Gina -> RE: rh - (25.2.2006 20:38:43)
|
V bistvu so ti že vse razložile. Jaz sem tudi rh-. Problem bi lahko bil samo, če bi bil tvoj [sm=love.gif] rh+, pa če bi mali[sm=duda.gif] podedoval rh+ po njem, in to samo pod pogojem, da je bilo detece, ki si ga splavila tudi rh+, pa še to pod pogojem, da je tvoja kri prišla v stik z njegovo, pa še to ČE ti ne bi po splavu dali imunoglobulina, ki zmede tvoje celice "napadalke", da tega tujka (rh plusa) ne zaznajo. Vidiš, veliko če-jev je. Polega tega ti nisi nič v nevarnosti, so pa bili v "starih" časih v nevarnosti otroci, ki jih je mamina rh- kri napadla, da so jim morali ob rojstu vso kri zamenjati. Danes se to ne dogaja več, že v časih naših staršev se ni, ker so naše matere, pa sem jaz gotovo starejša kot ti, že dobile zaščitne injekcije proti temu. Danes jih nosečke dobimo že tudi med nosečnostjo, pa še po porodu, če je otrok rhd+, ga takoj testirajo. (če pa pozabijo, kar se je meni zgodilo v ljubljanski porodnišnici, jih pa raje spomni oz. vprašaj, če so to naredili). Tako da nič bat, nobene panike ni.
|
|
|
|