Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
reakcija na cepljenje pri 18m-nujno 15.11.2007 19:47:42
|
|
|
|
ČebelicaMaja
|
Včeraj je bila naša punca cepljena in danes ima na nogici-stegnu res hudo reakcijo- to da bo zatečena sem vedela, tudi rdečino sem pričakovala, pa jok in vročino- vendar vročine ni, nogica je ful zatečena na območju moje cele dlani in hkrati se je pojavila rdečica z ispuščaji. Dajem obkladke in pravkar sem jo namazala s Fenistil gelom, zdaj pa ne vem, ali naj bom panična in jo jutri peljem nazaj, ali še malo počakam- je to normalno, ali gre za kakšno alergijo? Je imela katera podoben primer in kako ste reagirale? Hvala!
|
|
RE: reakcija na cepljenje pri 18m-nujno 15.11.2007 19:59:06
|
|
|
|
tananejka
|
Čau! Tudi naša Alina je bila cepljena pred 10. dnevi (stara 19. mes). Bila je brez vročine, je pa imela kar lepo oteklino na ritki. Se mi je prav smilila. Sem se tudi sama spraševala ali jo naj peljem pokazat, pa je naslednji dan občutno splahnela. Jaz bi jo jutri, če ne bo šlo na boljše peljala ali vsaj poklicala pediatrinjo. Upam, da bo vse OK
|
|
|
|
RE: reakcija na cepljenje pri 18m-nujno 15.11.2007 20:06:15
|
|
|
|
ČebelicaMaja
|
Mogoče sem bila malo nejasna- oteklina je res kar precejšna, ampak to se mi zdi normalno, nenormalno se mi zdi, da so se pojavli mehurčkasti izpuščaji, ki jo očitno srbijo...prav grdo je videt...je pa tud naša stara 19m.
|
|
RE: reakcija na cepljenje pri 18m-nujno 15.11.2007 20:07:56
|
|
|
|
tananejka
|
Če te skrbi pokliči dežurstvo (jaz vedno naredim tako, ko sem v dilemi). Boš bolj mirno spala Če rabiš telefonsko pa sporoči!
|
|
|
|
RE: reakcija na cepljenje pri 18m-nujno 15.11.2007 21:20:36
|
|
|
|
Anonimen
|
Če najdem sliko,kakšen stegenček je imela moja Maša boš videla grozno oteklino.Bila je vijolične,modre barve in .....obup.razdražljiva in jokava je bila pa tako,da ni za povedat.
|
|
|
|
RE: reakcija na cepljenje pri 18m-nujno 15.11.2007 22:08:17
|
|
|
|
Anonimen
|
jaz bi jo jutri ziher peljala nazaj. ma s tem cepljenjem imam jaz tako slabe izkušnje. moja tavečja je po tem cepljenju ratala čist drug lovek. tamale vrjetno sploh ne bom dala cepit!
|
|
|
|
RE: reakcija na cepljenje pri 18m-nujno 15.11.2007 22:16:54
|
|
|
|
Anonimen
|
Lara ,a veš da tudi jaz premišljujem da Tise ne bi dala....
|
|
|
|
RE: reakcija na cepljenje pri 18m-nujno 15.11.2007 22:24:57
|
|
|
|
Anonimen
|
ha a ti maš tut tiso :) hehe
|
|
|
|
RE: reakcija na cepljenje pri 18m-nujno 16.11.2007 8:41:36
|
|
|
|
ČebelicaMaja
|
Sem že včeraj klicala dežurno in takoj, ko sem omenila, da ima grozno oteklino velikosti moje dlani- stegenček je skoraj enkrat večji od druge nogice je rekla, naj se gremo pokazat... zdajle čakam, da se zbudi potem gremo pa pokazat... mi je pa zanimivo, da razposloženjsko ni nič drugačna, živahna je, apetit ima, vročino ima malenkost višjo kot običajno, nogico pa tako, da ni za pogledat...
|
|
RE: reakcija na cepljenje pri 18m-nujno 16.11.2007 9:20:30
|
|
|
|
binica
|
Joj, obvezno javi, kaj so ti povedali! Moja je imela podobno reakcijo, s tem, da so ji še roke otekle in dobila je izpuščaje, tako da smo na koncu pristali v bolnici in tam ostali 4 -5 dni. Ampak če ima tvoja samo na nogici, se ne bi smelo tudi pri tebi isto zgodit. Pri Lani so se bali, da bi ji začel še vrat otekat, glede na to, da so tudi roke reagirale. Oslej bomo morali vsako cepljenje opravit v bolnici in ostat tam na opazovanju Javi! Držim pesti... Binica
|
|
|
|
RE: reakcija na cepljenje pri 18m-nujno 16.11.2007 9:33:02
|
|
|
|
Barbs
|
Naš ima tudi reakcijo danes, pa jeprej nikoli ni imel ( cepljenje pri 18. mesecih) - rdeča rit, pa vročina 38. Mater, ko to berem, me je zaskrbelo, če ni kaj s cepivom narobe?
|
|
RE: reakcija na cepljenje pri 18m-nujno 16.11.2007 10:14:25
|
|
|
|
ČebelicaMaja
|
Ko se je zbudila, sem še enkrat poklicala in dobila našo zdravnico- opisala sem ji vse in je rekla, da zaenkrat, če ni vročine in se otrok sicer dobro počuti ni treba pripeljat male nazaj, je pa dobro oz. NUJNO ...in to povem vsem, ki boste cepili, da smo poklicali- ker naredijo prijavo (zabeležko) reakcije na cepljenje v kartoteko, da bodo pri naslednjem cepljenju bolj pozorni. Tako nam bo napisala recept za Claritine, potem je svetovala oteklino mazat s Fenistil gelom in dajat gor obkladke in ji po potrebi dat Calpol oz. svečke (v primeru vročine pa takoj k zdravniku). Pa ko bo minilo moram poklicat še enklrat, da bodo čas reakcije zopet vpisal v kartoteko... Še dobro, da je bil mož z mano na pregledu, ker sem pol stvari preslišala - on me je opozoril, da so rekli naj pokličemo, če bo kakšna reakcija- saj je bila naša lumpa v ordinaciji tako živahna, da sem jo ves čas samo lovila, da ne bi kakšno ušpičila. Se je pa flek danes povečal, vendar je malo splahnel- vseeno skrb vzbujajoče...
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kdaj ukiniti dnevni počitek otroka?Nekateri otroci že zelo hitro pokažejo znake, da jim je popoldanski dremež preveč, spet drugi ga nujno potrebujejo. Kako...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?