samo banane (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

mateja 26 -> samo banane (29.10.2004 13:56:49)

Drage mamice.

Ker so med vami tudi bolj izkušene mamice od mene,se obračam na vas.Naša tamala bi jedla samo banane,ker drugega sadja ne mara in se zraven "zmrduje":(.To bi bilo še v redu,če bi jedla vsaj zelenjavo.:duda:Od časa do časa ji poskušam dat zelenjavo,kot tudi danes.Dala sem ji bučke in krompir,dodala malo margarine,malo pril.mleka in vse skupaj zmiksala.To je bil samo jok:duda:.Že po nekaj žličkah je vse skupaj zbruhala.:(Malo me skrbi zaradi vitaminov.Z banano ne bo dobila vseh.Mleko pa tudi kmalu ne bo zadostovalo.

Kaj mi svetujete?

Obupana in zaskrbljena mamica Mateja:zmeden:

neja23 -> samo banane (29.10.2004 14:15:42)

Draga Mateja
Tudi moja Neja ni holela jesti nobenega sadja in zelenjave, ki sem ji jo jaz tako z užitkom pripravljala:zmeden:,pa sem poskusila z kašicami iz trgovine.In glej ga zlomka ,na žalost :(je jedla peav to .Ni bilo vprašanje kaj smo ji ponudili jedla je vse.Nato pa smo ji postopoma začeli pripravljati hrano zopet doma.Sedaj pri desetih mesecih je vse,kar ji ponudimo samo otroške hrane ne.

Nič ne bodi obupana tudi tvoja bo š časoma jedla raznovrstno hrano

Lep pozdrav:sloncek::sloncek::sloncek:

Anonimen -> samo banane (29.10.2004 14:19:28)

Pa za začetek začni zmiksani banani dodajati npr. kivi. Malo, da se bo počasi navadila. Potem pa pomarančo itd. Ali pa poskusi, če bi jedla sam pire krompir, brez zelenjave. Potem pa počasi dodajaš zelenjavo. Najprej mogoče korenček, skuhan skupaj s krompirjem, pa narejen tako kot pire, pa potem postopno še drugo zelenjavo. Pa kam še lahko daš zelenjavo? V polento na primer. Najprej poskusi, če bo jedla polento, pa potem dodajaj. Ali pa rižu. Pa kus kus sem jaz kuhala mojemu malčku. Tja tudi lahko dodaš zelenjavo. Nekaj od tega bo pa že jedla. Če ne pa začni počasi z jogurti ali skutkami. Čimveč različnih okusov, saj vseno, če ne bo hotela jesti. Pa drugič spet drugega. Ali pa puding. Čimveč okusov naj se navadi.

mateja 26 -> samo banane (29.10.2004 14:25:54)

Hvala splišni,ampak ne vem,če že lahko je skutke,jogurte,itd.Stara je šele 5 mesecev.
RAVNO DANES:bravo::bravo::bravo::rozica::sloncek::torta:

tina.nika -> samo banane (29.10.2004 14:32:45)

Čestitke za pet mesecev.:love::torta::darilo::rozica:Tudi naša Nika na začetku ni rada jedla, vse kar sem ji skuhala se je nazadnje našlo konec v wc. Sedaj ( 8 mesecev) pa je vse.Tudi tvoja pikica bo sčasoma začela jesti ostalo hrano in ne samo banane.
Mislim pa da je nekaj časa nazaj potekala debata tudi o tem katero zelenjavo primešaš k sadju. Pomagaj si z iskalnikom.
lp, Tina:sloncek:

žabica -> samo banane (29.10.2004 14:41:37)

Saj se še nikamor ne mudi. Pusti nekaj časa, nato pa spet poskusi. Naša je bila glede hrane zelo zbirčna, potem pa sem ugotovila, da opazuje ko sem sama jedla sadnje. Vzela sem jabolko in sem z žličko malo postrgala, da je lahko poizkusila. Na isti način sem potem delala tudi z zelenjavo.

Čestitam za rojstni dan::bravo::bravo::bravo:

žabica -> samo banane (29.10.2004 14:42:29)

Se opravičujem. Tako hitim, da se mi mimogrede prikrade kakšen tiskarski škrat.

Ops:rozica:

Urša -> samo banane (29.10.2004 14:48:08)

Pri nas so ble tud aktualne samo kupljene kašice (Hipp, Allete). :zmeden: Karkoli sm skuhala, ni hotla. Sm se kr mal sekirala, ampak sem si mislila, da že bo, ko bo hotla. In zdaj pri skoraj 8h mesecih je kosilo njen najljubši obrok. Obožuje zelenjavo, katerokoli, riž, kuskus, najbolj pa ajdovo kašo. :muca:

beti 1 -> samo banane (29.10.2004 15:22:29)

Moj je bil tud nekaj časa nor na banane, pa sem mu potem dajala banane s krompirjem, pa s korenčkom, pa z ostalim sadjem, potem je pa počasi prešaltal in zdaj ima tudi on najraje od vsega kosilo (zelenjava, priloga, malo meseka, al pa tud ne,...). Ampak to nekako od 9 meseca naprej. Morajo pa bit v zelenjavi začimbe (majaronček, origano, koper, čebula, česen), če ne se zmrduje. Nimaš kaj jaz mam rada začimbe in sem si tko kuhala v nosečnosti, zdaj pa še njemu.

Saj se vama nikamor ne mudi, jaz sem mu začela dodajat šele pri 6 mesecih, nekako pri sedmih sva prešaltala na dva obroka, zdaj pri desetih jih ima pa 5.

lp
beti 1

BARBARA R. -> samo banane (29.10.2004 15:29:02)

ojla!
Jaz tudi mislim,da je prezgodaj.Kristino sem začela uvajat takoj,ko je bila stara 4 mesece.Seveda po par žličk,vendar ji ni nič odgovarjalo.Sedaj,tri tedne kasneje pa je jabolka,jabolko + suhe slive,jabolka + hruška,jabolka + baby korenček in pa žitno mlečno kašo.
Tako,da morda res nebi hitela in skrbela.

Pa uspešno!

:muca:

Dadi -> samo banane (29.10.2004 21:40:44)

Poskušaj zmiksat med zelenjavo nekaj banane.

Anonimen -> samo banane (30.10.2004 8:22:33)

Čestitke za pet meseec! Ja, Mateja, to pa priznam, da sem že pozabila, kdaj lahko začnejo jesti take stvari. To gotovo ti bolj spremljaš.

Stran: [1]