siten, jokav otrok (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


piba -> siten, jokav otrok (30.9.2008 10:37:31)

Zdravo punce,

Doma imamo 8 mesecev staro pupo.
Samo nosila bi se rada, pa veliko joka in sitnari. Sicer res, da ji izraščata obe zgornji enkici, a vseeno..............Punca lepo sedi, bauka (sama se še ne vsede), se postavlja na nogice, zna biti vesela in JE radovedna.
Ali so vaši otročki včasih tudi dobesedno sitni in skoraj samo jočejo, zahtevajo vso pozornost in to skoraj ves čas?  Kaj mi svetujete? Kako jo navaditi, da bi se malo sama igrala?  Ne vem kako jo noj zanimiram, da bi bila vsaj malo sama?

Uh, hvala za odgovore.




Doll -> RE: siten, jokav otrok (30.9.2008 10:39:02)

To je pač del obdobja,ki ga je treba tako kot pri vsakem dati čez z veliko potrpežljivostjo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Zelo sitkana je pa verjetno zaradi zobov,skoraj vedno najhujši so en




sabina34 -> RE: siten, jokav otrok (30.9.2008 11:03:34)

tole mi je znano...pri moji je bilo podobno, a toliko tezje, ker sva vecino casa sami in nisem mogla nicesar postoriti. Ko pa sva kje bili ali je kdo prisel naokoli, so jo hoteli ves cas ujckati..no pa sem se vzela v roke in tudi sama trmarila kot moja mala. seveda sem jo pocrkljala, a morala se je "nauciti" tudi sama zamotiti, sicer bi jo lahko ves cas nosila po rokah. v glavnem moras biti vztrajna, pusti jo na tleh, veliko se pogovarjaj z njo, a ne nosi je po rokah,, skratka, da ve, da si blizu. na zacetku je bilo tezko, a se splaca, bos videla. danes je moja mala stara 11 mesecev in pediatrinja ni mogla verjeti koliko stvari zna pokazat in oponasat razlicne zivali, po njeno seveda. medve sva se ves cas pgovarjali, ko sem likala, kuhala, pospravljala..podobno je bilo z dnevnim spanjem, a sem vztrajala..ko so pa zobki ali kaj drugega resnejsega, pa otrok potrebuje tvoje pozornost, ce pa je sit in previt, skratka, da mu nic ne manjka, pa se pogovarjaj z njim in obenem tudi drugim ne dovoli, da ti ga nonstop nosijo po rokah. pri nas je bilo nekaj zamere, a zal nimam babic in tasc in se koga, da bi jo ujckali, ko sva sami..
lp
sabina 




želva -> RE: siten, jokav otrok (30.9.2008 11:30:02)

če so zobki krivi, je to normalno. Mogoče jo tudi to moti, sa se sama ne vsede. Naša je bila ful sitna dokler se ni sama vsedla in se začela res dobro plaziti. Zdaj šiba do stvari, ki ji je všeč, raziskuje, se vsede, zaigra, ko jo mine, šiba po vseh štirih naprej, vstane, spet kaj zanimivega najde.. Mogoče bo treba potrpet dokler ne bo malo bolj mobilna




Volga -> RE: siten, jokav otrok (30.9.2008 12:15:28)

IZVIRNO SPOROČILO: piba

Punca lepo sedi, bauka


mene samo zanima, resno, kaj pomeni bauka? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




piba -> RE: siten, jokav otrok (30.9.2008 20:59:48)

Oprostite, morala bi zapisati, da kobaca. Po naše se to reče, da bauka.




Stran: [1]