nejcko
|
Glej, Štefan, da bi ti lahko povsem nepristransko svetovali, bi morali vedeti veliko več o tvoji družini in poznati vse plati (bratovo, mamino, očetovo) zgodbe. Verjamem, da si vse prihranke vložil v mansardo, ki sedaj niti tvoja ni, a verjetno te nihče ni silil v to. Sam si si izbral to možnost, ker si sam pri sebi verjetno preračunal, da se to bolj splača, kajti če bi ta isti denar dal za najemnino, bi ostal na koncu tako brez denarja kot brez strehe nad glavo. Zdaj pač streho nad glavo vseeno imaš, pa čeprav še ni pisana nate in čeprav se kregaš z bratom. Zaenkrat te nihče ne meče iz hiše in to je najbolj važno. Vedi pa, da nisi osamljen primer in velikokrat se je že zgodilo, da so ljudje na podoben način, kot je tvoj, popolnoma izviseli, zato pa tudi večina ljudi pravi, da nikoli, ampak res nikoli ne vlagaj denarja v nekaj, kar (še) ni tvoje. Jaz ti resnično želim, da boste tole uspešno rešili. Smo pa že velikokrat debatirali o tej tematiki, o tem, kako zanjo biti starši krivični do svojih otrok. In smo tudi ugotovili, da kar se nam zdi na prvo žogo krivično, ni nujno tudi vedno res krivično. Gre samo za lastno dojemanje. Tebi sta tvoja starša dala mnogo več kot tvojemu bratu, kajti vzgojila sta te v močno, pridno, delovno, pošteno in odgovorno osebo. Tvoj brat je, kar se tega tiče, velik siromak. In bo siromak tudi ostal. Ti se boš vedno sam znašel, on nikoli. Zato bosi ponosen na sebe in staršem hvaležen za to, kar sta ti dala. Verjamem, da boli, ko gledaš, kakšen odnos imata tvoj brat in tvoja mama. Ampak, kot sem jaz razbrala, imaš ti super odnos s svojim očetom, kajne? Kaj misliš, da tvojega brata res ne gloda črv zavisti, ko gleda, kako se vidva z očetom super razumeta? Ja, res bi se brat lahko bolj aktivno vključil, ampak kaj če se ne zna? Je očitno tak človek, da ne vidi dela, ga gradbena dela ne zanimajo itd. Verjetno bi tudi teme žrlo, če bi tvoj brat npr. igral flavto in tvoja mati tudi in bi cele dneve tičala skupaj in igrala, ti pa bi bil popoln glasbeni antitalent. Tako rad bi se jima pridružil, pa niti posluha ne bi imel. Ja, mama je mogoče krivična do tebe, ampak enako je do tvojega brata krivičen tvoj oče. Ampak je beseda krivičen res ustrezna? Mar se ti tudi ne razumeš bolje z neko osebo, s katero lahko deliš svoje interese in ideje, kot z nekom, ki ti je čisto kontra? Zakaj bi s starši moglo biti povsem drugače? In za konec naj ti povem, da vem, kaj pišem, ker, veš, tudi jaz sem tisto različno jajce iz enega gnezda.
|