Natasa-6 -> RE: recepti iz različnih mok (27.3.2008 21:42:07)
|
Meni se zdi zelo uporabna knjiga Božanske sladice od Marje Božič. Moj sin je bil alergičen na pšenico in so nam tudi piro odsvetovali. Koruzni zdrob se meni zdi zelo uporaben, lahko ga skuhaš na vodi, potem pa uporabiš za sladico ali kot slano jed. Za sladico drobno naribaš jabolka, primešaš rozine, lahko še drugo suho sadje in vmešaš v koruzni (lahko tudi pirin) zdrob in spečeš. Če lahko jeste jajčka, še ta dodaš - če narediš sneg iz beljakov, je sladica še bolj mehka. Kot slano jed pa lahko primešaš različno zelenjavo, ali pa koščke mesa, lahko ponudiš kuhano ali pa še popečeš v pečici. Oboje je dobro toplo in hladno. Pri nas veliko uporabljamo rženo moko, iz nje naredim sadni kruh (s suhim sadjem), rožičevo pecivo, palačinke, šmorn, lahko je del zamenjaš z Gustinom ali pa riževo moko. Kar pogumno, saj se kmalu navadiš, alergija pa tudi mine, moj sin po 1,5 letih stroge diete že lahko je pšenico in mleko, samo še jajčka so problem, hčerka pa po 2,5 letih stroge diete je tudi že jajčka.
|
|
|
|