Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: recepti za kruh - kruhomat 9.1.2008 11:16:27
|
|
|
|
Maxica
|
A zraven nisi dobila knjižice z recepti? Poglej malo na Kulinariko, tam imaš dosti tega. Na pamet ti pa jaz ne znam nobenega napisati, tako da ti lahko zaenkrat le toliko pomagam.
_____________________________
Sami sončki okrog mene :)
|
|
|
|
RE: recepti za kruh - kruhomat 9.1.2008 11:29:34
|
|
|
|
puncica
|
Ker sama tud nisem privrženc belega kruha delam tegale KLIK in je zame čist ok, moj pa pravi da je preveč zbit zato za njega in otroke delam iz moke tip 850 pa semeni kr po receptu iz knjižice za bel kruh, pa je tud čist ok, samo še zdej ne vem zakaj hudiča je čez nekaj dni kot žagona če me kdo razsvetli bom blazno vesela
|
|
|
|
RE: recepti za kruh - kruhomat 9.1.2008 14:47:44
|
|
|
|
NinKa
|
Biba, saj na koncu v knjižici z navodili je vsaj pri meni cel kup receptov...sicer so vmes dost "eksotični" ampak večina je čist ok, vsaj na približno. Sama tut nisem pristaš belega kruha...večinoma si pečem sončničnega ali rženega, ampak to iz mešanice moke.
|
|
|
|
RE: recepti za kruh - kruhomat 9.1.2008 14:56:45
|
|
|
|
robinzon
|
Glede drobljivosti kruha in žagovine je odgovor čisto preprost. Ne morete si mislit, kaj vse dajejo notri, da je kruh tak kot je. Razne aditive, emulgatorje, rahljalce, poleti še sredstva proti plesni ....
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 9.1.2008 15:13:36
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: recepti za kruh - kruhomat 9.1.2008 15:35:03
|
|
|
|
puncica
|
Ma ja res mi ni jasno zakaj je tak žagast po treh dneh, kako pa naj dam sveži kvas noter, ker je baje ful važno da je na koncu kvas pa je potem to ok, če ga daš na koncu in svežega in sploh ne vem koliko, ker v receptu so samo merice za suhi kvas. Pa najbolj me moti ker v vseh receptih v knjižici je dodano mleko v prahu zakaj že?
|
|
|
|
RE: recepti za kruh - kruhomat 10.1.2008 14:53:03
|
|
|
|
qwasy
|
Punčica, komot nadrobiš po vrhu svež kvas, razmerje je 1:3 se pravi 7g suhega kvasa je 21 g svežega. Ena vrečka suhega kvasa (7g) torej ustreza polovici kocke svežega kvasa (kocka ima 42g). Moja merica suhega kvasa ustreza eni četrtini kocke. Svež kvas je bolj zdrav, ker nima E-jev, tudi cenejši je. Mleko v prahu tudi lahko nadomestiš s svežim, ampak potem daj toliko manj vode, pa je. Jaz dam namesto 300 ml vode samo 250 ml vode + 50 ml mleka.
|
|
|
|
RE: recepti za kruh - kruhomat 10.1.2008 15:20:10
|
|
|
|
bamby
|
Kruha pusti zunaj samo toliko, kolikor ga pojeste v enem dnevu, ostalo razreži in ga daj zamrznit in ga jemlji ven po potrebi, pa ne bo nič suh. Bo vedno kot bi bil sveže pečen.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako pripraviti popolno pokovko?Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?