|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   različna jajca v istem gnezdu
29.10.2007 14:48:26   
Anonimen
Sva dva brata, on 10 let mlajši. Vzgajali pa so naju tako, kot bi bila iz dveh različnih družin:( Jaz sem vedno moral biti odgovoren, zanesljiv, pomagal sem v gospodinjstvu od šestega leta dalje, svoj prvi honorarni zaslužek sem imel med počitnicami po sedmem klasu. In od takrat dalje sem velikokrat sam služil denar. On je bil vedno "majhen fant", nič mu ni bilo treba delati pri hiši, če je že kdaj kaj naredil (npr. pograbil po vrtu), ga je mama kovala v zvezde še mesece. Niti ni nikdar imel želje honorano delati (valda, ni imel cajta, pa ob dobri žepnini se mu ni bilo treba pretegnit), prvi zaslužek mu je bil v redni službi pri 29ih. Do takrat je študiral, študiral...

Jaz se bolje štekam s fotrom, on z mamo. Po karakterju sva si zelo različna.

Pri hiši velikokrat poprimem za delo, ker jo je potrebno obnavljati (je zelo stara), on dela ne vidi ali pa mu gradbene zadeve "ne ležijo". Ko so pa posamezne zadeve že v teku (npr. nova fasada, streha, ograje....) se začne buniti, da ni imel prava do glasanja. Da je vse po moje?!? Matr, a je slep ali kaj? In da se vedno jaz s fotrom menim mimo njega. Pa saj nima nikdar cajta niti za debatirati o teh stvareh, nič ne predlaga, samo potem največkrat izrazi mnenje, da se mu to in to ni zdelo potrebno, da se naredi ali pa zakaj se pa to ne dela drugače?!?

V glavnem, obama je bila dana možnost imeti flat v hiši. Ker sem starejši, so mi pred leti starši ponudili mansardo. Vse sem podrl in sezidal na novo, je bilo potrebno, ker je bilo vse dotrajano. Ampak zdaj vsi vidijo, kako lepo stanovanje imam!! In da imam najlepši del hiše!! Kaj je bilo pa prej?!

Brat je dobil srednji štuk, ki je prehoden. Najini starši niso tako modro razmišljali, da bi se naredilo zunanje stopnišče in bi bila vsaka etaža samostojna enota. In zdaj mi tamau teži, da sem zase itak nabolje poskrbel, da bi moral zunanje stopnišče narediti jaz - ža tako sem si ČISTO VSE pri obnovi stanovanja financiral sam, njemu pa fotr.

Ma, kaj hočem povedat.... Vedno bom živel s parazitom pod hišo. Nič ne bo hotu delat (ker ne zna in nima časa, vedno ima nekaj drugega pomembnega), nič financirat (ker se mu ne bmo zdelo potrebno).

In nazadnje sem v očeh gospe mame jaz tisti ta grdi, ki mi je bilo vse podarjeno, ki lažje živim, on pa ubogi revček....

Najraje bi vprašal starše, ne samo svoje tudi vse druge:

Zakaj delate takšno razliko v vzgoji otrok? Enega ljubite, drugega imate za pepčka, tretjega za delati, pa ga ne cenite.

Sem moral dati ven iz sebe. Saj vem, da se ne bo nič spremenilo. Ljudje so pametni, če delajo na tem in so bukasti, ker slepijo same sebe in druge.

Pa lepe praznke!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: različna jajca v istem gnezdu
29.10.2007 14:50:04   
Naja31
Če imaš možnost, prodaj svoj del hiše in pejt na svoje.
Dvomim, da se bo pri vas kaj spremenilo, glede na vse kar si napisal.

Pa srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.10.2007 14:52:47   
fragola
Zakaj pa se ne ti pogovoriš kot odrasla oseba s tvojimi starši in bratom in poveš kaj ti teži! Ker pomojem tiščat v sebi ni rešitev!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.10.2007 14:55:04   
cmokec
Kako pa bo, ko bosta ostala sama, brez posredovanja staršev? Mogoče res nebi bilo napačno, da si poiščeš gnezdo drugje. Čeprav jaz na tvojem mestu nebi mogla kar oditi, že zaradi finančnega vložka. Ker ti verjetno ne bodo pustili kar prodati. A je nadstropje vpisano v tvoje lastništvo, ali imaš samo v uporabo?

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.10.2007 14:55:17   
Anonimen
Žal se to dogaja v veliko družinah. Tudi v moji. In njegovi. Kaj čmo. Res mogoče boljše, da odidete, če imate možnost. Pa naj mama živi s tem "lenuhom" in "revčkom" in...

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
29.10.2007 14:59:08   
blanč
Pri nas je tudi blo takoooooooo. Starejši brat je bil vedno priden in si je mogu veliko stvari sam prislužit, jaz sem pa bila mlajša in sem vse na lažji način istržla. Tudi mi smo imeli razdeljeno hišo in mansardo je imel brat srednji štuk ata in mama jaz pa spodnji štuk. Ja lahko rečem, da mojemu bratu ni bilo tako lahko kot meni, samo midva se zelo lepo razumema in zdaj, ko sem se odselila je potoču tudi solzo ob slovesu. Jaz ga zelo spoštujem. Najbolj pa zaradi tega, ker nikoli ni delal panike, ko se mu je godila krivica, ampak se mu je velikokrat. Samo zato je pa bil in vedno bo moj veliki brat. Starejši se morajo pač bolj boriti, skoraj vedno je tako. Če se ne moreš sprijazniti s situacijo pa pojdi od doma. Mislim, da si samo malo ljubosumen. Kaj pa pomeni (gospa mama) norčevanje. Mogoče imata pa tvoja starša več ljubezni pri njemu kot pri tebi.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.10.2007 15:02:38   
Anonimen
Pri mojem user posted image  sva si tudi midva uedla spodnji del stare hiše. Hotela sva si spodnji del "nove hiše" (prizidek je star skoraj 30 let, ampak to je pri njih novi deluser posted image ), pa je njegov brat rekel, da bi to imel on, ker si bo v kleti uredil studio. No ta studio ureja že najmanj 5 let. Prizidek je v spodnjem delu še surov. Midva sva si morala v enem poletju urediti stari del (ker sva februarje dobila otroka) in sva naredila vse na novo, samo zidi so stari še ploščo sva delala, tam kjer ni podkleteno. In ker smo že 4 članska družina sva najprej razmšljala o še enem najinem prizidku in tako bi parcela bila cela pozidana. Pa so na občini prodajali parcelo in sva jo kupila. Sedaj sva v fazi načrtov.
Ampak njegov brat se še niti ni pritaknil studia, kaj šele pritličja. Ima jih krepko čez 30. ampak on zelo veliko dela, po cele noči, res je bogi. In ker dela pozno v noč mora zjutraj dolgo spat. Ja veš, da. Ima kao s.p. kako mu uspe dobiti skuaj denar za preživetje mi ni jasno. No saj ne rabi veliko, ker živi na mamini zizi. Mojega ne vidijo, ker hodi domol okoli 7 ure zvečer iz službe, vse sma sama naredila v spodnjem štuku. No edino centralno je naredil moj oče in en kuruser posted image  obok njegov. najina mlajša brata se skoraj nista pretaknila česa (eden je pomagal pri plošči, ko je bila tu hruška drugi pri centralni) to je bilo vse s strani najinih družin. Ampak ona dva sta zlata in RES delovna user posted image . tud jaz sem delala od 15 leta počitniško delo, on nikoli, ker je treniral smučanje in je bilo potrebno hodit na treninge v Avstrijo.

VSI MLAJŠI SO RAZVAJENI!

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
29.10.2007 15:21:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

VSI MLAJŠI SO RAZVAJENI!

Ne posplošuj. Včasih je tudi starejšim vse v rit vtaknjeno. Pri nas recimo. Starejši brat je lepo dobil napisano 3-sobno stanovanje v Ljubljani, jaz sem pa letela iz stanovanja, fotr je pa itak naumil, da naj si najdem bogatega moža. Tako ima brat že več kot 10 let v lasti zelo dragoceno veliko stanovanje, jaz se bom pa še 12 let **** odplačevat prekleto visok kredit za garsonjero. Če me vsaj ne bi iz stanovanja vrgel in bi počakal še 3 leta, bi uspela veliko našparat, tako pa sem denar morala metat za najemnino.

Avtor teme, jaz bi na tvojem mestu, kljub vloženemu delu in trudu, če se le da, poskrbela za to, da svoj del hiše prodaš in greste čisto zase živet. Se ne bi kaj dosti več ukvarjala s familijo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
29.10.2007 15:22:52   
bučkabb
poskuši se pogovorit z bratom, da ne bo tak do tebe in se poskušita saj vidva dogovorit, če se že s starši ne da.postavi se na svojo stran in izrazi svoja načela .
tud jaz ne razumem, kaj naredijo starši s tem, ko delajo razlike, saj sta vendar oba njena sina in oba doma.
to izražanje razlik se pokaže ponavadi pri tistih ko odidejo od doma in med tistimi ki ostanejo doma, bolj priljubljeni so tisti revčki, ki morejo od doma.

jaz izhajam iz večje družine in imam tri brate, hvalabogu starša med nami nikoli nista delala razlik. sedaj ko smo že vsi odrasli mama gleda na vse enako in ima vse enako rada,  le oče si posti kaj rečit pri tastarejšemu in najmlajšemu sinu, jaz in drugi sin mu ne smema ogovarjat. oz. se z njim hitrej spričkama. moram pa tud povedat, da smo štirje in kolker kaže dobeden ne bo ostal doma.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.10.2007 15:50:49   
neanja duo
Jah,tamlajši bratje so zmeraj najbolj bogi in oh in sploh(od mojegauser posted image  o bratu govorim),pa čeprav se gre o človeku,ki je že prestopil 30 let.Najraje bi,da bi mi šli ven(imava še  2 majhna otroka),da mu ne bi bilo treba zidat.Svašta.Pomoje bo še pri 40 vlekel "cusk".
Res najbolj,da si poiščete nekje,da boste zase.

lp

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.10.2007 15:51:29   
Anonimen
Spet jaz, ki sem odprl temo - pa naj bom v tej temi Štefan:)

To sem pozabil povedati. Lastniki hiše so še vedno starši, tako, da nimam ničesar prodajati, že zato ne, ker moje stanovanje i vredno počenega groša, ker nima lastnega vhoda. Vložil sem ogromno keša v prenovo, bi imel že enosobno stanovanje za ta denar. Vlagal pa sem vsa svoja sredstva v to hišo, vem nespameten sem bil, nisem pragmatično razmišljal, da sva z bratom različna, da se s starši ne da dogovoriti določenih stvari.

Vem, v dreku sem. Tako sem si nespametni izbral pred leti, ko sem si z ženo delal dom. Zdaj pa je, kar je. Mi je pač tako usojeno, kaj naj. Na vsake toliko časa pa si malo komu dušo spraznim....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
29.10.2007 15:59:01   
neanja duo
Res žalostno,da delajo takšne razlike.Upam,da jih jaz pri svojih otrocih ne bom.Trudim se ,da oba enako crkljam,vedno kupim,če kupim, obema nekaj,...
Jaz pravzaprav nimam čisto natančne predstave o tem,ker sem edinka.Kolikor vidim pri možu in svaku.Res ful razlike.Pa še pomoje en tretji vidi še bolj realno,kaj pa jaz vem.Moj je tudi mansardo iz golih zidov ful lepo zrihtal in nam naredil stanovanje,oba sva ogromno vložila denarja ,dela ,veliko je tudi sam knaufal.Oni bi pa rad lepo na gotovo.Pa jade,nič ne bo.
Zdaj sem se pa še jaz razpištolila.
ah....

lp 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.10.2007 16:47:39   
cmokec
Štefan, potem je pa najbolje, da svojo delavnost in poštenost nadaljuješ še naprej. Še Esmeralda je spregledala, morda spregleda tudi kdo od tvoje družine. Ker dobrota velikokrat zmaga. user posted image

Za rešitev problema se pa probaj pogovoriti. Morda pa v tebi vre, drugim se pa o tem sploh ne sanja. Prioriteta naj ti bo pa zidava svojega vhoda.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu neanja duo)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.10.2007 17:02:00   
Anonimen
Zakaj delate takšno razliko v vzgoji otrok? Enega ljubite, drugega imate za pepčka, tretjega za delati, pa ga ne cenite.

Bom obrnila na pozitivno stran user posted image :

Tovor  naložijo konju, ki vleče. Bodi vesel, da zmoreš :). Izkoristi svoj potencial, namesto da iščeš krivice.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
29.10.2007 17:54:01   
Jutra
Ej, Štefan, kako znana zgodba... Polno takšnih je okoli mene.

Sploh ne vem kaj naj ti svetujemuser posted image  Kot vidim si priden, delaven, živiš na realnih tleh - takšni moški so danes redki in zelo iskaniuser posted image  ampak od žlahte pa vedno premalo ali pa sploh ne cenjeni.
In ljudje, ki so nevoščljivi, se ne spremenijo, znajo pa vedno znova presenečati in ponagajati tam, kjer se le da. Zato, fant, NE DAJ SE!!

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.10.2007 18:35:17   
piščanc
vidno velikokrat. tudi pri nas. npr. moj dedek. jaz imam družino, študirala sem vse v roku, pomagala pri njemu, pospravljala, kuhala, ko je ostal brez babice... ampak jaz ne potrebujem parcele in denarja, ker me živi mož user posted image . no sestrična študira že 10 let, nima nobene službe, nobenih obveznosti, živi v njegovi hiši (imel je dve) ipd. ona je pa zakon.

pa kaj češ. jaz imam od tega mirno vest in nikoli mi ni mogel s tem groziti. tudi to je veliko vredno. in ko se enkrat ozreš nazaj in vidiš kaj vse lahko ustvariš sam, ti je kar lepo pri srcu. ne sekiraj se za brata, važno da imaš prostor za življenje.

upam, da mi bo uspelo enakovredno obravnavat oba otroka.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.10.2007 18:44:05   
srki
Štefan, kaj pa če bi ti odšel nekam na svoje, pa naj se potem oni znajdejo po svoje, sploh tvoj brat?

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 17
29.10.2007 18:52:15   
Primoza
Ja, no sami ste si izbrali varianto "na kupu". Glede na to da poznata drug drugega po mojem ni bilo težko sešteti 1+1,

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
29.10.2007 20:39:58   
Anonimen
Zakaj pa se ne ti pogovoriš kot odrasla oseba s tvojimi starši in bratom in poveš kaj ti teži!

tole ne pomaga
pri starših, ki delajo tako razliko s pogovorom dosežeš samo to, da te označijo še za nehvaležnega, zavistnega.... in itak, da je oni drugi bogi in bolj potreben pomoči

pa še to, da so zmeraj razvajeni mlajši - tudi to ni rs - včasih starejši vse pobere, mlaši pa zvisi

(odgovor članu fragola)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
29.10.2007 23:55:25   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

Bom obrnila na pozitivno stran user posted image :

Tovor  naložijo konju, ki vleče. Bodi vesel, da zmoreš :). Izkoristi svoj potencial, namesto da iščeš krivice.

Se podpišem in dodajam, da kljub vsej "krivici" le ne bodi tako ljubosumno užaljen. Imaš streho nad glavo? Imaš. Si končal šole?  Verjetno si. Si sam služiš kruh? Očitno si. Si delaven in priden? Očitno si tudi. Ergo - starši so ti dali najboljšo popotnico za življenje + še streho nad glavo, zaradi katere ti ni treba denarja metati stran s plačevanjem svinjsko dragih najemnin, se ti ni treba vsak mesec tresti, ali te bo najemodajalec zabrisal ven in boš mogel spet pokati kufre itd.

Za tiste stopnice boste pa že nekrat zbrali denar (skupaj ali pa spet samo ti) in bo mir v hiši. A ni to finouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
30.10.2007 0:03:22   
Marogica
SEveda je nekje krivično, če so starši tvojega brata obravnali drugače kot tebe. Je pa tudi dejstvo, da so vaju morali, saj sta najbrž različna karakterja. In tukaj ne moreš nič, tudi jeziti se nanje je brezmiselno, ker ti ne bo nič pomagalo.

Je pa velika verjetnost, da ko bodo starši umrli, da se bosta šele takrat z bratom resnično "spopadla", kar je žalostno. Zato v bajto(svoje stanovanje) ne vlagaj čisto nič več. Ker po smrti staršev bo najbolje, da bajto prodata in si gresta izpred oči. Pa če bo stopnišče kdaj narejeno ali ne.

Pa dosti sreče in mirnih živcevuser posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 21
30.10.2007 8:27:08   
Enolla
Ne bi rekla, da so to različna jajca v istem gnezdu ampak ista jajca različno obdelovana. Tebe so starši pripravili na življenje, brata pač ne. To bo spoznal šele takrat, ko jih ne bo več. Nikar preveč ne vlagaj, če pa že boš imej to vse zapisano in s spravljenimi računi.

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
30.10.2007 10:24:45   
Anonimen

sem najmlajši otrok. imam 2 starejša brata. ko sem živela še doma (mela sem že enega otroka), mi je mama rekla enkrat po hudem prepiru, da naj si začnem iskat garsonjero ali stanovanje, ker ona z mano ne more več živeti, ker jo bom ob živce spravila. ko se je ozračje pomirilo mi je še enkrat povedala, da je to resno mislila, ter da naj grem.
Čez pol leta (brat je mel hišo v najemu) mu je lastnica rekla, da jo naj v roku dveh mesecev kupi ali pa se naj izseli. No in moja dva sta mela še eno nepremičnino, ki je bil neke vrste gost. lokal in ko se je brat znašel v škripcih sta mu to dala (sicer je baje vzel neki kredit da jima je nek njun dolg plačal) in nekaj zemlje. Ta srednji brat je dobil hišo v kateri živijo moji starši in on z družino ter še nekaj zemlje.
pa še kaj bi lahko naštevala samo ne bom ker se mi vse skupaj za malo zdi!

Jaz nisem še dobila ničesar!

Toliko o najmlajših razvajencih!!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
30.10.2007 10:33:18   
caillou
Štefan, še vedno imaš možnost, da spokaš v kufre in greš živet popolnoma na svoje. Jaz osebno tega ne bi trpela, ker so taki paraziti najhujši. Počasi te uničujejo celo življenje.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
30.10.2007 10:46:22   
Jutra
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
sem najmlajši otrok. imam 2 starejša brata. ko sem živela še doma (mela sem že enega otroka), mi je mama rekla enkrat po hudem prepiru, da naj si začnem iskat garsonjero ali stanovanje, ker ona z mano ne more več živeti, ker jo bom ob živce spravila. ko se je ozračje pomirilo mi je še enkrat povedala, da je to resno mislila, ter da naj grem.
Čez pol leta (brat je mel hišo v najemu) mu je lastnica rekla, da jo naj v roku dveh mesecev kupi ali pa se naj izseli. No in moja dva sta mela še eno nepremičnino, ki je bil neke vrste gost. lokal in ko se je brat znašel v škripcih sta mu to dala (sicer je baje vzel neki kredit da jima je nek njun dolg plačal) in nekaj zemlje. Ta srednji brat je dobil hišo v kateri živijo moji starši in on z družino ter še nekaj zemlje.
pa še kaj bi lahko naštevala samo ne bom ker se mi vse skupaj za malo zdi!

Jaz nisem še dobila ničesar!

Toliko o najmlajših razvajencih!!!!

To kar pa ti opisuješ je pa tvoja "smola", da si hči. Ker fantje vedno bolje skozi pridejo, sploh, če matere z njimi držijo, kar ponavadi je tako.

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?