|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   rezervacija vrtca za drugega otroka, podaljša...
3.8.2010 12:25:26   
svš
Svojega otroka sem vpisala v vrtec s 1.9.2010, sedaj pa sem dobila odločbo o podaljšanju porodniške, tako, da bo otrok lahko šel v vrtec šele novembra. V pogodbo so nam zapisali: " V primeru, da so starši svojega otroka vpisali v vrtec s 1.9. v tekočem koledarskem letu, otroka pa s tem datumom niso vključili v vrtec, kljub temu, da izpolnjuje starostni pogoj vključitve v vrtec, morajo za čas od 1.9 vse do dejanske vključitve v vrtec, mesečno na podlagi sklepa Občine Odranci plačevati rezervacijo v višini 30% cene programa, v katerega je otrok vpisan na podlagi vpisnega lista."

Na sestanku sem vprašala, kako je v primeru podaljšanje porodniške, pa so mi odgovorili, da se vseeno plača rezervacija, ki v mojem primeru znaša 120 EUR. Naj še razložim, da je to moj drugi otrok v vrtcu in bi v primeru, da vstopi s 1.9. v vrtec bil oproščen plačila, sedaj pa moram za prvega plačati vrtec (140 EUR), za drugega pa rezervacijo, kar pa meni nekako ne gre skupaj.

Zasledila sem tudi, da je ministrstvo za šolstvo in šport eno občino opozorilo, da zaračunavanje prostega mesta v vrtcu pravno ni dopustno in je občina vsem staršem, ki so plačali rezervacijo morala denar vrniti.

Kaj menite vi in na koga se naj se na ministrstvu obrnem oz. koga naj vprašam, kako je z rezervacijo v mojem primeru?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: rezervacija vrtca za drugega otroka, poda...
3.8.2010 12:33:55   
nejcko
Jaz sem imela podoben primer, ampak nisem nič plačevala. Ta mlajša bi morala začeti hoditi v vrtec januarja letos, pa so mi podaljšali porodniško za 3 mes, tako da je štartala šele aprila. Nisem pa dobila nobenega takega pisma, tudi na pogodbi ni nič takega pisalo. Gre pa za vrtec v LJ.
Zgleda, da je odvisno od vrtca do vrtca oz. od občine do občine.

Upam, da ti uspe stvari poštimati.

(odgovor članu svš)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.8.2010 12:48:10   
soncnica 3
Pokliči na ministrstvo za šolstvo in se pozanimaj, potem pa še  na vašo občino na oddelek za družbene dejavnosti.

Upam, da boš lahko uredila v vašo korist. Sicer pa imaš papirje, da so ti podaljšali porodniško in kaj bi potem na občini še radi?!

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.8.2010 12:56:51   
eva1
Meni so rekli, da če bomo dobili podalšano, naj pridem samo s papirji tja, da vidijo da je res in ok..nič rezervacije ali karkoli podobnega!

Dajte mi povedat, a zdej res tako neradi podaljšajo porodniško? na podlagi česa so vam pa jo podaljšali, če lahko vprašam? Pa koliko prej ste oddali vlogo?

(odgovor članu soncnica 3)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.8.2010 13:00:00   
svš
Ja res je da neradi podaljšajo. Moja teta dela na CSD in je rekla, da je večina vlog negativnih.

Mi pa smo dobili podlajšano zaradi alergij na hrano, atopijskega dermatitisa in motenega nevrološkega razvoja. Torej smo imeli kar tri razloge po njihovem pravilniku.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.8.2010 13:03:12   
eva1
Ma jst ta njihov pravilnik sploh ne razumem..ker je tko dvoumno napisan..sicer jst upam, da nam bodo podaljšalirazlog-nefukncijska 1 ledvička, nefrostoma, potem odstranitev te ledvice, povečan krvni pritsik, ki upamo da se bo sedaj po operaciji normaliziral..kok prej pa morm oddati vlogo? je 1 mesec dovolj?

(odgovor članu svš)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.8.2010 13:03:17   
svš
Sem pozabila še napisati, da sem vlogo oddalala 12.7, ker sem čakala še en izvid, porodniška bi mi potekla 11.8, odločbo pa sem dobila 28.7 - se mi zdi, da je določeno, da mora komisija odločiti v 15 dneh. 

(odgovor članu svš)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.8.2010 13:07:02   
svš
Jaz mislim, da bo v vašem primeru vloga pozitivna. Teta je rekla, da so predvem negativna mnenja za tiste, ki hodijo le v razvojno ambulanto, prej pa so vsem tem kar podaljšali.

(odgovor članu svš)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.8.2010 13:14:34   
eva1
Hvala!
jaz tudi upam, da bo, glede na to, kok sva prehodila po bolnicah, bi lahko podaljšali da nadoknadiva izgubljen časuser posted image

(odgovor članu svš)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.8.2010 13:14:41   
nejcko
ja, zdaj so zelo posostrili kriterije. Včasih so prav nelogični, lahko prebereš na raznih debatah tukaj user posted image . Mi smo eni od srečnežev, da so nam podaljšali porodniško samo na podlagi diagnoze, zaradi katere hčerka spada v rizično skupino, in pa motoričnega zaostanka.
so pa mamice, katerih otroci imajo en kup diagnoz, pa jim je uspelo šele po pritožbi ali pa celo tudi po tem ne user posted image

Srečno.

(odgovor članu svš)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.8.2010 13:21:52   
livia
Meni so tudi podaljšali, pa nisem nič plačevala, še posebej ne za drugega otroka.
Podobno je sedaj s poletnimi rezervacijami. Rezervacijo oddaš samo za prvega otroka, za drugega ne daš nič, ker itak nič ne plačuješ. Po mojem so v vrtcu malo zabluzili.
Ne pozabi pa oddati vloge za oprostitev plačila za drugega otroka.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.8.2010 16:02:00   
janapan
mislim, da ne bi smela plačat

< Sporočilo je popravil janapan -- 3.8.2010 16:03:56 >

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.8.2010 16:09:51   
zmajaz
Pa tu ja ni nobene logike - če bo otrok v vrtcu, ne boš plačevala nič, ker je drugi otrok, če bo pa doma, boš pa plačevala 30%??? user posted image  Obrni se najprej na občino (oddelek za družbene dejavnosti, ki to ureja), če ne pa magari na ministrstvo, če tu ne boš nič dosegla.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Vnetje oči (konjunktivitis) pri otroku
Vnetje oči je pri otroku lahko dokaj pogost pojav. Kadar se pojavi v vrtcu ali šoli, se po navadi prenaša iz otroka na o...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......