pelin
|
Mi imamo pa ponavadi vsakega silvestra zgodnjo večerjo v ožjem družinskem krogu in so največkrat na tapeti ribje specialitete, ker jih imamo vsi radi in ker se ponavadi pri pripravi tu ven vrže moj dragi ....Tako ponavadi pripravi ribjo ploščo na kateri imamo različne morske zadevice...letos bodo to kozice, školjke, brancin, škarpena, pa kakšni dve pesti giric, kalamari...zraven še solata iz orjaškega lignja, skleda krompirja z blitvo, česnov kruh, skleda motovilca in rukole z jajci in fižolom... Kasneje pa smo ponavadi povabljeni h kakšnim prijateljem ali pa oni pridejo k nam. Tako bo tudi letos.Za takrat ponavadi že naprej pripravim kakšne narezke, namaze, narastke, slane prigrizke...skratka zadeve, ki se lahko počasi jedo cel večer....Posebej mi je všeč, če so na mizi tudi različne solate...žal pa sem se v teh letih že nekako izpela in bi rada dobila kakšen preprost preizkušen recept za kakšno dobro in ne čisto vsakdanjo solatko....Ponavadi spacam skupaj kakšno francosko, šobsko, testeninsko, tunino ali pa jajčno...potem se pa počasi konča moj repertoar... aja, sem šele sedajle videla, da se boste z ribami mastili že za kosilo...Kaj pa če bi si izbrala kakšno posebno kuhinjo, kot je mehiška, kitajska,...nekaj posebnega in ne vsakdanjega, pa ni rečeno, da nujno zakompliciranega...Mi smo imeli enkrat pri enih kolegih , kjer se nas je zbralo več, dogovor, da bomo imeli večer balkanske hrane...Vsak je prinesel kaj s seboj, tako, da smo se tistega večera res najedli pleskavic,čevapčičev, bureka, zelenjavnih in mesnih pit...ter na koncu obvezna sarmica...Hec je bil v tem, da nihče od nas ni iz juga, smo pa vsi ljubitelji takšne hrane in smo se po svoje to potrudili spacati skupaj...
< Sporočilo je popravil pelin -- 30.12.2011 14:50:58 >
|