|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   razlika me vnučki
16.2.2008 11:01:31   
Spark
Zanima me ali bi vas motilo, če bi tašča na veliko kupovala svoji vnukinji (hčeri od njenega drugega sina),  oblačila, čevlje itd., najinima pa nič. In sicer od decembra pa do sedaj je hčeri od svaka kupila superge, škornje in debele čevlje, za druge stvari ne vem. Najinima puncama pa nič.
Pa običajno si rečem, kaj me briga, sej vsak dela tisto kar želi, in hvala bogu da sami imamo zadosti in ne potrebujemo pomoči. Ampak včeraj me je pa kar malo zabolelo, zakaj sta naši dve manj vredni od nečakinje. A ni mogla kupit vsem trem po ene čevlje, pa bi bilo, ne eni tri pare, drugim pa nič. In to je vedno tako, vedno kupuje njej oblačila, trenerke, igrače. Do sedaj me ni nikoli motilo, včeraj me je pa kar malo stisnilo. Res pa je da nečakinja živi s svojo mamico, ker sta se svak in svakinja ločila. Ampak nečakinja hodi redno na obisk. Ne vem mogoče si tako tašča kupuje naklonjenost.

Oprostite ker ste me brale malo brez veze.  Ampak morala sem se skašljat, ker mi je pa malo zoprno o tem razglabljat z možem.
Sej evo je sonček posijal, pa bom pozabila na to. Glavno da se imamo mi radi.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: razlika me vnučki
16.2.2008 11:19:18   
pijja

Ja mene zelo motiuser posted image
Naša tastara dva(moževa),delata razliko med našim najstarejšim in najmlajšim.
In sicer tako,da najstarejšega pocartata,mlajšega komaj porajtata.Veliki je deležen njihove pozornosti,ga vzameta k sebi domov,mlajši je bil ene parkratuser posted image
Mogoče jih je strah ,ker je bil mali full bolan,imel je raka in se zato bojita.Kaj pa vem,ni mi pa všeč.Mali se je nekaj časa trudil za njihovo pozornost,zdaj ga je minilo.
Se pa prav čuti razlikauser posted image
Mogoče pa je razlog ,ker prvi je prviuser posted image

Takšni, kot smo bili včeraj, nismo danes in tudi jutri ne bomo

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.2.2008 11:24:17   
Anonimen
Verjetno ravno zato ker je ona sama in verjetno slabše situirana in ji na tak način pomaga, da kupi oblačila namesto da bi recimo dala vsak mesec nekaj everčkov. In ker ve da imate vi dovolj in meni, da vi tovrstne pomoči ne potrebujete in zato izdatneje lahko pomaga njej.
Meni se to zdi lepa gesta če tako pomaga in ne razlikovanje med vnuki.
Seveda če potem ob praznikih vse enako obdaruje.

(odgovor članu Spark)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
16.2.2008 11:25:51   
Spark
No pri nas je enako, nečakinja je njihova prva vnučka, potem pa sta naši dve. Mogoče jim je zato nečakinja bolj pri volji in ji zato več daril kupujejo. Naši dve pa itak živita v isti hiši, pa jih večkrat vidi in je to to.

(odgovor članu pijja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.2.2008 11:41:44   
mateyka
pa ne bi smel bit tko, pijja user posted image je pa res, da ljudi ne morš prisilit, da ravnajo pravilno.. Spark, mogoče pa tašča misli, da je nečakinja prikrajšana zarad ločitve, pa kompenzira s tem, kar misli, da bo pomagalo (v situaciji). al ji pa mama od nečakinje ful jamra, kaj pa veš.. vsekakor pa to ni prav, da dela razlike).
men je to mrzko od takrat, ko sem vidla, mojo teto kako različno je tretirala svoji hčerki (sem bla še ful mala, pa se spomnim da je mene bolel, ko sem to gledala). ena je bla "očijeva" aka pametna in ne preveč lepa, druga pa mamina in "lušna". sej je bla res mal bolj cute, sam a ma to za mamo kej veze (ne bi smel met, a ne)?! je bla zelo stroga od prve in popustljiva do druge.
kaj čmo, 100 ljudi 100 čudi.. na žalost user posted image

(odgovor članu pijja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.2.2008 11:45:10   
Spark
Seveda če potem ob praznikih vse enako obdaruje.

Ne, tudi prazniki niso za naše punčke nič posebnega. Nikoli nič. Še ko se je naša najmlajša rodila je dala 50€, in to je to. Nobene oblekice, kar koli drugega. Vedno samo nečakinji. Naša starejša  je dobila do sedaj samo za RD od nje darilo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.2.2008 11:50:07   
rija
mene tudi stisne, ko se to dogaja pri nas. konstantno. pa kaj čem....glavno, da mam jaz svojega mladička neizmerno rada.

...vox populi...

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.2.2008 11:50:35   
Spark
pa ne bi smel bit tko, pijja je pa res, da ljudi ne morš prisilit, da ravnajo pravilno.. Spark, mogoče pa tašča misli, da je nečakinja prikrajšana zarad ločitve, pa kompenzira s tem, kar misli, da bo pomagalo (v situaciji). al ji pa mama od nečakinje ful jamra, kaj pa veš.. vsekakor pa to ni prav, da dela razlike).

Ona bivše svakinje sploh nikoli ne vidi, ker gre vedno njen sin po punčko k bivši svakinji, tako da ji ona ne jamra. Za svaka pa ne vem, v kakšnem je finančnem stanju.  Ja verejtno je tako zaradi situacije same situacije. Samo nečakinja je oblečena v firmo Pampolino- al nekaj takega, vem da je full draga, pa Benetton, pa SOliver. Naše nista.
Sej jaz tudi pravim prisilit je ne morem, vsak počne kar želi. In do sedaj me to ni motilo, včeraj me je pa res prav zabolelo.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.2.2008 11:52:15   
Spark

IZVIRNO SPOROČILO: rija

mene tudi stisne, ko se to dogaja pri nas. konstantno. pa kaj čem....glavno, da mam jaz svojega mladička neizmerno rada.

Rija jaz tudi tako pravim. Važno da se razumemo in da se imamo radi.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.2.2008 12:06:31   
pijja
pa ne bi smel bit tko, pijja je pa res, da ljudi ne morš prisilit, da ravnajo pravilno.. [/

Moja pa moževa ljubezen je najpomembnejša.

Vse ostalo je stranski produktuser posted image .Res pa  je , da ne moreš nobenega prisiliti,da ti izkazuje ljubezen.user posted image   Je ali pa ni,vse ostalo odpade.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.2.2008 12:44:13   
karmy
Jaz pa tako ne bi gledala. Ona je sama, in si mogoče ne more privoščit toliko stvari kot si ti. Ne veš njenega ozadja, niti finančnega stanja ( po veliki verjetnosti ker zgleda bore malo govorite med sabo) torej jaz bi bila na tvojem mestu vesela da ji pomaga vsaj tako, saj obutev otrok je svinjsko dragauser posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu pijja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.2.2008 12:46:39   
lelčy
pri nam imamo nekako podoben primer ampak se ne obremenjujem s tem. včasih mi ni bilo vseeno, zdaj pa sploh več ne razmišljam o tem.

(odgovor članu pijja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.2.2008 13:01:52   
lelaval
Moja tašča je tudi najstarejšo vedno bolj odobravala, kot sina, vzela bi le njo- no, če kam gre,  pa govorila, da je pač 1. vnukinja - a za to je nekaj več, ali kaj? Sem ji rekla, da tako ne bo delala - je popolnoma vseeno, ali je 1. ali pa 10. vnuk - veljali bodo vsi isto, pa pika. No, pol pa pred mano ni hotela več delat razlike (za mojim hrbtom pa itak ne vem). Je že med otrokoma delala (in še dela) razliko - ko je na hčer vedno več dala, kot pa na sina.
Sicer pa  - tudi moja mama dela razliko - nečak je dobil za vsak RD in vse praznike darila, pa vseskozi mu je nosila (in mu še daje denar - zdaj ima že 17 let), za moje pa verjetno sploh ne ve, kdaj imajo RD user posted image . Res, da boli, a tako v življenju je.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu lelčy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.2.2008 13:24:58   
sanca
sama sem bila kot otrok v taki situaciji da so mojim bratecom vsega boga kupovali meni pa nič. tudi za rojstni dan sem dobila otroške hlače z metuljčki in srčki( bila pa sem že najsticauser posted image ). no zdaj sem že odrasla in zdaj se sprašujejo zakaj nimam toliko stikov z njimi. ampak tudi moj čas je prišel in smo ravno prejšni mesec prišli na to temo in sem jim povedala kaj me je motilo in kako sem se počutila. sedaj jim je žal.

tako da se ne sekiraj ker vedi da se ji bo vrnalo slej kot prej.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.2.2008 13:34:41   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: karmy

Jaz pa tako ne bi gledala. Ona je sama, in si mogoče ne more privoščit toliko stvari kot si ti. Ne veš njenega ozadja, niti finančnega stanja ( po veliki verjetnosti ker zgleda bore malo govorite med sabo) torej jaz bi bila na tvojem mestu vesela da ji pomaga vsaj tako, saj obutev otrok je svinjsko dragauser posted image

sej maš prav - pomagat ljudem v stiski. to je user posted image samo - tuki se gre po moje za princip in ne za samo finančno stanje. sej ne bi rabla ne vem kaj kupit Sparkinima puncama - ne jamrajo, da nimajo benettonovih cujnc. mislim, da bi jim bilo dovolj (in ne bi bolelo kot boli sedaj), če bi se samo spomnila s kako malenkostjo. pa če je samo domača potica, lizika, čokolada al pa majčka za 2 eura iz leclerca. to je to kar jaz pravim, da ni prav. kok se spomniš in pozornost, da otrok čuti da misliš nanj.

jaz sem bolj skrajna, jaz ne bom pustila, da bi (ko bomo mel še lumpov) enmu več dajal kot drugmu - sori, otroku ni jasno zakaj npr. njegov bratec ma/dobi/gre kam, on pa ne (če ni ovir da ne bi). v primeru nečakov nimaš sicer kej narest, pri svojih pa lahko kontroliraš te zadeve.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.2.2008 13:47:11   
petja
Pri nas so tudi razlike, pa ne toliko v materialnem smislu. Na živce mi gre, ker od brata tamale non stop čuvajo, jaz sem pa sama s tamalo, ker je mož v tujini, pa jo vzameta 1x na teden, pa še to moram ful vnaprej rečt, ker sicer imata itak bratove user posted image .

Mi je hudo, ker je tamala čist nora na njiju in skoz teži "dedi, babi", pa hodi s telefon naokrog in se dela, da govori z njima, pa kadar prideta na obisk je ful vesela in je tak jok, ko gresta ...

Ampak pri nas je bil vedno bratec oh in sploh, mi2 s sestro pa prideva na vrsto, ko je čas user posted image . Smo že neštetokrat govorili na to temo, pa dobim servirano, da sem ljubosumna. Ja, to bo user posted image .

Lp, petja

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.2.2008 14:01:18   
pijja
Ja mi smo tudi kao ljubosmniuser posted image  Na koga ,na svoja lastna otroka? Mislim da neuser posted image

Seveda je drugače v primeru nečakov,kjerr se tudi lahko prikrade ljuibosumnost.Samo itak vsak zase ve kaj ga moti.
Kar se pa tiče čuvanja otrok,Lahko ,samo vnaprej mastno plačaj.
Sej ne pravim ,da ne bi dala kakšen dinar(dobijo od naju in to vedno ,tudi nasplošno ne samo za čuvanje) ampak glede na to,bi pa res lahko kdaj sami rekli ,bomo čuvaliuser posted image

Ah kdo bi jih razumel,jaz jih neuser posted image

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
16.2.2008 14:04:25   
daddy
   Ne, me ne moti, pa čeprav je že od vsega začetka očitna razlika. Vendar vsak lahko da drugemu samo toliko ljubezni in pozornosti, kot jo sam čuti in z odnosom med starimi starši in vnuki ni nič drugače. Nihče ne more nikogar imeti rad "na silo", povsem pa sprejemam tudi, da so otroci skrb staršev, ne starih staršev. Zato je v tej smeri povsem nesmiselno gojiti zamere.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 18
16.2.2008 14:25:19   
Anonimen
Ma to se ji punčka smili. Meni se to ne zdi nič takega. Pri nas je tudi podobno, pa me to nič ne moti.

(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
16.2.2008 14:29:22   
Spark
Sej tašča in tast imata rada vse enako, vsaj tak občutek imam jaz. Enako nečakinjo kot moji hčeri. Enako se igrata z eno, drugo ali pa tretjo. Vse tri rada počuvata ko je potrebno. Tudi, ko so vse tri na kupu se enako obnašata do vseh treh. Nobena ni prikrajšana. Nimam pripomb.
Ampak, jaz sem samo rekla da me je zabolelo (pa ne vem zakaj, ker s tem se nisem še nikoli ubadala), da je nečakinja dobila že 3 čevlje zapored, nam pa nič.
Ampak, ok. Je že mimo.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
16.2.2008 15:10:37   
Blejka26
mene pa moti to,da dela razliko med mojima hčerkama..imam dve punčke,ampak dela full razlike..naprimer tačši ostane kakšen kovanec,ali če sem ji kakšno malenkost dolžna..pol sam reče Neji daj v šparovčka..ene dvakrat sem si mislila ja dobr,v tretje te pa to že prizadane,da misli sam na eno

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 21
16.2.2008 15:29:14   
Netopirčy81
Ah ti se ne obremenjuj s tem. Važno je, da je tvoja punčka zdrava in da ji nič ne manjka user posted image . Sej bi mene tut mal stisnlo, sam brezveze, mal spreglej te stvari...

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 22
16.2.2008 15:34:52   
nuala
Ne, mene take stvari ne motijo.
Dokler babica svojo pozornost in ljubezen namenja vsem vnukom ( tudi to, da ima nekatere rajši od drugih je zame razumljivo ), naj zaradi mene kupuje čevljev kolikor hoče za npr. otroke moje sestre.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 23
16.2.2008 17:06:15   
mateyka
ja, če je pa tko Spark, pol pa sam počak, da bo tvoja postala najstnica in bo sama babici rekla: ej babi, sm vidla eno ful lušno majčko v benettonu, pa ful dobre hlače v empriumu, a bi... user posted image

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 24
16.2.2008 19:02:59   
Anonimen
Vem, da nima veze, ampak a mogoče živijo skupaj?

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?