svš -> rezervacija vrtca za drugega otroka, podaljšanje porodniške (3.8.2010 12:25:26)
|
Svojega otroka sem vpisala v vrtec s 1.9.2010, sedaj pa sem dobila odločbo o podaljšanju porodniške, tako, da bo otrok lahko šel v vrtec šele novembra. V pogodbo so nam zapisali: " V primeru, da so starši svojega otroka vpisali v vrtec s 1.9. v tekočem koledarskem letu, otroka pa s tem datumom niso vključili v vrtec, kljub temu, da izpolnjuje starostni pogoj vključitve v vrtec, morajo za čas od 1.9 vse do dejanske vključitve v vrtec, mesečno na podlagi sklepa Občine Odranci plačevati rezervacijo v višini 30% cene programa, v katerega je otrok vpisan na podlagi vpisnega lista." Na sestanku sem vprašala, kako je v primeru podaljšanje porodniške, pa so mi odgovorili, da se vseeno plača rezervacija, ki v mojem primeru znaša 120 EUR. Naj še razložim, da je to moj drugi otrok v vrtcu in bi v primeru, da vstopi s 1.9. v vrtec bil oproščen plačila, sedaj pa moram za prvega plačati vrtec (140 EUR), za drugega pa rezervacijo, kar pa meni nekako ne gre skupaj. Zasledila sem tudi, da je ministrstvo za šolstvo in šport eno občino opozorilo, da zaračunavanje prostega mesta v vrtcu pravno ni dopustno in je občina vsem staršem, ki so plačali rezervacijo morala denar vrniti. Kaj menite vi in na koga se naj se na ministrstvu obrnem oz. koga naj vprašam, kako je z rezervacijo v mojem primeru?
|
|
|
|