|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   recepti iz različnih mok
16.3.2008 15:15:50   
annie17
Pozdravljeni!
Mi smo alergiki na kravje mleko in pšenico (v glavnem) in sem za darilo dobila cel vrst mok in zdrobov, ki naj bi jih uporabila za kake slaščice za mojega malega sončka.

A kdo ve kake recepte iz riževe, čičerikine in sojine moke ter pirinega in koruznega zdroba. Torej brez mlekca in pšenice. Vem, da pšenično moko lahko nadomestim kar s pirino, ampak iščem kake pametne recepte, pa jih nikakor ne dobim.
Tudi kak nasvet za knjigo z recepti ne bi bil slab.

Prosim, prosim...

In hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: recepti iz različnih mok
16.3.2008 15:41:36   
biga
Jaz bi se tudi kar tukaj pridružila, da ne odpiram nove teme. Mojemu 9,5-mesečnemu sinu, alergičnemu na KM, bi rada spekla kakšne piškotke brez mleka in jajc. Ima katera kak enostaven recept?

(odgovor članu annie17)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.3.2008 20:39:50   
snorlax
Jaz vama predlagam moko dr. Shar in sicer MIX B za kruh ter MIX C za peciva. MIX B vem garantirano, da je brez mleka in glutena oz. brez pšenice. Iz nje se da super naredit vse stvari po navadnem receptu, samo moko zamenjaš.

Kar se tiče pa ostalih mok, ki jih je Annie naštela, pa ne vem. Po moje je treba poskusit in malo eksperimentirat. Zanima me pa nekaj, glede na to, da imate alergijo na pšenico. A piro pa lahko? Ker v bistvu pira je vrsta pšenice.

Mi imamo celiakijo in vem, da je tudi pira prepovedana. Ne vem pa, kako je pri alergiji na pšenico.

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.3.2008 21:22:50   
binabona
Ojla

Jaz imam doma knjigo, ki vsebuje recepte brez pšenice. naslov ji je The allergy self-help cookbook od Marjorie Hurt Jones. Uporablja predvsem amarant, tapiokino moko in škrob. Lahko jo naročiš preko spleta na Amazonia, sploh ni tako draga. 

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.3.2008 15:41:35   
Lara28
Če je alergij samo na pšenico, se pira lahko uporablja. Če pa gre za celiakijo, oz. brezglutenska živila, pa je pira prepovedana!

(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.3.2008 15:40:35   
annie17
Tako je, Lara28!
Mi mamo zaenkrat potrjeno samo A na pšenico; pirine kosmiče normalno prebavlja. Sem pa tudi slišala, da se dobijo pšenicni kosmiči brez glutena. Ni mi sicer čisto jasno kak to naredijo. Ne vem, kako je to pri celiakiji.

Binabona
: sem probala naročit, ker je res poceni, pa mi sploh noče sprejeti naročila. Javlja mi, da je neustrezen naslov. A je to res tak teško naročit?!
Bom ponovno probala, pa bomo vidli!

Ja, pravkar sem probala en enostaven kolač s Schar mix C moko in je uspel. Sam je ta moka ful draga. No, tak kupujem že nekaj časa Scharove kekse, ki so mojemu user posted image tak dobri.

No, še vedno se priporočam za kake recepte iz iz riževe, čičerikine in sojine moke ter pirinega in koruznega zdroba. Ni nujno, da so slaščice.
Seveda. če se komu da napisat.

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.3.2008 21:42:07   
Natasa-6
Meni se zdi zelo uporabna knjiga Božanske sladice od Marje Božič.

Moj sin je bil alergičen na pšenico in so nam tudi piro odsvetovali.

Koruzni zdrob se meni zdi zelo uporaben, lahko ga skuhaš na vodi, potem pa uporabiš za sladico ali kot slano jed.
Za sladico drobno naribaš jabolka, primešaš rozine, lahko še drugo suho sadje in vmešaš v koruzni (lahko tudi pirin) zdrob in spečeš. Če lahko jeste jajčka, še ta dodaš - če narediš sneg iz beljakov, je sladica še bolj mehka.  Kot slano jed pa lahko primešaš različno zelenjavo, ali pa koščke mesa, lahko ponudiš kuhano ali pa še popečeš v pečici. Oboje je dobro toplo in hladno.

Pri nas veliko uporabljamo rženo moko, iz nje naredim sadni kruh (s suhim sadjem), rožičevo pecivo, palačinke, šmorn, lahko je del zamenjaš z Gustinom ali pa riževo moko.

Kar pogumno, saj se kmalu navadiš, alergija pa tudi mine, moj sin po 1,5 letih stroge diete že lahko je pšenico in mleko, samo še jajčka so problem, hčerka pa po 2,5 letih stroge diete je tudi že jajčka.

(odgovor članu annie17)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?
Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?