|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   razgovor za službo - višina plače
29.6.2011 11:24:10   
sončnica14
Grem na en razgovor za službo (že zelo dolgo nisem bila), pa me zanima, kako se pogovarjati, ko pride beseda do višine plače.   Ali delodajalci govorijo o bruto ali neto plači? 

Imam  službo, v primeru, da bi dobila kakšno dobro priložnost pa sem jo pripravljena zgrabiti.
Ali bi morala v primeru, da bi me izbrali zahtevati kakšno predpogodbo, preden bi oddala odpoved zdajšnjemu delodajalcu. Da se ne bi slučajno zgodilo, da bi se bodoči delodajalec v času mojega odpovednega roka kaj premislil, pa bi na koncu ostala  brez vsega.

Vem, da je varno službo v sedanjem času mogoče malo lahkomiselno, ampak včasih je treba kakšne priložnosti v življenju izkoristiti, tvegati.  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: razgovor za službo - višina plače
29.6.2011 11:37:08   
lidija***
Pozdravljena!
Pred pol leta sem sama iskala službo in delodajalci  so govorili o bruto plači, ki je potem tako napisana na pogodbi.
Če imaš možnost dobiti predpogodbo oz. podpisati kar pogodbo, ki pa bi začela veljati z dnem zaposlitve bi bilo idealno. Verjetno pa sama veš kako zelo bi te želeli imeti zaposleno...
Veliko sreče in taki časi gor ali dol, če greš na boljšeuser posted image ..

(odgovor članu sončnica14)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.6.2011 11:37:09   
lidija***
Pozdravljena!
Pred pol leta sem sama iskala službo in delodajalci  so govorili o bruto plači, ki je potem tako napisana na pogodbi.
Če imaš možnost dobiti predpogodbo oz. podpisati kar pogodbo, ki pa bi začela veljati z dnem zaposlitve bi bilo idealno. Verjetno pa sama veš kako zelo bi te želeli imeti zaposleno...
Veliko sreče in taki časi gor ali dol, če greš na boljšeuser posted image ..

Neposredna povezava do sporočila: 3
29.6.2011 11:37:56   
lidija***
se opravičujem za dvojno objavo..user posted image

(odgovor članu lidija***)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.6.2011 11:52:46   
Nika v službi
Glede na to, da imaš službo, greš lahko na razgovor mirna, umirjena in z jasno določenimi cilji. Pri razgovoru vedno preveri, če se - sploh pri številkah o plači, dopustu, dodatkih... - dobro razumete, torej jasno vprašaj, če govorimo o neto, bruto zneskih. Naj te ne bo sram preveriti vse, kar ti ni jasno.

Pri sebi pa si razdelaj, kaj pričakuješ v primeru, da se odločiš menjat. Za kakšen znesek bi menjala, pod kakšnimi pogoji, pač vse tebi relevantne detajle. Ni vse v znesku plače, vsaj po mojih kriterijih ne.

Srečno!

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

Neposredna povezava do sporočila: 5
29.6.2011 13:36:24   
sončnica14
Hvala vsem.

Ja, seveda ni vse v plači, tudi druge stvari so zelo pomembne. Vendar moraš biti tudi na vprašanja o želeni plači pripravljen.
V bistvu sem tokrat jaz v prednosti, ker če mi njihova "ponudba" (pa ne mislim samo o plači ampak tudi o delu in drugih pogojih) ne bo všeč, jim lahko mirno rečem hvala lepa za vas čas, vendar me delo ne zanima.  Glede na to, da službo imam ne bom vzela nekaj slabšega.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.6.2011 22:01:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Pri sebi pa si razdelaj, kaj pričakuješ v primeru, da se odločiš menjat. Za kakšen znesek bi menjala, pod kakšnimi pogoji, pač vse tebi relevantne detajle. Ni vse v znesku plače, vsaj po mojih kriterijih ne.

Točno to.
Postavi si okvir, ki si ga pripravljena sprejeti. Recimo 20.000€ bruto letno minimalno, če so vsi ostali pogoji odlični, 25.000€ bruto, če ni več tako odlično za tebe,..itn.
Jaz bi tudi opredelila fiksni in variabilni del plače, saj je veliko podjetij vezanih na takšen način nagrajevanja.

Neposredna povezava do sporočila: 7
30.6.2011 8:25:17   
Nika v službi
Kot rečeno, pri sebi si naredi spisek stvari, ki so tebi pomembne. Saj veš, ljudje smo različni, zato morajo biti tudi motivacijske metode različne. Meni je osebno pomemben dejavnik med drugim prilagodljiv delovni čas, svoboda pri delu, nizek nivo nadzora, možnost dela od doma in pri razgovorih, na katerih sem bila, sem tudi ta aspekt dodobra preverila.
Kot je omenila milijonarka, potrebno je gledati bruto znesek na letni ravni ter vse morebitne dodatki, ki ti jih delodajalec da, šele potem lahko dobiš konkretno primerjavo, koliko dejansko zaslužiš povprečno na mesec. Ker OD-ji znajo variirat, pa ponekod so 13. plače, božičnice, stimulacije... vse to moraš dodati in primerjati z obstoječim.
Meni je pomembna tudi narava dela - za kakšno delo bi šlo; če menjam (sploh če sem na obstoječem mestu relativno zadovoljna), potem želim na boljše. Nikakor ne bi mogla delati nečesa, kar mi ni vsaj malo pisano na kožo. Sebe najbolje poznaš in veš, kaj ti je všeč, kaj malo manj, a še sprejemljivo in česa ne bi ravno z veseljem delala, pa čeprav mogoče za boljši OD.

Torej, naredi si seznam prioritet, vprašanja zabeleži, saj lahko na razgovoru hitro kaj pozabiš. Srečno in poročaj!

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.6.2011 8:47:22   
sončnica14
Punce hvala, razgovor je potekal dobro (imam občutek, da so zainteresirani zame), tako da pričakujem vabilo na razgovor 2. krog, do takrat pa imam še čas, da razmislim o informacijah o naravi dela in pogojih, ki so mi jih predstavili.  O plači je bilo tudi govora oziroma so želeli slišati moje okvire.
Se še javim. Lepo se imejte!

Neposredna povezava do sporočila: 9
30.6.2011 9:01:20   
Balerina
No jaz bi dodala še to da jaz nikakor nebi dala odpovedi v sedanji službi pred podpisom pogodbe v novi službi. Se dogaja da se delodajalec premisli, da reče določeno plačo potem pa to pomeni po na račun, uradno pol pa na roke seveda je to iz pogodbe razvidno.
Če je delodajalec zainteresiran zate ti bo dal pogodbo za podpisat v pogodbi pa pire datum začetka. Pogodbo lahko podpišeš danes v kateri piše nastop dela 10. september.

Neposredna povezava do sporočila: 10
30.6.2011 9:45:15   
sončnica14
Ja tudi o tem sem razmišljala da bi bilo potrebno dobiti neko pogodbo ali vsaj predpogodbo, predem dam odpoved (če bo prišlo do tega).  Ne zdi pa se mi tovrstno podjetje, da bi kaj denarja  dajali na roke. i  

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.