|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   rh -
25.2.2006 18:52:51   
mojbu
Pozdravljene!

Sem nova med vami. Pred trem dnevi sem izvedela, da sem noseča (3t), pa bi rada, da mi nekaj pomagate.
Pred 6-imi leti sem splavila. Od takrat nisem bila pri ginekologu (vem ja!). Zdaj pa me je ful strah, da bo kaj narobe. Mislim, da sem Rh negativna. Brala sem ta članek na Med.over.net:

Približno 15 % vseh ljudi je Rh negativnih. Če ste ena izmed njih boste imeli težave v nosečnosti samo, če zanosite Rh pozitivnega otroka. Vajini krvni skupini nista skladni. Prvega otroka to ne prizadene, lahko pa imate težave pri ponovnih nosečnostih. Če imate Rh pozitivnega otroka, vi pa ste Rh negativni vam bodo verjetno kmalu po porodu dali injekcijo anti- Rh-globulinov, ki skoraj vedno preprečijo težave pri ponovni nosečnosti. Ponekod dajo injekcijo že med nosečnostjo.

Zdaj pa me malo skrbi. Kaj lahko imam kakšne komplikacije?

Drugače me vse nekaj ščipa v sp. delu trebuha, pa sem brala, da je to normalo. No, če to odmislim, ne ščipa več :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: rh -
25.2.2006 19:27:15   
Anonimen
Prvo injekcijo v primeru Rh - dajo šele nekje proti sredini nosčenosti in prav gotovo to storijo z nekim razlogom. Če bi tvoja prva nosečnost lahko predstavljala kakšen problem zaradi RH faktorja v naslednjih nosečnostih, sem prepričana, da bi te injekcije dajali takoj, ko bi ženska izvedela, da je noseča. Verjetno se protitelesa, zaradi katerih injekcijo dajo, začnejo tvoriti pozneje in ne takoj na začetku nosečnosti. V glavnem, nimaš nobenega razloga za zaskrbljenost.

(odgovor članu mojbu)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
25.2.2006 19:27:42   
Mina1
Nič posebnega, veš, zato ne skrbiuser posted image .

Mi 4-je smo vsi A negativni. Gre za to, da dobiš injekcijo proti koncu nosečnsoti, v 28.t in to je to. Pa še po nosečnosti. Glih ta injekcija prepreči, da bi bilo kaj narobe in tako.

Torej res ne skrbi. Je bilo pa včasih (dolgo nazaj) dejansko problem, ker so lahko mamice med porodom umrle ali pa se je kje drugje zapletno, pri otročku recimo.

Meni so rekli, da imam svojo zvezdo pod soncem, ke sem najšla partnerja z isto krvno grupo, torej A negativno in da je to najboljša kombinacija. Jih je pa malo in jih je težko najtiuser posted image user posted image user posted image . Tudi oba fantka sta A negativna, kar je verjetno za nekaj dobro in tako.

Lepo nosečnost ti želimuser posted image .

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu mojbu)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.2.2006 19:29:42   
total
Jaz sem tudi Rh - in je bilo vse vredu.V 28.tednu dobiš enekcijo,kar je jaz nisem ker je moja gin. pozabila,ampak je bilo na srečo vse ok. Otrok ma isto krvno skupino kot jaz,zato ni bila potrebna enekcija po porodu.

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu mojbu)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.2.2006 19:55:12   
bena
Tudi sama sem Rh negativna. Kolikor sem jaz razumela literaturo, ki sem jo med nosečnostjo preštudirala v zvezi s tem, Rh neg faktor ne pomeni nobene nevarnosti za otroka med prvo nosečnostjo, pač pa le za naslednje. Zato dobi vsaka nosečnica z Rh negativnim faktorjem v 28. tednu RhOgam injekcijo, po porodu pa le tista nosečnica, ki je rodila otroka z Rh pozitivnim faktorjem. Tudi nosečnost, ki se konča s splavom se šteje za nosečnost, zato je potrebno tudi v tem primeru matere zavarovati z RhOgam injekcijo. V kolikor mati z Rh neg faktorjem med nosečnostjo ni dobila odmerka RhOgam, se lahko naslednja nosečnost konča s splavom, otrok je lahko prizadet in še kar nekaj možnih komplikacij je, ki se jih sedaj vseh ne spomnim.

(odgovor članu mojbu)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.2.2006 20:38:43   
Gina
V bistvu so ti že vse razložile. Jaz sem tudi rh-. Problem bi lahko bil samo, če bi bil tvoj user posted image  rh+, pa če bi maliuser posted image  podedoval rh+ po njem, in to samo pod pogojem, da je bilo detece, ki si ga splavila tudi rh+, pa še to pod pogojem, da je tvoja kri prišla v stik z njegovo, pa še to ČE ti ne bi po splavu dali imunoglobulina, ki zmede tvoje celice "napadalke", da tega tujka (rh plusa) ne zaznajo. Vidiš, veliko če-jev je. Polega tega ti nisi nič v nevarnosti, so pa bili v "starih" časih v nevarnosti otroci, ki jih je mamina rh- kri napadla, da so jim morali ob rojstu vso kri zamenjati. Danes se to ne dogaja več, že v časih naših staršev se ni, ker so naše matere, pa sem jaz gotovo starejša kot ti, že dobile  zaščitne injekcije proti temu. Danes jih nosečke dobimo že tudi med nosečnostjo, pa še po porodu, če je otrok rhd+, ga takoj testirajo. (če pa pozabijo, kar se je meni zgodilo v ljubljanski porodnišnici, jih pa raje spomni oz. vprašaj, če so to naredili). Tako da nič bat, nobene panike ni.

(odgovor članu bena)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.2.2006 9:53:22   
mimica
Tudi jaz sem RH - in je re vse tako kot so napisale predhodnice. Kaj pa ko si imela splav? Si dobila tudi takrat injekcijo ? Namreč vsaka RH- ženska mora dobit RhOgam injekcijo pri vsaki krvavitvi ( ki je seveda med nosečnostjo ). Torej če imaš npr. 3x SS dobiš 3x to injekcijo.

(odgovor članu mojbu)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.2.2006 14:45:17   
Felicity
Jaz sem tudi rh-, pri odvzemu krvi med nosečnostjo, so pa ugotovili, da imam še neko podskupino pozitivno, tako da sploh nisem potrebovala injekcije.
Ko boš dala kri, ti bodo itak vse razložili.
Injekcijo pa drugače dobiš okoli 28 tedna.

(odgovor članu mojbu)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.2.2006 15:02:11   
rija
Ne sekiraj se: naredili ti bodo ICT test in takrat se vidi, ali je kaj narobe ali ne...meni so ga v celi nosečnosti kar trikrat, pa je bilo vedno negativno. Po porodu pa tudi brez problemov, ker je mali tudi negativen.

(odgovor članu mojbu)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.2.2006 20:32:44   
KODA
Tudi jaz sem rh-.Med prvo nosečnostjo sem dobila zaščito šele po porodu,ker taprvi otrok še ni izpostavljen temu.
V tadrugi nosečnosti sem dobila zaščito po predhodnem negativnem ICT v 28 tednu.Nato pa še po porodu.Oba sta bila +,po možu.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.2.2006 7:52:19   
MegiT
Pozdravljena, v resnici so ti predhodnice že vse lepo napisale. Sama sem z zdr. "foha" in ti lahko zagotovim, da je za nas, RH negativne nosečke v današnjem času res poskrbljeno.
Tudi sama sem pred pol leta imela ss- dobila RhoGAM, prav tako v trenutni nosečnosti v 28. tednu, tako, da- veseli se vsakega znaka nosečnosti- tudi rahlega špikanja na začetku, to vse spada zraven. Vse lepo ti želim.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.2.2006 14:58:53   
sarazan
Jaz sem B- negativna, mož 0- pozitiven. Imava punčko B- pozitivno.

V 28. tednu in dan po porodu sem dobila injekcijo, ki preprečuje zaplete v naslednji nosečnosti. ->Lahko bi se zgodilo, da bi moje telo tvorilo protitelesa, ki bi plod zaznali kot tujek in bi imela spontane splave,...
Zdaj pa tega strahu ni, ker sem bila v pretekli nosečnosti ustrezno preventivno "zdravljena".

(odgovor članu MegiT)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.2.2006 11:49:31   
mojbu
Hvala vsem, sem se pomirla :)

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Vse, kar morate vedeti o carskem rezu
Carski rez 2-4x bolj ogroža zdravje in življenje bodoče matere kot vaginalni porod, zaradi številnih zapletov od krvavit...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......