black jack
|
Namrec, nas mali od kar se je začel postavljati na noge odpira omare in predale in raziskuje vsebino.Seveda smo doma poskrbeli ,da so v njemu dosegljivih omaricah nenevarne zadeve( čistila, rezila etc) in mu raziskovanja ne prepovedujemo.Ko jaz kuham on "pospravlja" posode in pokrovke, raziskuje kuhinjske pripomočke, ko se oblačim gleda vsebino moje omare in celo izvleče iz ne vem kje kakšno dolgo pogrešano majico..Zaplete se, ko gremo na obiske...seveda mu raziskovalna žilica tudi tam ne da miru in že kolegicam pretakne vse predale in omarice v kuhinji ....Odziv kolegic pa je različen..nekatere se mu smejijo in mu pomagajo pri raziskovanju ter ga celo spodbujajo naj odpre še kakšen predal, jih je pa nekaj , ki imajo sicer tudi otroke vendar so mi mimogrede navrgle, da tega pa njihovi niso nikoli počeli..Pravzaprav, do takrat res nisem pomislila, da bi lahko koga to motilo, saj mali nima inšpekcijskega pregleda, pa mene niti slučajno ne zanima kaj in kako imajo v predalih, jih pa po svoje razumem, da mogoče to dojemajo kot vdor v njihovo zasebnost...samo...kako pa dopovedati to otroku?Nekako se mu ne da razložiti- ti posluš mulc , zdej gremo k tej tolerantni teti, tko, da, dej si duška ...lej, dons gremo pa k tisti bolj zatrti, pa maš, da sediš,ko pribit...Saj , da ne boste mislile, na obisku ne sedim kot štor in skušam preusmeriti njegovo pozornost na igračke, se lovim z njim, ga vzamem v naročje iz katerega se mi trmasto izmuzne, samo sploh ne veste kako je to, če imajo omarice en tak veliik magnet, ki te vlečejo in jih preprosto moraš pogledat??Ja, za eno rešitev že vem- ne obiskujmo več netolerantnih tet, za drugo, torej, kako otroka odvaditi stikanja na obisku, pa sprašujem vas.Hvala za vse nasvete, vnaprej.