem dopustu), potem ti pripada sorazmerni del dopusta in regresa... skrajšan delovni čas zaradi otroka, mlajšega od treh let, je polovični delovni čas... po zakonu ti torej pripada polovični dopust in polovični regres... dobiš pa 100%-no povračilo potnih stroškov in malice... plača je seveda polovična, vendar si polno zavarovana in delovna doba ti teče za polni delovni čas (8 ur - razliko krije država).

(odgovor članu abi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.10.2008 1:56:27   
abi
Jaz delam do otrokovega 3 leta skrajšan del. čas in mi pripada cel dopust in cel regres.

Vse dobro,
* a b i *

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.10.2008 1:57:50   
Kerensa*
Meni pa ne user posted image ... a je to potem od kakšne kolektivne pogodbe odvisno al' kaj?... do sedaj je bil samo zakon.

(odgovor članu abi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.10.2008 2:01:41   
abi
Nimam pojma, je pa fajn user posted image , ker z polovično plačo brez vseh dodatkov na koncu res ne pride bohvekaj.

Vse dobro,
* a b i *

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.10.2008 2:04:09   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: abi
Nimam pojma, je pa fajn user posted image

To pa rade volje verjamem. user posted image

(odgovor članu abi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.10.2008 5:27:21   
2.2.
pripada ti vse

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.10.2008 6:18:01   
Udb
IZVIRNO SPOROČILO: žanka

Ravnokar sem zaključila s skrajšanim časom (žal) in iz prve roke - pripada ti CEL regres, cel DOPUST (se pravi toliko dni kot pri polnem del.času, s tem da se prav tako šteje po 4 ure). Malica in potni stroši ti pripadajo CELI.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.10.2008 7:48:26   
marty5
Tudi jaz sem delala krajši delovni čas in potrjujem, da ti pripada cel dopust, polni regres, v celoti povrnjeni potni stroški in malica. Edino kar je manjše, sorazmerno s krajšim urnikom, je plača. Prispevki za manjkajoče ure pa poravna država v višini minimalne plače.

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.10.2008 11:11:11   
sazi
Meni pa ne ... a je to potem od kakšne kolektivne pogodbe odvisno al' kaj?... do sedaj je bil samo zakon

Pripada ti vse CELO.
Saj je logično. Dopusta imaš npr. 20 dni. Če delaš polovičmi čas, je to 20x po pol "dneva" torej za delodajalca je ravno tako polovični strošek, saj ti za dopustniške dneve tudi plačuje samo pol pone plače. Dopusta imaš pa vseeno 20 dni. Če tebi ne pripada, so te malo prinesli naokoli.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.10.2008 11:46:03   
jakaracman
Pripada ti cel dopust in regres.Plačajo ti dopust 4 ure dnevno.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.10.2008 12:41:51   
čipka
Pripada ti cel dopust in regres.

Z letošnjim letom se je zakon spremenil!!!!!!!!!!!

In ti ne pripada več cel regres, ampak samo polovični, če imaš skrajšan del.čas za 4 ure.
To vem, ker je moj brat delodajalec v podjetju in je to potrdil.
Lahko pa tudi pogledate v zakon o delavnih razmerjih, pa boste vidle same.
Dopust ti pa pripada cel!
Sprememba je sam pri regresu!
Če pa veš delodajalec se še ni seznanil z novim zakonikom, je pa tok boljše za vas!user posted image

TUKAJ IMAŠ LINK IN SI PREBERI, KAKO JE PO-TANOVEM!

http://www.findinfo.si/DnevneVsebine/Aktualno.aspx?id=2556

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.10.2008 12:56:00   
čipka
http://www.ringaraja.net/forum/a_prav_zastopim_zakon_-_regres/m_2918463/tm.htm

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
28.10.2008 13:49:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: 2.2.

pripada ti vse

Tako je:

-cel regres
-komlet dopust
-cela delavna doba

Sem že pri prvi koristila in sedaj še pri drugiuser posted image

(odgovor članu 2.2.)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
28.10.2008 13:51:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: čipka

http://www.ringaraja.net/forum/a_prav_zastopim_zakon_-_regres/m_2918463/tm.htm

Ajaaaa?Ok,da se je šele sedaj spremenil,ko koristim do 6.-ega letauser posted image

(odgovor članu čipka)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
28.10.2008 20:16:45   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: čipka
Z letošnjim letom se je zakon spremenil! In ti ne pripada več cel regres, ampak samo polovični, če imaš skrajšan del.čas za 4 ure. To vem, ker je moj brat delodajalec v podjetju in je to potrdil. Lahko pa tudi pogledate v zakon o delavnih razmerjih, pa boste vidle same. Dopust ti pa pripada cel! Sprememba je sam pri regresu!

Ja, no... meni na polovični delovni čas pripada tudi sorazmerni del dopusta (tako mi piše tudi v Pogodbi o zaposlitvi)... in pa sorazmerni del regresa... edino, kar je polno, je zavarovanje (za 8 ur, kakor delovna doba)... pa celo malico in prevoz (mesečno vozovnico za mestni avtobus) imam obračunano.

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
29.10.2008 7:33:01   
marty5
Potrebno je ločiti delos krajšim delovnim časom, ki ga lahko vsakdo opravlja in delo s krajšim delovnim časom zaradi starševstva. To sta dve različni zadevi. Tudi glede na zgornji link - sem kopirala:

Po novem ZDR, ima delavec s sklenjeno pogodbo o zaposlitvi s krajšim delovnim časom, pravico do regresa sorazmerno delovnemu času, za katerega je sklenil pogodbo o zaposlitvi. Izjema pri tem je delavec, ki dela krajši delovni čas v skladu z 66. členom ZDR, kar pomeni, da dela krajši delovni čas v skladu s predpisi o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, predpisi o zdravstvenem zavarovanju ali predpisi o starševskem varstvu in ima pravice iz socialnega zavarovanja, kot če bi delal polni delovni čas. To pomeni, da ima pravico do plačila za delo po dejanski delovni obveznosti, druge pravice in obveznosti iz delovnega razmerja, pa kot delavec, ki dela polni delovni čas.

Kar prevedeno pomeni, da dobi plačo glede na ure, ki jih oddela, vse ostale pravice pa pripadajo za polni delovni čas. No, vsekakor upam, da se to ni spremenilo in se niti ne bo - ker če ne gremo 1 korak naprej in 2 nazaj pri lajšanju težav staršev user posted image

< Sporočilo je popravil marty5 -- 29.10.2008 7:36:26 >

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
31.10.2008 14:39:38   
janca
Se strinjam s predhodnicami. Pripada ti vse cel dopust, regres, malica, za prevoz pa kakor ste dogovorjeni, pa še trinajsta plača ali Božičnica.

Tudi jaz delam po štiri ure.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
31.10.2008 22:50:22   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: janca
Se strinjam s predhodnicami. Pripada ti vse cel dopust, regres, malica, za prevoz pa kakor ste dogovorjeni, pa še trinajsta plača ali Božičnica.

Božičnica ni obvezna po zakonu. Je dobra volja delodajalca.

(odgovor članu janca)
Neposredna povezava do sporočila: 23
31.10.2008 22:56:52   
skačica
tudi jaz dobim cel regres in ves dopust, nič sorazmerno. Samo plača je polovična. Potni stroški in malica pa celi. In tko tudi je prav.

Božičnica je pri nas povprečje 12plač,torej bom dobila pol božičnice,če jo bodo dali seveda. Do sedaj so jo,upam, da bo letos tudi,ker dobro poslujemo.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
1.11.2008 17:19:09   
janca
Sej regres tudi ne, če firma kao slabo posluje, ga ni treba izplačati.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?