|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   seznami DZ in potrebščin
26.5.2009 14:41:08   
mojcaziga
Počasi zaključujemo (ja, kar družinskouser posted image ) prvo šolsko leto. Uspešno smo prišli skoz, navdušenja še ni konec, definitivno p akomaj čakamo počitnice.
Me pa zanima ali ste na vaših šolah že dobili sezname potrebšin za naslednje šolsko leto oz. tisti, ki imate že starejše otroke, kdaj ste jih ponavadi dobili? Naše učiteljice se še niso čisto zjasnile kdaj bodo in ker sem v svetu staršev potem kličejo mene in že res ne vem kaj naj jim rečem. In sem si rekla, da bom za primerjavo povprašala še vas.

hvala in lep dan v senčki, ker pri nas je trnutno za crknt user posted image vroče

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: seznami DZ in potrebščin
26.5.2009 14:47:56   
Luni
Ponavadi dobijo seznam pri nas cca 14 dni pred zaključkom šole... mogoče tri tedne, prej sigurno ne

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.5.2009 15:27:46   
Felicita
naši se mi zdi ga prinesejo kak teden pred koncem... če ga niso lani celo skupej s spričevalom. ne bom pa trdila.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.5.2009 16:32:10   
Isabellabina
Moja drugorazrednica ga je prinesla ravno danes.Fant ,ki pa hodi v 6 razred pa ga še ni dobil.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.5.2009 17:06:02   
dalara
Mi smo dobili danes sezname potrebščin (2 in 4 razred) in jih moramo do jutri že vrniti

< Sporočilo je popravil dalara -- 26.5.2009 17:07:28 >

Neposredna povezava do sporočila: 5
26.5.2009 17:39:36   
gita10
Mi prav tako zaključujemo prvi razred in smo seznam dobili že v začetku maja. Učbenike dobijo brezplačno delavih zvezkov je 6 te pa sami naročamo in sicer:
- Besede gradijo svet 2; Jaz pa berem 2;Do sto zanimivo bo;Matematika- zbirka vaj; Glasba 2; Okolje in jaz 2;  1 velik črtan ter 1 velik brezčrtan zvezek ter peresnico.
Likovni material ( vodene, tempare,voščenke)

(odgovor članu dalara)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.5.2009 19:01:00   
mojcaziga
IZVIRNO SPOROČILO: gita10

Mi prav tako zaključujemo prvi razred in smo seznam dobili že v začetku maja. Učbenike dobijo brezplačno delavih zvezkov je 6 te pa sami naročamo in sicer:
- Besede gradijo svet 2; Jaz pa berem 2;Do sto zanimivo bo;Matematika- zbirka vaj; Glasba 2; Okolje in jaz 2;  1 velik črtan ter 1 velik brezčrtan zvezek ter peresnico.

Uh, dobri ste. Mi smo že za 1. razred dali za vse DZ in ostale potrebščine preko 200€, vse srednji cenovni razred. To je bilo seveda brez torbe. Imajo okoli 10 DZ, 4x tako lahko zvezke in 4 navadne zvezke, potem pa še nekaj likovnih zadev in je to to. Za 2. razred bo pa verjetno še kaka stvar več.

lp

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.5.2009 19:19:35   
gita10
Mi smo lani brez torbe in peresnice dali 55,00 eur, sedaj pa sem računala, da bodo delovni zvezki z poštnino ( sem naročila prek neta) 82,00 eur, druge stvari pa še kakšnih 30,00 zraven - tu nekje.
Sicer se jaz spomnem, da sem imela vsako leto novo torbo- ampak moj sin je boljši od mene- torba je kot nova,peresnica tudi, tako,da ne bo velike potrebe po nakupih.

Me pa zanima bolj, če ste vi dali okoli 200,00 in niste edini ( tudi po drugih šolah je tako) kako to zmorejo starše, ki so na minimalcu in imajo npr. 2 ali pa več otrok. Ali jim kdo to subvencionira.

Moževa sestrična v Švici ne da niti franka za šolske potrebščine, ker je šolanje brezplačno v državnih šolah in to oni jemljejo dobesedno.

Neposredna povezava do sporočila: 8
26.5.2009 19:27:21   
Isabellabina
Jaz imam tri šoloobvezne otroke in sem lansko leto dala za vse tri skupaj skoraj 650 e.Drugače imam pet otrok in sem doma .Subvencionira nam pa nihče Še malico imam polno plačljivo.Se mormo kar lepo znajdit tako pri potrebščinah kot pri vseh ostalih stvareh.Je pa ironija ,ker gre s septembrom hči na zdravstveno šolo in tam je vse zastonj...od učbenikov,vseh gradiv ,ki jih potrebujejo do malice oz.kosila.Kar nisem mogla verjet ,da bo končno res hodila v BREZPLAČNO ŠOLO!!!!!!!!!!!

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.5.2009 19:34:45   
mojcaziga

Me pa zanima bolj, če ste vi dali okoli 200,00 in niste edini ( tudi po drugih šolah je tako) kako to zmorejo starše, ki so na minimalcu in imajo npr. 2 ali pa več otrok. Ali jim kdo to subvencionira.

Kako zmorejo? Pojma nimam, ampak financirajo kar sami. Ali pa koristijo kako izrdno soc. pomoč, vkolikor je niso koristili v tem ketu za kaj drugega.
Pa saj ni tak problem nakup potrebščin, vsaj mesec je tudi hrana konkreten strošek, pa zmeraj nekam gredo, pa slučajno še kak jez. tečaj, pa plavanje/drsanje, šola v naravi/............, vse to nanese juhuhu denarja preko leta. Vsi godejo čez ceno vrtca, ampak pri nas se ta strošek ni s prehodom v šolo nič kaj bistveno zmanjšal.

lp

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.5.2009 19:52:31   
gita10
IZVIRNO SPOROČILO: big mamma

Jaz imam tri šoloobvezne otroke in sem lansko leto dala za vse tri skupaj skoraj 650 e.Drugače imam pet otrok in sem doma .Subvencionira nam pa nihče Še malico imam polno plačljivo.Se mormo kar lepo znajdit tako pri potrebščinah kot pri vseh ostalih stvareh.Je pa ironija ,ker gre s septembrom hči na zdravstveno šolo in tam je vse zastonj...od učbenikov,vseh gradiv ,ki jih potrebujejo do malice oz.kosila.Kar nisem mogla verjet ,da bo končno res hodila v BREZPLAČNO ŠOLO!!!!!!!!!!!

Zanimivo to pa nisem videla a je v večjih srednjih šolah tako ali je samo zdravstena izjema. No pa me  je končno v naši predragi in lepi Sloveniji nekaj pozitivno presenetilo.

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.5.2009 16:13:21   
al1*
Tudi naša šolarja sta že dobila seznam - od Kopije.
Za drugošolca smo naročili skoraj vse - in je okoli 120 € - nismo naročili edino barvic in voščenk, torba bo pa tudi od lani.

lp

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.5.2009 23:47:36   
valči
Za našega prvošolčka sem naročila delovne zvezke in zadeve,ki jih učitelji izberejo,okoli 110 evrov sem računala,da bo.Mislim,da je firma Kopija,je iz Maribora,njihova znamka je Ajda.Sem se na hitro odločila,da ne bom v vrsti stala v papirnici,ne vem pa,kakšne so cene v papirnicah.Ve katera?Se mi zdi,da je prav fajn tako naročat,dobiš na dom.Organizira pa šola.
Le torbe in pereske nismo naročili,bomo kupili nekje.

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.5.2009 7:28:29   
gogabojan
Pri nas so dobili v šoli ponudbo od MK. Edono od njih. Lansko leto so tudi dobili zadnji teden v maju.

Pri nas pa je tako, da šola ima za drugi razred in tretji razred brezplačne učbenike. Trije učbenike si lahko sposodimo v šoli brezplačno. Na koncu šol. leta pa nazaj vrnemo. Dva učbenika pa ima šola v sklopu predmeta pa kar v šoli, tako da še dva učbenika ni treba kupovati (likovni in glasba).

Tako, da, jaz sem kar zadovoljna s tem. Strošek samo DZ in samo delovne zvezke bomo odšteli malo manj kot 65 evrov.

Glede likovne vzgoje pa ima naša šola super zadevo. Oni vse kupijo, nam pa le računajo na položnici. Tako da jim stvari ni treba nositi v šolo, kar se tiče likovne, ali pa telovadbe.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.5.2009 5:57:11   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga
Me pa zanima ali ste na vaših šolah že dobili sezname potrebšin za naslednje šolsko leto oz. tisti, ki imate že starejše otroke, kdaj ste jih ponavadi dobili?

Mi smo seznam dobili ta teden. Polna cena za 7. razred 9-letke bo 350€ (za učbenike in DZ) + še cca. 100€ za ostale potrebščine (torba, zvezki, pisala itd.).

< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 30.5.2009 5:59:07 >

Neposredna povezava do sporočila: 15
30.5.2009 23:05:14   
dalara
Za šolsko leto 2009/10 ( prav tako že za prejšnje šolsko leto) je Ministrstvo za šolstvo in šport zagotovilo brezplačno izposojo iz učbeniških skladov od 1. do vključno 9. razreda OŠ.
Samo v vednost za tiste, ki pravite koliko morate plačati za učbenike.
Starši kupimo  DZ in potrebščine.

< Sporočilo je popravil dalara -- 30.5.2009 23:06:09 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
31.5.2009 0:27:31   
Isabellabina
IZVIRNO SPOROČILO: dalara

Za šolsko leto 2009/10 ( prav tako že za prejšnje šolsko leto) je Ministrstvo za šolstvo in šport zagotovilo brezplačno izposojo iz učbeniških skladov od 1. do vključno 9. razreda OŠ.
[/quo

Res je tako,da imamo učbenike brezplačno v izposoji v šolski knjižnici in to že tretje leto,pa kljub vsemu so DZ dragi ko žafran...recimo samo za matematriko v 6 razredu rabi 4 debele delovne zvezke(dva od njih sta vajenice),potem za angleščino dva DZ...nekaj stvari pa je napol praznih in jih sploh niso niti pogledali.....

(odgovor članu dalara)
Neposredna povezava do sporočila: 17
15.6.2009 20:51:24   
Moyca_
IZVIRNO SPOROČILO: dalara

ja pa ja, mi moramo plačat 18 € izposojo

(odgovor članu dalara)
Neposredna povezava do sporočila: 18
15.6.2009 20:52:24   
Moyca_
kaj si ne bi morali kopirat delovnih zvezkovuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
15.6.2009 21:35:46   
mojcaziga
IZVIRNO SPOROČILO: Moyca RR

ja pa ja, mi moramo plačat 18 € izposojo

To definitivno NI po zakonu, ker jim ministrstvo financira učbenike.

KOpirano:

Brezplačna izposoja učbenikovuser posted image
  Ministrstvo bo tudi v letu 2009 zagotovilo brezplačno izposojo učbenikov iz učbeniških skladov za vse učenke in učence od 1. do 9. razreda osnovne šole.
Ministrstvo bo vsem šolam zagotovilo sredstva, ki bi jih sicer šole prejele iz naslova izposojevalnine, glede na to, koliko učenk in učencev, si bo učbenike za šolsko leto 2009/2010 izposodilo iz učbeniškega sklada.

Podatke za povračilo stroškov iz naslova izposojevalnine za učbenike iz učbeniškega sklada bomo letos prvič zbirali elektronsko. Rok za vnos v aplikacijo bo predvidoma do petka 3. 7. 2009, podrobna navodila boste še prejeli. Za točnost vnesenih podatkov jamči ravnatelj/ica šole.

Ministrstvo bo šolam nakazalo sredstva predvidoma v mesecu septembru 2009.

Tako, da se kar postavite zase!
lp

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 20
15.6.2009 22:56:36   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Moyca RR
kaj si ne bi morali kopirat delovnih zvezkovuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Na to sem že jaz pomislila - sploh ni slaba ideja. Z vezavo vred pride pol ceneje. user posted image

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
28.6.2009 11:45:45   
KIKI****
IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga

Uh, dobri ste. Mi smo že za 1. razred dali za vse DZ in ostale potrebščine preko 200€, vse srednji cenovni razred. To je bilo seveda brez torbe. Imajo okoli 10 DZ, 4x tako lahko zvezke in 4 navadne zvezke, potem pa še nekaj likovnih zadev in je to to. Za 2. razred bo pa verjetno še kaka stvar več.

lp

Mojcaziga, daj mi prosim razloži, kok ste lahko dali tolk za 1. razred???? in to brez torbe???
Mene bo prišlo za sina 36 € DZ, učbenike si sposodi v šoli, za vse ostale potrebščine (zvezke, pisala, barvice,..ovitke,...) pa 20 €. Peresnica in torba bosta prišli 75 €, pol pa kupmo še copate in športne copate za telovadbo (30 €). in to bo skupaj prišlo cca 160 €, za likovni pribor, ki ga naročajo v šoli dobimo pa položnico v višini 17 €. SKUPAJ  slabih 180 €.

Neposredna povezava do sporočila: 22
28.6.2009 12:06:45   
karamela
Mi smo nekje sredi maja dobili za podpisat izjavo za brezplačno izposojo učbenikov v šoli za 2. razred. ter seznam delovnih zvezkov in vsega.
1. NA MARVRICO PO PRAVLJICO (BERILo) založba IZOLIT
2. DITIK OKOLJA 2, učbenik za spoz. okolja, MKZ
3. GLASBENA SLIKANICA 2, glasba DZS

delovni zvezki (kupimo sami)1. ABC 2  Poslušamo govorimo, pišemo beremo , samo 1 in 2 del zal. IZOLIT
2. Svet matematičnih čudes, 3. del. zvezki- dzs
3. računanje je igra 2, založba ANTUS

Delovni zvezki stanejo skupaj 52,00 eur. Torbo imamo od lani še čist ok peresnica tudi . nekaj nalepk in ovitkov je ostalo od lani, pa čist cele vodene barvice. za zvezke in ostale mislim da ne sme priti več kot 15,00 Eur. Copate je tudi ravno nove maja dobil.

lp

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 23
30.6.2009 8:54:12   
uursa
Glede kopiranja DZ: dvomim, da se lahko kopirajo, zaradi avtorskih pravic, ker se tudi knjig ne sme, razen kakšna stran, celih pa ne.

lp

(odgovor članu karamela)
Neposredna povezava do sporočila: 24
2.7.2009 21:48:27   
RoZala
Ok, zamudila sem rok do 30.6., da bi imeli 5% popusta na Piko za DZ in učbenike. Kmalu gremo na morje in me zanima ali naj zdaj kupim stvari za 1. razred ali počakam do avgusta. So proti koncu avgusta kakšni popusti in ali se sploh še dobijo vsi učbeniki in DZ? 

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Nadomestna in dopolnilna komunikacija
Oktober je mesec ozaveščanja o NDK, ki omogoča komunikacijo osebam s težavami govora. V Sloveniji pa se soočamo z izzivi...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.