|
RE: siten, jokav otrok 30.9.2008 11:03:34
|
|
|
|
sabina34
|
tole mi je znano...pri moji je bilo podobno, a toliko tezje, ker sva vecino casa sami in nisem mogla nicesar postoriti. Ko pa sva kje bili ali je kdo prisel naokoli, so jo hoteli ves cas ujckati..no pa sem se vzela v roke in tudi sama trmarila kot moja mala. seveda sem jo pocrkljala, a morala se je "nauciti" tudi sama zamotiti, sicer bi jo lahko ves cas nosila po rokah. v glavnem moras biti vztrajna, pusti jo na tleh, veliko se pogovarjaj z njo, a ne nosi je po rokah,, skratka, da ve, da si blizu. na zacetku je bilo tezko, a se splaca, bos videla. danes je moja mala stara 11 mesecev in pediatrinja ni mogla verjeti koliko stvari zna pokazat in oponasat razlicne zivali, po njeno seveda. medve sva se ves cas pgovarjali, ko sem likala, kuhala, pospravljala..podobno je bilo z dnevnim spanjem, a sem vztrajala..ko so pa zobki ali kaj drugega resnejsega, pa otrok potrebuje tvoje pozornost, ce pa je sit in previt, skratka, da mu nic ne manjka, pa se pogovarjaj z njim in obenem tudi drugim ne dovoli, da ti ga nonstop nosijo po rokah. pri nas je bilo nekaj zamere, a zal nimam babic in tasc in se koga, da bi jo ujckali, ko sva sami.. lp sabina
|
|
|