|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   samo banane
29.10.2004 13:56:49   
mateja 26
Drage mamice.

Ker so med vami tudi bolj izkušene mamice od mene,se obračam na vas.Naša tamala bi jedla samo banane,ker drugega sadja ne mara in se zraven "zmrduje":(.To bi bilo še v redu,če bi jedla vsaj zelenjavo.:duda:Od časa do časa ji poskušam dat zelenjavo,kot tudi danes.Dala sem ji bučke in krompir,dodala malo margarine,malo pril.mleka in vse skupaj zmiksala.To je bil samo jok:duda:.Že po nekaj žličkah je vse skupaj zbruhala.:(Malo me skrbi zaradi vitaminov.Z banano ne bo dobila vseh.Mleko pa tudi kmalu ne bo zadostovalo.

Kaj mi svetujete?

Obupana in zaskrbljena mamica Mateja:zmeden:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   samo banane
29.10.2004 14:15:42   
neja23
Draga Mateja
Tudi moja Neja ni holela jesti nobenega sadja in zelenjave, ki sem ji jo jaz tako z užitkom pripravljala:zmeden:,pa sem poskusila z kašicami iz trgovine.In glej ga zlomka ,na žalost :(je jedla peav to .Ni bilo vprašanje kaj smo ji ponudili jedla je vse.Nato pa smo ji postopoma začeli pripravljati hrano zopet doma.Sedaj pri desetih mesecih je vse,kar ji ponudimo samo otroške hrane ne.

Nič ne bodi obupana tudi tvoja bo š časoma jedla raznovrstno hrano

Lep pozdrav:sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   samo banane
29.10.2004 14:19:28   
Anonimen
Pa za začetek začni zmiksani banani dodajati npr. kivi. Malo, da se bo počasi navadila. Potem pa pomarančo itd. Ali pa poskusi, če bi jedla sam pire krompir, brez zelenjave. Potem pa počasi dodajaš zelenjavo. Najprej mogoče korenček, skuhan skupaj s krompirjem, pa narejen tako kot pire, pa potem postopno še drugo zelenjavo. Pa kam še lahko daš zelenjavo? V polento na primer. Najprej poskusi, če bo jedla polento, pa potem dodajaj. Ali pa rižu. Pa kus kus sem jaz kuhala mojemu malčku. Tja tudi lahko dodaš zelenjavo. Nekaj od tega bo pa že jedla. Če ne pa začni počasi z jogurti ali skutkami. Čimveč različnih okusov, saj vseno, če ne bo hotela jesti. Pa drugič spet drugega. Ali pa puding. Čimveč okusov naj se navadi.

(odgovor članu mateja 26)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   samo banane
29.10.2004 14:25:54   
mateja 26
Hvala splišni,ampak ne vem,če že lahko je skutke,jogurte,itd.Stara je šele 5 mesecev.
RAVNO DANES:bravo::bravo::bravo::rozica::sloncek::torta:

(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   samo banane
29.10.2004 14:32:45   
tina.nika
Čestitke za pet mesecev.:love::torta::darilo::rozica:Tudi naša Nika na začetku ni rada jedla, vse kar sem ji skuhala se je nazadnje našlo konec v wc. Sedaj ( 8 mesecev) pa je vse.Tudi tvoja pikica bo sčasoma začela jesti ostalo hrano in ne samo banane.
Mislim pa da je nekaj časa nazaj potekala debata tudi o tem katero zelenjavo primešaš k sadju. Pomagaj si z iskalnikom.
lp, Tina:sloncek:

(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   samo banane
29.10.2004 14:41:37   
žabica
Saj se še nikamor ne mudi. Pusti nekaj časa, nato pa spet poskusi. Naša je bila glede hrane zelo zbirčna, potem pa sem ugotovila, da opazuje ko sem sama jedla sadnje. Vzela sem jabolko in sem z žličko malo postrgala, da je lahko poizkusila. Na isti način sem potem delala tudi z zelenjavo.

Čestitam za rojstni dan::bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   samo banane
29.10.2004 14:42:29   
žabica
Se opravičujem. Tako hitim, da se mi mimogrede prikrade kakšen tiskarski škrat.

Ops:rozica:

(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   samo banane
29.10.2004 14:48:08   
Urša
Pri nas so ble tud aktualne samo kupljene kašice (Hipp, Allete). :zmeden: Karkoli sm skuhala, ni hotla. Sm se kr mal sekirala, ampak sem si mislila, da že bo, ko bo hotla. In zdaj pri skoraj 8h mesecih je kosilo njen najljubši obrok. Obožuje zelenjavo, katerokoli, riž, kuskus, najbolj pa ajdovo kašo. :muca:

(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   samo banane
29.10.2004 15:22:29   
beti 1
Moj je bil tud nekaj časa nor na banane, pa sem mu potem dajala banane s krompirjem, pa s korenčkom, pa z ostalim sadjem, potem je pa počasi prešaltal in zdaj ima tudi on najraje od vsega kosilo (zelenjava, priloga, malo meseka, al pa tud ne,...). Ampak to nekako od 9 meseca naprej. Morajo pa bit v zelenjavi začimbe (majaronček, origano, koper, čebula, česen), če ne se zmrduje. Nimaš kaj jaz mam rada začimbe in sem si tko kuhala v nosečnosti, zdaj pa še njemu.

Saj se vama nikamor ne mudi, jaz sem mu začela dodajat šele pri 6 mesecih, nekako pri sedmih sva prešaltala na dva obroka, zdaj pri desetih jih ima pa 5.

lp
beti 1

(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   samo banane
29.10.2004 15:29:02   
BARBARA R.
ojla!
Jaz tudi mislim,da je prezgodaj.Kristino sem začela uvajat takoj,ko je bila stara 4 mesece.Seveda po par žličk,vendar ji ni nič odgovarjalo.Sedaj,tri tedne kasneje pa je jabolka,jabolko + suhe slive,jabolka + hruška,jabolka + baby korenček in pa žitno mlečno kašo.
Tako,da morda res nebi hitela in skrbela.

Pa uspešno!

:muca:

(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   samo banane
29.10.2004 21:40:44   
Dadi
Poskušaj zmiksat med zelenjavo nekaj banane.

(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   samo banane
30.10.2004 8:22:33   
Anonimen
Čestitke za pet meseec! Ja, Mateja, to pa priznam, da sem že pozabila, kdaj lahko začnejo jesti take stvari. To gotovo ti bolj spremljaš.

(odgovor članu mateja 26)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




dojencek
v3sn4

Z dojenckom na letalo!?

da (54%)

ne (46%)


Število vseh glasov: 41

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!